Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Výkon Firefoxu, srovnání, multithreading a alokace

  • 6 replies
  • 1 has this problem
  • 1 view
  • Last reply by h4ever

more options

Nezdá se vám, že Firefox 47 je poněkud pomalý?

Nezdá se vám, že Firefox 47 je poněkud pomalý?

Modified by h4ever

Chosen solution

Nakonec jsem zkusil nainstalovat novou verzi a zdá se mi že je trochu rychlejší.

Read this answer in context 👍 0

All Replies (6)

more options

Tenhle dotaz napiš někomu z tvůrců Firefoxu nebo na nějaké fórum programátorů. Tohle je jenom fórum pro podporu uživatelů (co dělat, když si rozkopu prohlížeč?) a autoři FF sem nechodí.

more options

Chosen Solution

Nakonec jsem zkusil nainstalovat novou verzi a zdá se mi že je trochu rychlejší.

Modified by h4ever

more options

Nový Firefox 48 beta už má zapnutou elektrolýzu (https://news.slashdot.org/story/16/06/08/1635231/firefox-finally-confirms-largest-change-ever-featuring-electrolysis-in-v48). Zkoušel jsem ten postup na otestování výkonu na mapách cz (ale nebylo to s nastavením nejmenšího dpi na ploše, takže jsem nedosáhl tak velkého zmenšení), ale i tak si myslím že ten výkon je úctyhodný. Takže dal jsem si Firefox na plné rozlišení a největší zoomout, zvolil jsem mapu leteckou nejnovější a v Inspektoru jsem odstranil nějaká svg-éčka, ovládací prvky a podobné zbytečnosti, které zpomalují vykreslování, takže abych viděl jen ty fotky. Tedy 26x15 fotek o 256x256 px (aspoň myslím) tj. 390 obrázků s celkovým přepočtem cca 24 MB (respektive bylo by 3x24MB nezakomprimovaně, ale je to komprimované, takže nevím kolik může být celková velikost stažených dat). Nová obrazovka se mi načte každých 3-4s. Ještě udělám později jeden test s tím dpi na 75% abych viděl jestli se FF nesekne.

Modified by h4ever

more options

Jak vidím, tak se někdo snaží (alespoň podle článečku) změnit význam slova "elektrolýza". Mě to učili takhle. ☺

more options

Firefox tak pojmenoval projekt přechodu na multiprocesorovou technologii (přesněji řečeno více vláknovou - však to tam je napsané správně že je to schopnost zvládat více procesů v jeden okamžik). Chápu, že název nic neříká, autoři to nejspíš mysleli obrazně jako přepsání kódu.

Modified by h4ever

more options

Domníval jsem že FF 48 už obsahuje multiprocessoringovou podporu jenže v about:support jsem zjistil že e10s je defaultně vypnuté, zapnuté je jen na Nightly/Aurora za účelem testování. e10s se dá zapnout ovšem jestli jsem to pochopil tak zatím to neznamená že by všechno jelo na multiprocessing, takže to není dodělané. Mimoto mi vývojářské nástroje Toolboxu přijdou hrozně pomalé, takže programovat webová rozšíření ve Firefoxu 48 je utrpení. Jde to hrozně pomalu. Podle mě žádné zlepšení není v dohledu a tipl bych si že dříve než ve verzi FF 60 ty jejich bugy v Toolboxu nebudou vyřešeny. I když FF 48 je znatelně rychlejší než FF 32, z vícejádrového PC bych očekával že prohlížeč vytáhne maximum. Zatím zklamání.