X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

I created a Firefox account but when I try to sign in to sync i get a blank grey screen

Posted

I can't access it through Options/Sync either. That just gets me a message saying "determining your account status..." which never goes away. I have refreshed FF, checked I am signed in to FF and checked around on Google for any possible solutions but no luck.

I can't access it through Options/Sync either. That just gets me a message saying "determining your account status..." which never goes away. I have refreshed FF, checked I am signed in to FF and checked around on Google for any possible solutions but no luck.

Chosen solution

Try to delete the signedInUser.json file in the Firefox profile folder and delete the Weave folder (Sync was formerly named Weave). If that isn't enough then delete the prefs.js files to reset all prefs and maybe also delete the compatibility.ini file to reinitialize the profile.

Read this answer in context 1

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Adobe PDF Plug-In For Firefox and Netscape 15.7.20033
  • Amazon MP3 Downloader Plugin 1.0.18
  • GEPlugin
  • Google Update
  • NPRuntime Script Plug-in Library for Java(TM) Deploy
  • Next Generation Java Plug-in 11.45.2 for Mozilla browsers
  • The plug-in allows you to open and edit files using Microsoft Office applications
  • The QuickTime Plugin allows you to view a wide variety of multimedia content in Web pages. For more information, visit the QuickTime Web site.
  • Shockwave Flash 17.0 r0
  • Adobe Shockwave for Director Netscape plug-in, version 12.1.8.158
  • 5.1.40416.0
  • VLC media player Web Plugin
  • NPWLPG
  • iTunes Detector Plug-in

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0

More Information

guigs 1072 solutions 11697 answers

Helpful Reply

Hello,

In order to better assist you with your issue please provide us with a screenshot. If you need help to create a screenshot, please see How do I create a screenshot of my problem?

Once you've done this, attach the saved screenshot file to your forum post by clicking the Browse... button below the Post your reply box. This will help us to visualize the problem.

Thank you!

Hello, In order to better assist you with your issue please provide us with a screenshot. If you need help to create a screenshot, please see [[How do I create a screenshot of my problem?]] Once you've done this, attach the saved screenshot file to your forum post by clicking the '''Browse...''' button below the ''Post your reply'' box. This will help us to visualize the problem. Thank you!

Question owner

Here are screenshots of what I get if I click on either "Sign In To Sync" or if I try to access Sync via the Options panel. These stay like this no matter how long I wait. A refresh of Firefox has not helped, and I am completely up to date with my FF. I am on Win7.

Here are screenshots of what I get if I click on either "Sign In To Sync" or if I try to access Sync via the Options panel. These stay like this no matter how long I wait. A refresh of Firefox has not helped, and I am completely up to date with my FF. I am on Win7.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17472 solutions 157915 answers

Chosen Solution

Try to delete the signedInUser.json file in the Firefox profile folder and delete the Weave folder (Sync was formerly named Weave). If that isn't enough then delete the prefs.js files to reset all prefs and maybe also delete the compatibility.ini file to reinitialize the profile.

Try to delete the signedInUser.json file in the Firefox profile folder and delete the Weave folder (Sync was formerly named Weave). If that isn't enough then delete the prefs.js files to reset all prefs and maybe also delete the compatibility.ini file to reinitialize the profile.

Question owner

Just doing the first two things (deleting the signed in user file and the weave folder) did the trick! Thank you so much!

Just doing the first two things (deleting the signed in user file and the weave folder) did the trick! Thank you so much!