Verdwenen of ontbrekende bladwijzers herstellen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Als uw bladwijzers plotseling zijn verdwenen, maak u dan geen zorgen – u zou ze moeten kunnen herstellen. Dit artikel legt uit hoe u uw bladwijzers kunt terugvinden als ze onverwacht zijn verdwenen.

Ik zie alleen de standaardbladwijzers in de map Bladwijzers

Uw bladwijzers zijn verbonden met het Firefox-profiel dat u gebruikt. Er kunnen gevallen zijn waarin u of Firefox een nieuw profiel aanmaakt, waarin de standaardset bladwijzers zit (als u bijvoorbeeld een aparte installatie van Firefox uitvoert of als u een downgrade van Firefox uitvoert). Een nieuw profiel kan u de indruk geven dat u uw bladwijzers kwijt bent.

Vaststellen of Firefox een nieuw profiel heeft aangemaakt

Typ om te bekijken of er een ander profiel bestaat about:profiles in de adresbalk van Firefox en druk op EnterReturn. Hierdoor wordt de pagina Over profielen geopend, die ten minste een profiel toont, mogelijk vele. Bij het profiel dat Firefox momenteel gebruikt staat Dit is het profiel dat in gebruik is en kan daarom niet worden verwijderd. Als er een ander profiel in de lijst staat, kunt u dat profiel in een nieuw Firefox-venster openen om te bekijken of het uw ontbrekende bladwijzers bevat. Zie Ontbrekende gebruikersgegevens herstellen na een Firefox-update voor meer informatie.

Firefox maakt telkens als het start een nieuw profiel

Een nieuw profiel wordt automatisch voor alek aparte installatie van Firefox aangemaakt (zie Specifieke profielen per Firefox-installatie voor details). Als u Firefox rechtstreeks vanuit het gedownloade schijfimage (Firefox .dmg)-bestand uitvoert, wordt dit mogelijk telkens als u Firefox start gedetecteerd als een nieuwe installatie. Voer Firefox niet rechtstreeks vanuit het .dmg-bestand uit; verplaats het naar de map Applicaties. Zie Firefox downloaden en installeren op Mac voor instructies.

Mijn bladwijzerwerkbalk ontbreekt

Als u de bladwijzerwerkbalk gebruikte voor snelle toegang tot uw favoriete bladwijzers en de werkbalk ontbreekt nu, hebt u mogelijk de optie voor het weergeven van de bladwijzerwerkbalk uitgezet. Om deze weer aan te zetten:

• Klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van de navigatiebalk en selecteer Bladwijzerwerkbalk in het pop-upmenu.
  • Klik in de menubalk op Beeld, selecteer Werkbalken en daarna Bladwijzerwerkbalk.

Voor meer informatie, zie het artikel Bladwijzerwerkbalk - Uw favoriete websites boven in het Firefox-venster weergeven.

Ik kan niet al mijn bladwijzers en mappen vinden

U kunt al uw bladwijzers en mappen bekijken als u op het menu-item Bladwijzers in de menubalk van Firefox klikt, als u de menubalk inschakelt. U kunt ook een menuknop Bladwijzers aan uw Firefox-werkbalk toevoegen.

Volg deze stappen om een werkbalkknop Bladwijzermenu aan uw Firefox-werkbalk toe te voegen:

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik vervolgens op Meer hulpmiddelen en selecteer Werkbalk aanpassen…
  2. Sleep de knop Bladwijzermenu Bookmark Menu icon (star on tray) vanuit het tabblad Firefox aanpassen naar de werkbalk.
  1. Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon op de werkbalk en klik daarna op Bladwijzers.
  2. Klik op Bladwijzerhulpmiddelen.
  3. Klik op Bladwijzermenu toevoegen aan werkbalk.

Er verschijnt een werkbalkknop Bladwijzermenu Bookmark Menu icon (star on tray) in de werkbalk naast de knop Bibliotheek.

Mijn bladwijzers zijn verdwenen

Firefox maakt automatische reservekopieën van uw bladwijzers en bewaart tot 15 reservekopieën in de profielmap bookmarkbackups. Eerder opgeslagen bladwijzers die in het menu Bladwijzers of op de Bladwijzerwerkbalk stonden maar nu ontbreken, kunt u herstellen vanuit een van deze reservekopieën:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen. Klik op Bladwijzers en klik daarna op Bladwijzers beheren onderin.
  2. Klik in het venster Bibliotheek op de knop import-export-arrowsImporteren en reservekopie maken en selecteer vervolgens Herstellen.
  3. Selecteer de reservekopie die u wilt herstellen in de lijst van gedateerde automatische reservekopieën.
    • U kunt ook Bestand kiezen… selecteren om bladwijzers vanuit een handmatige reservekopie te herstellen, als u deze hebt gemaakt.
  4. Nadat u uw keuze hebt bevestigd, zullen de bladwijzers uit de geselecteerde reservekopie worden hersteld.

Lees voor meer informatie Reservekopieën van uw bladwijzers maken of naar een andere computer verplaatsen.

Er staat een map ‘Oude Firefox-gegevens’ op mijn bureaublad

Soms maakt Firefox een map op uw bureaublad aan met de naam ‘Oude Firefox-gegevens’. deze map bevat een volledige reservekopie van uw Firefox-profiel en kan worden gebruikt om bladwijzers en andere ontbrekende gegevens te herstellen. Als u deze map op uw bureaublad ziet, lees dan Belangrijke gegevens uit een oud profiel terugzetten.

Geen bladwijzers zichtbaar na het installeren van een add-on

Als u Firefox na het installeren van een add-on hebt herstart en uw bladwijzers zijn verdwenen, is het mogelijk dat Firefox voor het herstarten niet goed is afgesloten. Herstart uw computer om uw bladwijzers terug te krijgen.

Ik kan mijn bladwijzers niet vinden na het importeren ervan

Als u uw bladwijzers uit een andere browser hebt geïmporteerd, kunt u deze in een specifieke map vinden, bijvoorbeeld Uit Google Chrome of Uit Microsoft Edge, afhankelijk van de browser, op een van deze locaties:

• Aan het einde van de Bladwijzerwerkbalk in Firefox.
  • Onderaan de lijst Bladwijzers die toegankelijk is via de werkbalkmenuknop Bladwijzers Bookmark Menu icon (star on tray).
  • In de Bladwijzerbibliotheek. Om het venster Bladwijzerbibliotheek te openen: De sjabloon ‘openBookmarksLibrary’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie.

Als uw bronbladwijzers in een mappenstructuur waren opgeslagen, dan wordt deze behouden in de specifieke map. Indien gewenst kunt u uw geïmporteerde bladwijzers naar andere mappen verplaatsen. Lees Bladwijzers in Firefox voor meer info over het ordenen van uw bladwijzers.

Gebaseerd op informatie van Lost bookmarks (mozillaZine KB)