Installer Adobe Flash Player til visning af animationer, video og spil

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Understøttelse af Flash er ophørt: Som andre browsere og Adobe stoppede Firefox med at understøtte Flash ved udgangen af 2020. Læs artiklen End of support for Adobe Flash for mere information.

Adobe Flash Player er et plugin, der gør det muligt for Firefox at vise Flash på websider. Flash bruges typisk til animationer, video og spil. Denne artikel hjælper dig med at installere Adobe Flash Player.

Når du besøger en webside, som kræver Flash, og plugin'et mangler, vil du i stedet for Flash-indholdet få vist meddelelsen "Et plugin er nødvendigt for at vise dette indhold."

flash required fx35

Følg trinnene herunder for at installere det nyeste Flash Player-plugin.

Sådan installerer du Adobe Flash Player manuelt

1. Besøg Adobes download-side for Flash Player, og hent Flash-installationsprogrammet.
    Advarsel: Adobes download-side kan indeholde et afkrydsningsfelt til yderligere programmer (fx Google Chrome eller McAfee Security Scan), som er afkrydset som standard. Hvis du ikke rydder afkrydsningsfeltet, inden du henter installationsprogrammet, vil det ekstra program blive installeret på din computer sammen med Flash Player.
  2. Når filhentningen er afsluttet, skal du lukke Firefox. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Start det hentede installationsprogram til Flash Player, og følg vejledningen.
Bemærk: Hvis du har problemer med installationsprogrammet til Flash Player, kan du i stedet hente dette installationsprogram fra Adobe, der henter alle de nødvendige filer med det samme i stedet for at hente dem undervejs under installationen.
  1. Besøg Adobes download-side for Flash Player, og hent installationsprogrammet til Flash Player.
  2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Åbn den hentede fil (dvs. install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. Åbn Install Adobe Flash Player.app i Finder for at køre installationsprogrammet, og følg installationsprogrammets vejledning.
  1. Besøg Adobes download-side for Flash Player.
  2. Når du bliver bedt om det, så gem filen (dvs. install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz).
  3. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  4. Åbn et terminalvindue (i Gnome, klik på menuen Programmer. Klik på menuen Tilbehør, og klik så på menupunktet Terminal).
  5. I terminalvinduet skal du skifte til den mappe, hvor du gemte den hentede fil (fx cd /home/user/Hentede filer).
  6. Udpak libflashplayer.so fra den hentede fil med kommandoen tar -zxvf install_flash_player_"version"_linux."processor".tar.gz.
  7. Kopier den udpakkede fil, libflashplayer.so, til Firefox' installationsmappes plugins-undermappe (kræver administratorrettigheder). Hvis fx Firefox er installeret i /usr/lib/mozilla, så brug kommandoen sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins og indtast så koden til din administratorkonto, når du bliver bedt om det.

Hold Adobe Flash Player opdateret

Den nyeste version af Adobe Flash Player vil typisk have en bedre ydelse og færre nedbrud end ældre versioner. Du kan kontrollere, om du har den nyeste udgave, ved at besøge Adobes side Adobes Flash Player Help. Hvis siden fortæller, at du bør opdatere Adobe Flash Player, kan du installere den nyeste version ved at følge trin for trin-guiden ovenfor.

Fejlsøgning af Flash-plugin'et

Læs artiklen Flash Plugin - Hold det opdateret og fejlsøg problemer for at få hjælp til at løse problemer med Adobe Flash Player.