Bladwijzers en andere gegevens uit Google Chrome importeren

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

In Firefox kunt u eenvoudig bladwijzers en andere gegevens uit Google Chrome importeren. Dit artikel geeft u stap-voor-stap instructies om dit gedaan te krijgen.

Het importeerproces in Firefox starten

Gebruik een van deze methoden om uw gegevens vanuit Google Chrome in Firefox te importeren:

Importeren vanuit Firefox-instellingen

Vanaf Firefox versie 113 kunt u uw Google Chrome-bladwijzers en andere gegevens ook vanuit het Firefox-instellingenpaneel importeren:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik in het paneel Algemeen links op Gegevens importeren onder de sectie Browsergegevens importeren.
    Import data from Firefox settings

De Importeerwizard wordt geopend. Vanuit hier kunt u de browser, het profiel en de gegevens die u wilt importeren kiezen (zie hieronder).

Importeren vanuit het venster Bibliotheek

U kunt gegevens vanuit Google Chrome in Firefox importeren vanuit het Bibliotheekvenster Bladwijzers:

1. Klik op de Firefox-menuknop Menu button 1 om het menupaneel te openen. Klik op Bladwijzers en klik vervolgens op de balk Bladwijzers beheren onderaan. Het venster Bibliotheek wordt geopend.
    Fx110BookmarksLibrary-ImportData-winmacOS import
  2. Klik in de werkbalk in het venster Bibliotheek op import-export-arrowsimport-export-arrowsImporteren en reservekopie maken en kies Gegevens van een andere browser importeren…. Dit opent de Importeerwizard.
    Tip: een andere manier om uit een andere browser te importeren is door de menubalk in te schakelen (druk op het toetsenbord op Alt om deze tijdelijk in te schakelen), in de menubalk bovenin het scherm op Bestand te klikken en Importeren uit een andere browser… te selecteren.

Gegevens kiezen en het importeren voltooien

1. Selecteer in de Importeerwizard die wordt getoond het Chrome-profiel en de gegevens die u wilt importeren.
    Chrome import profile
  2. Klik om de gegevens te kiezen die u wilt importeren op de knop +. Nadat u uw selectie hebt gemaakt, klik op Importeren om het importeerproces te starten.
    Noot: met de optie Betalingsmethoden kunt u betalingsmethoden die in Chrome zijn opgeslagen importeren in Firefox.
  3. Helemaal klaar! Klik op Gereed om het importeren af te ronden.
    Het importeerproces zet de volgende gegevens naar Firefox over:
    • Bladwijzers: webpagina’s die u in uw Chrome-bladwijzers hebt opgeslagen.
    • Opgeslagen wachtwoorden: uw gebruikersnamen en wachtwoorden die Chrome heeft onthouden.
    • Navigatiegeschiedenis: informatie over de door u bezochte websites.
    • Extensies: Google Chrome-extensies die overeenkomen met vergelijkbare Firefox-versies.
    • Gegevens voor automatisch invullen van formulieren: gegevens die u gebruikt om onlineformulieren in te vullen.
    • Betalingsmethoden: in Google Chrome opgeslagen betalingsmethoden.
    Import from Chrome 1B
Noot: Betalingsmethoden is een importeeroptie in Firefox versie 115 en hoger. Extensies kunnen worden geïmporteerd vanaf Firefox versie 116.

Omdat Chrome bladwijzers standaard in de bladwijzerwerkbalk opslaat, zou u de geïmporteerde bladwijzers in een map met de naam Uit Google Chrome in de bladwijzerwerkbalk van Firefox moeten kunnen vinden. De bladwijzerwerkbalk is mogelijk verborgen. Om de bladwijzerwerkbalk te tonen:

1. Klik op menuknop Menu button 1, klik Meer hulpmiddelen… en kies Werkbalk aanpassen….
  2. Klik op het vervolgkeuzemenu Werkbalken onderin het scherm en selecteer Bladwijzerwerkbalk.
    Bookmarks toolbar
    De Bladwijzerwerkbalk kan worden ingesteld op Altijd tonen, Nooit tonen, of Alleen op nieuw tabblad tonen.
  3. Klik op Gereed.
Tip: u kunt de bladwijzerwerkbalk ook in- en uitschakelen vanuit de menubalk van Firefox bovenin het scherm, als de menubalk is ingeschakeld: klik op Beeld, ga naar beneden naar Werkbalken en selecteer Bladwijzerwerkbalk.

Installatie van geïmporteerde extensies afronden

Vanaf Firefox versie 116 kunt u extensies importeren uit Google Chrome. Als u uw gegevens uit Chrome naar Firefox importeert, proberen we een soepele overgang voor uw extensies te realiseren door de meest gebruikte Chrome-add-ons zorgvuldig te laten corresponderen met vergelijkbare Firefox-versies. Het importeerproces focust op het zoeken van vergelijkbare Firefox-extensies die:

• Zijn gemaakt door dezelfde ontwikkelaar.
  • In de laatste zes maanden zijn bijgewerkt.
  • Zijn goedgekeurd en worden aanbevolen op AMO.
  • Gelijkwaardige functionaliteit bieden.

Hierdoor kunnen we geoptimaliseerde extensies overzetten, die veilig en betrouwbaar integreren in uw Firefox-browser. Na het importeren van uw gegevens, zijn er slechts een paar stappen naar het voltooien van de installatie van uw nieuwe Firefox-extensies:

1. Klik op de menuknop Menu button 1 in de rechterbovenhoek.
  2. Selecteer in het menu De installatie van uw geïmporteerde add-ons voltooien.
    Complete imported extensions installation

Dat is alles! De installatie van de compatibele extensies die u uit Chrome hebt geïmporteerd wordt afgerond.

Gerelateerde inhoud