Firefoxin asetukset

Tässä artikkelissa esitellään Firefoxin AsetuksetAsetukset -ikkunan paneelit ja niiden sisältämät asetukset. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset. Ikkuna sisältää seuraavat paneelit:

Yleiset-paneeli

Paneeli sisältää seuraavat asetukset:

Yleiset
Käynnistys, Aloitussivu ja Välilehdet: Täällä voit asettaa Firefoxin järjestelmäsi oletusselaimeksi, määrittää Firefoxin käynnistyessä näytettävät sivut, asettaa Firefoxin palauttamaan edellisen istunnon käynnistyessään ja määrittää kuinka välilehdet avataan.

Kieli ja ulkoasu
Kirjasinlajit ja värit ja Kieli: Täällä voit muuttaa sivuilla käytettäviä kirjasinlajeja ja värejä, valita Firefoxin valikoiden, ilmoitusten, viestien ja muiden käyttöliittymäelementtien kielen, valita haluamasi verkkosivujen näyttökielen ja sen, käyttääkö Firefox kielentarkistusta.

Tiedostot ja ohjelmat
Lataukset, Ohjelmat ja Käyttöoikeuksien hallintaa (DRM) käyttävä sisältö: Täällä voit muuttaa Firefoxin käyttämää latauskansiota ladattujen tiedostojen tallentamiseen, muuttaa ohjelmaa tai toimintoja joita käytetään ladattavien tiedostojen käsittelyyn. ja valita näytetäänkö Firefoxissa DRM-sisältöä.

Firefoxin päivitykset
Täällä voit tarkistaa päivityshistorian tai muuttaa Firefoxin päivitysasetuksia.

Suorituskyky
Täällä voit muokata Firefoxin suorituskykyasetuksia.

Selaus
Täällä voit valita kohdistimella selaamisen asetukset tai asetukset tekstin etsimiselle verkkosivuilta.

Verkon välityspalvelinVerkkoasetukset
Täällä voit muuttaa Firefoxin yhteysasetuksia ja määrittää verkkoon yhdistävän välityspalvelimen.

Aloitussivu-paneeli

Paneeli sisältää seuraavat asetukset:

Uudet ikkunat ja välilehdet
Nämä asetukset määrittävät, mitä näet kun avaat Firefoxin aloitussivun, uuden Firefox-ikkunan tai uuden välilehden. Voit asettaa aloitussivuksi Firefoxin oletusarvoisen aloitussivun, tyhjän sivun tai haluamasi verkkosivun. Uuden välilehden voi asettaa aukaisemaan joko tyhjän sivun tai Firefoxin oletusaloitussivun.

Firefoxin aloitussivun sisältö
Näillä asetuksilla voit piilottaa tai näyttää Firefoxin aloitussivun tai uuden välilehden ominaisuudet. Näihin kuuluu verkkohaku, ykkössivustot, Pocketin suositukset, sekä Mozillan ja Highlightsin tiedonmuruset. Lisätietoja näistä ominaisuuksista saat artikkelista Uusi välilehti -sivu ja Customize your Firefox New Tab page.

Haku-paneeli

Tässä paneelissa määritetään Firefoxin oletusarvoisesti käyttämä hakukone sekä muut hakuasetukset. Lisätietoja saat artikkelista Change your default search settings in Firefox.

Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli

Paneeli sisältää seuraavat asetukset:

Selaimen tietosuoja
Sisällön esto,Tehostettu seurannan suojaus, Evästeet ja sivustotiedot, Lomakkeet ja salasanat, Historia ja OsoitepalkkiLomakkeet ja salasanat, Historia, Evästeet ja sivustotiedot, Osoitepalkki ja Seurannan suojaus: Täällä voit muokata Firefoxin Surannan suojauksen asetuksiaSisällön suojausLaajeneetu sisällön suojaus ja Älä seuraa-asetuksia, hallinnoida sivustojen evästeitä, sivustojen tallennettuja tietoja ja väimuistiin tallennettua verkkosisältöä. Täällä voit myös hallita sivujen automaattista täyttöä ja tallennettuja salasanoja, hallita selaamist, lattaamista, hakuja ja lomakkeiden historiaa, sekä osoitepalkin toimintaa.

Oikeudet
Voit valita, saavatko sivustot lähettää ilmoituksia, näyttää ponnahdusikkunoita ja voit valita tuleeko Firefoxin näyttää varoitus kun sivustot yrittävät asentaa lisäosia.

Firefoxin tietojen keräys ja käyttö
Voit päättää sallitko Firefoxin lähettää teknisiä tietoja ja käyttötilastoja Mozillalle, asentaa ja suorittaa Firefox-tutkimuksia ja lähettää kaatumisilmoituksia Mozillalle.

Turvallisuus
Petolliselta sisällöltä ja vaarallisilta ohjelmilta suojaus ja Varmenteet: Voit tarkastella ja hallita sivustojen varmenteita ja turvallisuuslaitteita sekä estää vaarallisen sisällön ja lataukset Firefoxissa.

Firefox TiliSync-paneeli

Tässä paneelissa voit määrittää ja hallinnoida Firefox-tiliäsi, jota tarvitaan joissakin Mozillan palveluissa, esimerkiksi Sync-palvelussa. Katso lisätietoja artikkeleista Kuinka Firefox Sync-palvelu otetaan käyttöön? ja Kuinka hallinnoin Firefox Sync -tiliäni?