Firefox’ standaard startpagina bevat snelkoppelingen naar algemene functies

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Noot: dit artikel is van toepassing op oudere versies van Firefox (Firefox-versie 56 en lager). Vanaf Firefox Quantum (versie 57) is de Nieuw-tabbladpagina de standaard startpagina van Firefox.

Wanneer u Firefox voor het eerst start, op de knop Startpagina klikt of een nieuw venster aanmaakt, wordt u begroet met de startpagina. De standaard startpagina van Firefox bevat een handige internetzoekpagina voor de standaardzoekmachine en snelkoppelingen naar downloads, bladwijzers, geschiedenis, add-ons, Sync en instellingen. Ook kunt u, als u de vorige keer dat u Firefox gebruikte tabbladen had geopend, deze vanaf de startpagina via één muisklik herstellen.

Hoe kom ik bij de startpagina van Firefox?

De standaardinstelling van Firefox is dat de startpagina verschijnt als u Firefox start, op de knop Startpagina klikt of een nieuw venster opent.

Fx52DefaultHomePage-Winhome fx29

Als u deze pagina niet ziet wanneer u Firefox start, op de knop Startpagina klikt of een nieuw venster opent, kunt u de standaardinstellingen als volgt herstellen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Algemeen.
  3. Klik in de sectie Opstarten op Standaard herstellen.
    restore default fx38Fx56GeneralPanelStartup-RestoreDefaultHomePage
  4. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
Noot: voor meer informatie over instellingen van de startpagina, zoals hoe u deze naar iets anders kunt wijzigen, zie De startpagina instellen.

Downloads, bladwijzers, geschiedenis, add-ons, Sync en instellingen benaderen vanaf de startpagina

The default home page includes the following buttons at the bottom of the page:

Fx52HomePageButtons-Win

Uw tabbladen en vensters van de vorige keer dat u Firefox gebruikte herstellen

Als u tabbladen en vensters had geopend toen u Firefox afsloot, bevat de standaard startpagina van Firefox een knop Vorige sessie herstellen. Klik eenvoudig op deze knop om uw tabbladen en vensters terug te zetten.

Noot: voor meer info over de werking van sessieherstel, zie het artikel Vorige sessie herstellen - Configureren wanneer Firefox uw meest recente tabbladen en vensters toont.