Sådan ser du, om forbindelsen til et websted er sikker

Opdater din version af Firefox for at få de nyeste funktioner sikkerhedsopdateringer.

Knappen Identitet for websted (en hængelås) gør det nemt for dig at se, om forbindelsen til webstedet er krypteret og i nogle tilfælde, hvem der står bag webstedet. Det kan hjælpe dig med at undgå ondsindede websteder, som prøver at lokke dig til at afgive personlige oplysninger.

site identity

Knappen Identitet for websted findes i adresselinjen til venstre for webstedets adresse. Normalt vil knappen vise en grøn hængelås, når du besøger et sikkert websted.

green lock 42

I sjældne tilfælde kan du dog få vist en grå hængelås med en gul advarselstrekant eller ødelagt hængelås (en hængelås med en rød streg over).

blocked secure 42 orange triangle grey lock 42 unblocked mixed content 42

Bemærk: Klikker du på knappen Site Info button til venstre i adresselinjen, åbnes kontrolcentret, hvor du kan finde mere detaljeret information om forbindelsens sikkerhedsstatus, og hvor du kan ændre sikkerhedsindstillinger for det.

Advarsel: Du bør ikke indtaste og sende følsomme oplysninger, såsom bankoplysninger, kreditkortnumre, personnummer osv på et websted uden ikonet af en hængelås i adresselinjen, da det ikke er bekræftet, at du kommunikerer med det forventede websted, eller at dine data er sikre mod aflytning!

Grøn hængelås

En grøn hængelås (med eller uden navnet på webstedets ejer) betyder:

• Du er forbundet med det websted, hvis adresse vises i adressefeltet. Forbindelsen er ikke blevet overtaget af andre.
  • Forbindelsen mellem Firefox og webstedet er krypteret, så det ikke er muligt at aflytte den.

green lock address bar 42

En grøn hængelås sammen med ejerens navn i grønt betyder, at både webstedet og dets ejer er bekræftet. Det sker ved hjælp af certifikatet Extended Validation (EV). Et EV-certifikat kræver en grundig bekræftelsesproces af ejeren af webstedet.

site identity site identity fx39 Linux en

Et EV-certifikat garanterer dig fx, at skat.dk ejes af SKAT.

Grå hængelås med en gul advarselstrekant

En grå hængelås med en gul advarselstrekant betyder, at forbindelsen mellem webstedet og Firefox kun er delvis krypteret og ikke forhindrer aflytning. Den vises også på websteder med certifikater, der er underskrevet af indehaveren selv, eller certifikater, der ikke er udstedt af en autoritet, der er tillid til.

grey lock yellow tri url bar 42

Læs mere om, hvad delvis krypteret betyder i artiklen Hvordan påvirkes min sikkerhed af indhold, som ikke er sikkert?. Dette er et problem, som ejeren af webstedet skal løse.

Bemærk: Du bør ikke indtaste og sende følsomme oplysninger, såsom bankoplysninger, kreditkortnumre, personnummer osv, hvis knappen Identitet for websted har en gul advarselstrekant.

Grå hængelås med en rød streg

En hængelås med en rød streg betyder, at forbindelsen mellem webstedet og Firefox kun er delvis krypteret, og at den ikke forhindrer aflytning og man in the middle-angreb.

lock red strikethrough 42

Dette ikon vises kun, hvis du selv har slået blokering af blandet indhold fra.

Bemærk: Du bør ikke indtaste og sende følsomme oplysninger, såsom bankoplysninger, kreditkortnumre, personnummer osv, hvis knappen Identitet for websted har en grå hængelås med en rød streg.