Sådan ser du, om forbindelsen til et websted er sikker

Knappen Identitet for websted (en hængelås) vises til venstre i adressefeltet, når du besøger et sikkert websted. Den gør det nemt for dig at se, om forbindelsen til webstedet er krypteret og i nogle tilfælde, hvem der står bag webstedet. Det kan hjælpe dig med at undgå ondsindede websteder, som prøver at lokke dig til at afgive personlige oplysninger.

Normalt vil knappen Identitet for websted vise en grøn hængelås green lock 42 grå hængelås Gray padlock - Firefox 70 , når du besøger et sikkert websted.

I nogle tilfælde vises ingen hængelås, en grå hængelås med en gul advarselstrekant orange triangle grey lock 42 eller en grå hængelås med en rød streg over unblocked mixed content 42 .

Klikker du på knappen Site Info button til venstre i adressefeltet, åbnes panelet Websteds-information, hvor du kan finde mere detaljeret information om forbindelsens sikkerhedsstatus, og hvor du kan ændre sikkerhedsindstillinger for det.
Klikker du på hængelåsen Fx70GreyPadlock til venstre i adressefeltet, åbnes panelet Websteds-information, hvor du kan finde mere detaljeret information om forbindelsens sikkerhedsstatus.
Advarsel: Du bør ikke indtaste og sende følsomme oplysninger, såsom bankoplysninger, kreditkortnumre eller personnumre, på et websted, hvis du ikke kan se en grøn hængelåsgrå hængelås i adresselinjen, da det ikke er sikkert, at du kommunikerer med det forventede websted, eller at dine data er sikre mod aflytning!

Grøn hængelås

En grøn hængelås (med eller uden navnet på webstedets ejer) betyder:

• Du er forbundet med det websted, hvis adresse vises i adressefeltet, og at forbindelsen er ikke blevet overtaget af andre.
  • Forbindelsen mellem Firefox og webstedet er krypteret, så det ikke er muligt at aflytte den.

En grøn hængelås sammen med ejerens navn i grønt betyder, at både webstedet og dets ejer er bekræftet. Det sker ved hjælp af certifikatet Extended Validation (EV). Et EV-certifikat kræver en grundig bekræftelsesproces af ejeren af webstedet.

Grå hængelås

En grå hængelås betyder:

• Du er forbundet med det websted, hvis adresse vises i adressefeltet, og at forbindelsen er ikke blevet overtaget af andre.
  • Forbindelsen mellem Firefox og webstedet er krypteret, så det ikke er muligt at aflytte den.

Klik på den grå hængelås for at se, om webstedet bruger et Extended Validation (EV)-certifikat. Et EV-certifikat kræver en grundig bekræftelsesproces af ejeren af webstedet.

Hvis et websted bruger et EV-certificat, vises det juridiske firma- eller organisationsnavn og adressen på websteds ejer, når du klikker på den grå hængelås.

Grå hængelås med en gul advarselstrekant

En grå hængelås med en gul advarselstrekant betyder, at forbindelsen mellem webstedet og Firefox kun er delvis krypteret og ikke forhindrer aflytning. Firefox blokerer som standard ikke blandet passivt indhold som fx billeder; du vil blot blive advaret om, at forbindelsen ikke er sikker. For mere information, læs artiklen Hvordan påvirkes min sikkerhed af indhold, som ikke er sikkert?

Du bør ikke indtaste og sende følsomme oplysninger, hvis knappen Identitet for websted er en grå hængelås med en gul advarselstrekant.

En grå hængelås med en gul advarselstrekant vises også på websteder med sikkerhedsadvarsler, fx på websteder, hvor certifikatet er underskrevet af indehaveren selv, eller hvor certifikatet ikke er udstedt af en autoritet, der er tillid til. Det er et problem, udvikleren af webstedet skal løse.

Grå hængelås med en rød streg

En hængelås med en rød streg betyder, at forbindelsen mellem webstedet og Firefox enten ikke er krypteret eller kun er delvis krypteret. Forbindelsen forhindrer ikke aflytning eller man in the middle-angreb. Dette ikon vises kun, hvis du selv har slået blokering af blandet indhold fra eller hvis du besøger en webside, hvor forbindelsen ikke er krypteret (HTTP), og hvor det er muligt at indtaste et brugernavn eller en adgangskode.

En hængelås med en rød streg betyder, at enten er forbindelsen mellem webstedet og Firefox leveret via en usikker protokol (HTTP eller FTP), at forbindelsen kun er delvis krypteret, eller at du selv har deaktiveret blokering af blandet indhold. Forbindelsen forhindrer ikke aflytning eller man in the middle-angreb.

Du bør ikke indtaste og sende følsomme oplysninger, hvis knappen Identitet for websted er en grå hængelås med en rød streg.