Sådan ser du, om forbindelsen til et websted er sikker

Knappen Identitet for websted gør det muligt at få flere oplysninger om et websted. Du kan nemt se, om forbindelsen til webstedet er krypteret og i nogle tilfælde, hvem der står bag webstedet. Det kan hjælpe dig med at undgå svindelwebsteder, som prøver at lokke dig til at afgive personlige oplysninger.

Knappen Identitet for websted findes i adresselinjen til venstre for webstedets adresse.

site identity site identity fx39 Linux en

Knappen Identitet for websted skifter udseende for at illustrere sikkerheden. Den kan vise en grå globus, en grå advarselstrekant, en orange advarselstrekant, en grå hængelås eller en grøn hængelås. Klikker du på knappen, vil du få vist oplysninger om sikkerhedsniveau og information om webstedet.

identity icons toc order

Klik på knappen Flere Informationer... for at få vist flere informationer om privatlivs- og sikkerhedsindstillinger for webstedet, såsom certifikat, cookies og dine gemte adgangskoder.

Knappen Identitet for websted gør det nemt for dig at se, om forbindelsen til webstedet er krypteret og i nogle tilfælde, hvem der står bag webstedet. Det kan hjælpe dig med at undgå svindelwebsteder, som prøver at lokke dig til at afgive personlige oplysninger.

site identity

Knappen Identitet for websted findes i adresselinjen til venstre for webstedets adresse. Normalt vil knappen enten vise en grå globus eller en grøn hængelås.

http globe desktop green lock 42

I sjældne tilfælde kan du dog få vist grøn hængelås med en grå advarselstrekant, en grå hængelås med en gul advarselstrekant eller en grå hængelås med en rød streg over.

blocked secure 42 orange triangle grey lock 42 unblocked mixed content 42

Klikker du på knappen, åbnes kontrolcentret, hvor du kan finde identitetsinformation om webstedet, og hvor du kan ændre sikkerhedsindstillinger for det.

Grå globus

En grå globus betyder:

• Forbindelsen mellem webstedet og Firefox er ikke krypteret, og den bør ikke betragtes som værende sikker mod aflytning.
  • Webstedet tilbyder ikke oplysninger om identitet.

grey globe fx29 grey globe fx39 Linux en

De fleste websteder vil have en grå globus, fordi de ikke sender eller modtager følsomme oplysninger, og de derfor ikke behøver en krypteret forbindelse og en bekræftet identitet.

Bemærk: Du bør ikke indtaste og sende følsomme oplysninger, såsom bankoplysninger, kreditkortnumre, personnummer osv, hvis knappen Identitet for websted er en grå globus.

Grå advarselstrekant

En grå advarselstrekant betyder:

• Webstedet tilbyder ikke oplysninger om identitet.
  • Forbindelsen mellem Firefox og websiden er kun delvis krypteret. Den forhindrer derfor ikke aflytning, og den er ikke fuldstændig sikker, fordi den indeholder elementer, som er sendt ukrypteret (det kan fx være billeder, video og lyd). Fremmede kan se eller ændre disse elementer, men ikke websides grundlæggende indhold, som fx dens tekst.

grey triangle grey triangle fx39 Linux en

Orange advarselstrekant

En orange advarselstrekant betyder:

• Webstedet tilbyder ikke oplysninger om identitet.
  • Forbindelsen mellem webstedet og Firefox er kun delvis krypteret. Den forhindrer derfor ikke aflytning. Websiden indeholder interaktivt indhold, som ikke er krypteret (fx scripts). Fremmede kan se sidens indhold, og de kan manipulere sidens tekst og opførsel.

orange triangle fx29 orange triangle fx39 Linux en

Den orange advarselstrekant vises kun, hvis du tidligere har tilladt blandet indhold for webstedet på trods af risikoen. Læs artiklen Hvordan påvirkes min sikkerhed af indhold, som ikke er sikkert?

Indholdet vil automatisk blive blokeret igen, hvis du besøger et andet websted og så vender tilbage til det aktuelle websted i et nyt faneblad.

Bemærk: Du bør ikke indtaste og sende følsomme oplysninger, såsom bankoplysninger, kreditkortnumre, personnummer osv, hvis knappen Identitet for websted er en orange advarselstrekant.

Grå hængelås

En grå hængelås betyder:

• Webstedets adresse er bekræftet.
  • Forbindelsen mellem Firefox og webstedet er krypteret, så det ikke er muligt at aflytte den.

grey lock fx29 grey lock fx39 Linux en

Webstedets adresse bekræftes af en godkendt certifikatudsteder, det kan fx være VeriSign, Google Inc. eller GlobalSign. Forbindelsen er desuden krypteret med SSL-kryptering, så i stedet for at bruge protokollen HTTP bruges HTTPS. Besøger du https://borger.dk/, vil du få vist en grå hængelås. Klikker du på hængelåsen, vises en meddelelse om, at GlobalSign bekræfter, at du er på webstedet borger.dk og ikke på et svindelwebsted. Meddelelsen fortæller også, at forbindelsen er krypteret, så uvedkommende ikke kan aflytte forbindelsen og på den måde stjæle dit login og oplysninger, som du indtaster på siden.

Bemærk dog, at webstedets ejer ikke er blevet bekræftet. Du kan altså ikke se, hvem der står bag borger.dk. Det eneste, du kan være sikker på er, at forbindelsen er krypteret, og at du er på webstedet borger.dk og ikke et svindelwebsted.

Grøn hængelås

En grøn hængelås betyder:

• Webstedets adresse er bekræftet og lige så dets ejerskab.
  • Forbindelsen mellem Firefox og webstedet er krypteret, så det ikke er muligt at aflytte den.

green lock fx29 green lock fx39 Linux en

En grøn hængelås betyder, at både webstedet og dets ejer er bekræftet. Det sker ved hjælp af certifikatet Extended Validation (EV). Et EV-certifikat kræver en grundig bekræftelsesproces af ejeren af webstedet. Den grå hængelås fortæller, at forbindelsen er sikker, og at der ikke er tale om et svindelwebsted. Den grønne hængelås bekræfter også at ejerne er dem, de påstår at være.

skat.dk har fået et EV-certifikat til sine tastselv-sider. Du får altså vist en grøn hængelås, når du besøger https://www.tastselv.skat.dk/, og samtidig vises ejerens navn til højre for hængelåsen. I dette tilfælde SKAT. Klikker du på den grønne hængelås, kan du se, at skat.dk er bekræftet af GlobalSign, at webstedet ejes af SKAT, og at forbindelsen er krypteret.

Grå globus

En grå globus viser, at forbindelsen mellem webstedet og Firefox ikke er krypteret, og at den derfor ikke bør betragtes som værende sikker mod aflytning og man in the middle-angreb.

globe url bar 42

Mange websteder vil have en grå globus, fordi de ikke sender eller modtager følsomme oplysninger, og de derfor ikke behøver en krypteret forbindelse og en bekræftet identitet.

Bemærk: Du bør ikke indtaste og sende følsomme oplysninger, såsom bankoplysninger, kreditkortnumre, personnummer osv, hvis knappen Identitet for websted er en grå globus.

Grøn hængelås

En grøn hængelås (med eller uden navnet på webstedets ejer) betyder:

• Du er forbundet med det websted, hvis adresse vises i adressefeltet. Forbindelsen er ikke blevet overtaget af andre.
  • Forbindelsen mellem Firefox og webstedet er krypteret, så det ikke er muligt at aflytte den.

green lock address bar 42

En grøn hængelås sammen med ejerens navn i grønt betyder, at både webstedet og dets ejer er bekræftet. Det sker ved hjælp af certifikatet Extended Validation (EV). Et EV-certifikat kræver en grundig bekræftelsesproces af ejeren af webstedet.

site identity site identity fx39 Linux en

Et EV-certifikat garanterer dig fx, at skat.dk ejes af SKAT.

Grøn hængelås med en grå advarselstrekant

En grøn hængelås med en grå advarselstrekant blocked secure 42 betyder, at kommunikationen med webstedet er sikker, fordi Firefox har blokeret for usikkert indhold. Blokeringen kan resultere i, at webstedet ikke vises eller virker korrekt, hvilket er et problem, som ejeren af webstedet skal løse. Læs mere om blandet indhold i artiklen Hvordan påvirkes min sikkerhed af indhold, som ikke er sikkert?

Grå hængelås med en gul advarselstrekant

En grå hængelås med en gul advarselstrekant betyder, at forbindelsen mellem webstedet og Firefox kun er delvis krypteret og ikke forhindrer aflytning.

grey lock yellow tri url bar 42

Læs mere om, hvad delvis krypteret betyder i artiklen Hvordan påvirkes min sikkerhed af indhold, som ikke er sikkert?. Dette er et problem, som ejeren af webstedet skal løse.

Bemærk: Du bør ikke indtaste og sende følsomme oplysninger, såsom bankoplysninger, kreditkortnumre, personnummer osv, hvis knappen Identitet for websted har en gul advarselstrekant.

Grå hængelås med en rød streg

En grå hængelås med en rød streg betyder, at forbindelsen mellem webstedet og Firefox kun er delvis krypteret, og at den ikke forhindrer aflytning og man in the middle-angreb.

lock red strikethrough 42

Dette ikon vises kun, hvis du selv har slået blokering af blandet indhold fra.

Bemærk: Du bør ikke indtaste og sende følsomme oplysninger, såsom bankoplysninger, kreditkortnumre, personnummer osv, hvis knappen Identitet for websted har en grå hængelås med en rød streg.

Del denne artikel: http://mzl.la/1BAQynY