Opdater dine grafikkort-drivere for at bruge hardwareacceleration og WebGL

Revisionsinformation
  • Revision id: 146711
  • Oprettet:
  • Lavet af: user955666
  • Kommentar: Tilføjet "ikke".
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Firefox og nogle plugins bruger dit grafikkort til at gøre webindhold hurtigere. Grafikkortet bruges også af avancerede webfunktioner som WebGL. Du skal muligvis opdatere dine grafikkort-drivere for at få det til at virke. Denne artikel forklarer, hvordan du gør.

Søg efter og installér nye grafikkort-drivere

Brug Windows Update

Nogle nyere versioner af grafikkort-drivere er tilgængelige som en valgfri opdatering i Windows Update. Følg disse trin, hvis du ikke har indstillet Windows til automatisk at installere anbefalede opdateringer:

1. Klik på XP Start button. Klik på Alle programmer, og klik så på Windows Update for at åbne Windows Update.
  2. Opdatér ActiveX-objekter, hvis du bliver bedt om det.
  3. Klik på knappen Brugerdefineret, og vent indtil den er færdig med at søge.
  4. Vælg "Hardware, valgfri" i ruden til venstre.
  5. Se efter opdateringer med din grafikkortproducents navn i titlen (formodentligt Intel, AMD/ATI eller NVIDIA).
  6. Finder du nogle, så markér den nyeste og klik på "Gennemse og installer opdateringer".
  7. Klik på knappen Installer opdateringer.
  8. Vent indtil opdateringerne er installeret, og genstart så din computer, når du blive bedt om det.
  9. Start Firefox.
  1. Klik på Small Vista Logo i Windows. Klik på Alle programmer, og klik så på Windows Update for at åbne vinduet Windows Update.
  2. Klik på linket "Søg efter opdateringer" i ruden til venstre, og vent indtil den er færdig med at søge.
  3. Klik på "valgfrie opdateringer er tilgængelige", hvis der er valgfrie opdateringer.

Windows Vista: Panelet "Vis tilgængelige opdateringer" åbnes. Klik på "Valgfrie".

Windows 7: Panelet "Vælg de opdateringer, du vil installere" åbnes.

1. Se efter opdateringer med din grafikkortproducents navn i titlen (formodentligt Intel, AMD/ATI eller NVIDIA).
  2. Finder du nogle, så vælg den nyeste, og klik på knappen OK for at lukke panelet "Vis tilgængelige opdateringer".
  3. Klik på knappen Installer opdateringer.
  4. Vent indtil opdateringerne er installeret, og genstart så din computer, når du blive bedt om det.
  5. Start Firefox.
  1. Klik på Skrivebord-flisen på startskærmen. Skrivebordsvisningen åbnes.
  2. Hold markøren i nederst højre hjørne af skrivebordet for at få adgang til amuletterne.
  3. Klik på amuletten Indstil, og klik så på Kontrolpanel. Vinduet Kontrolpanel åbnes.
  4. Klik på System og sikkerhed i vinduet Kontrolpanel.
  5. Klik på Windows Update for at åbne vinduet Windows Update.
  6. Klik på linket "Søg efter opdateringer" i ruden til venstre, og vent indtil den er færdig med at søge.
  7. Klik på "valgfrie opdateringer er tilgængelige", hvis der er tilgængelige opdateringer. Panelet "Vælg de opdateringer, du vil installere" åbnes.
  8. Se efter opdateringer med din grafikkortproducents navn i titlen (formodentligt Intel, AMD/ATI eller NVIDIA).
  9. Finder du nogle, så vælg den nyeste, og klik på knappen Installer for at lukke panelet Vis tilgængelige opdateringer.
  10. Vent indtil opdateringerne er installeret, og genstart så din computer, når du blive bedt om det.
  11. Start Firefox.

I Windows 10 hentes og installeres alle drivere automatisk via Windows Update, men du kan søge manuelt efter en opdateret grafikkort-driver. Læs Microsofts support-artikel Opdater driverne i Windows 10 for detaljer. Hvis ikke der er nogle opdateringer tilgængelige, eller hvis opdateringen ikke løste dit problem, så fortsæt til næste afsnit.

Brug din computerproducents systemopdateringsfunktion

Nogle computerproducenter bruger en systemopdateringsfunktion, som omgår Windows Update, til at opdatere drivere. Det kan være nødvendigt at bruge denne funktion for at opdatere grafikkort-drivere.

Søg efter funktionen fra menuen Start. Mulige søgeord kan være navnet på din computerproducent (fx Dell eller HP) eller generelle ord som "opdater", "vedligehold" eller "driver". Åbn funktionen, og hent og installer alle tilgængelige opdateringer.

Findes der ikke nogen systemopdateringsfunktion, ingen tilgængelige opdateringer, eller løser opdateringerne ikke dit problem, så fortsæt til næste afsnit.

Brug din distributions opdateringsprocess

Hvis ikke din distributions opdateringsprocess installerer de nyeste drivere, skal du muligvis tilføje yderligere programkilder til din distribution. Eller du skal måske installere driverne manuelt. Hvis driverne er med lukket kildekode, skal du fx i Ubuntu installere dem via System > Administration > Hardwaredrivere.

Brug af de seneste standardgrafikkort-drivere

Du kan muligvis installere en standardgrafikkort-driver fra din grafikkortproducents websted. De bliver gerne holdt opdateret, og de er designet til at virke på en række forskellige systemer:

Hvis ikke du ved, hvilket grafikkort der er installeret på din computer, så kig i afsnittet Grafik på Firefox-siden about:support Teknisk information.

Bemærk: Hardwareacceleration er ikke tilgængelig til grafikkort fra andre producenter.
Bemærk: Efter grafikkort-driveren er blevet hentet, kan installationsguiden forhindre dig i at installere den, fordi dine nuværende drivere er tilpasset af din computerproducent.
Advarsel: Med nogle kombinationer af computer og grafikkort kan du opleve problemer med standardversioner af drivere.
  1. Klik på Æblet.
  2. Klik på "Softwareopdatering...".
  3. Hvis der er en Mac OS X opdatering tilgængelig, kan du installere den. Hvis der er en opdatering til din grafikkort-driver, vil den være med i opdateringen til Mac OS X.

Efter opdatering af din grafikkort-driver

Genstart din computer for at bruge den nye grafik-driver.

Jeg har stadig problemer med mit grafikkort i Firefox

På grund af de mange kombinationsmuligheder af drivere, grafikkort og styresystemer, kan du risikere, at hardwareacceleration eller 3D web-grafik (WebGL) stadig ikke virker i din Firefox. I disse tilfælde løser du eventuelle problemer ved at deaktivere hardwareacceleration og WebGL.

Deaktivér hardwareacceleration

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Avanceret.
  3. Klik på fanebladet Generelt.
  4. Fjern markeringen ved Brug hardwareacceleration hvor muligt.

Genadvanced
  5. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  6. Start Firefox.
  1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Generelt.
  3. Fjern fluebenet ud for Brug de anbefalede ydelses-indstillinger i afsnittet Ydelse.
  4. Fjern fluebenet ud for Brug hardware-acceleration hvor muligt.
    Fx55GeneralPerform-HWA
  5. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  6. Start Firefox.

Deaktivér WebGL

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
    En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.
  2. Skriv webgl.disabled i feltet Søg.
  3. Dobbeltklik på webgl.disabled for at ændre værdien til true.
  4. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  5. Start Firefox.