Aktiver låseskærm i Firefox OS

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Skærmlåsen gør din telefon mere sikker.

Aktiver skærmlås

1. Tryk på settings icon for at åbne Indstillinger.
    settings

Rul ned til afsnittet Privatliv og sikkerhed, og tryk på Skærmlås.

1. Phone lock d
    screen lock
  2. På næste skærm kan du vælge mellem at låse skærmen med eller uden adgangskode:
    screen lock only
    lock screen
  3. Tryk på knappen ved siden af det eller de ønskede valg for at slå dem til.
    • Låseskærm - Giver ingen beskyttelse mod uvedkommendes brug af enheden, men låser skærmen med mulighed for hurtig oplåsning med et stryg.
    • Brug adgangskode - Låser skærmen, og kræver indtastning af en 4-cifret adgangskode for at låse den op. Dermed kan uvedkommende ikke bruge enheden.
  1. Tryk på Settings- 2.0 (small) for at åbne appen Indstillinger.
  2. Rul ned til Privatliv og sikkerhed, og tryk på Skærmlås.
  3. På næste skærm, tryk på kontakten ved siden af den ønskede valgmulighed for at aktivere den (markeringen betyder, at den er aktiveret fos enabled):
    • Låseskærm - Giver ingen beskyttelse mod uvedkommendes brug af enheden, men låser skærmen med mulighed for hurtig oplåsning med et stryg.
    • Brug adgangskode - Låser skærmen, og kræver indtastning af en 4-cifret adgangskode for at låse den op. Dermed kan uvedkommende ikke bruge enheden.
Bemærk: Du vil blive bedt om at angive en adgangskode, hvis du vælger at låse skærmen med en adgangskode.

Skift adgangskode

Du kan skifte adgangskode, så ofte du ønsker.

1. Hvis du vil udskifte den aktuelle adgangskode, skal du trykke på knappen Ny adgangskode i bunden af skærmen Skærmlås.
    security lock
    change pw
  2. Indtast den aktuelle adgangskode for at bekræfte, at du er ejeren af enheden.
    Auth Dialog
    • Indtast den ønskede nye adgangskode.
    • Tryk på knappen Skift.
    New Passcode Dialog

Du kan skifte adgangskode, så ofte du ønsker.

1. Tryk på appen Indstillinger Settings- 2.0 (small), og tryk så på Skærmlås.
  2. Tryk på knappen Ny adgangskode.
  3. Indtast den aktuelle adgangskode for at bekræfte, at du er ejeren af enheden.
  4. Indtast den ønskede nye adgangskode, og tryk så på knappen Skift.
Når telefonen tændes, vil du blive bedt om at indtaste en adgangskode for at kunne få adgang til enheden.

Pinkode

Du kan også beskytte dit simkort med en pinkode for at forhindre uvedkommende i at bruge dit simkort. Når pinkode til simkort er aktiveret, vil enhver enhed, som simkortet bruges i, bede om pinkoden, når enheden startes.

1. Du kan angive en pinkode til simkortet i appen Indstillinger. Tryk på settings icon for at åbne appen.
  2. Stryg op, indtil du ser afsnittet Privatliv og sikkerhed.
  3. Tryk på Sim-sikkerhed.
  1. Du kan angive en pinkode til simkortet i dine indstillinger. Tryk på Settings- 2.0 (small) for at åbne indstillingerne.
  2. Tryk på Simkort-manager, og så tryk på Sim-sikkerhed.
  3. Tryk på fos enabled ved siden af det ønskede simkort.
  4. Indtast den ønskede pinkode på næste skærm, og tryk så på Færdig.
Vigtigt: Pinkode til simkort er ikke den samme pinkode, som bruges til skærmlåsen!

For mere information om pinkode til simkort, læs artiklen Opsæt pinkode til simkortet i Firefox OS.