"Firefox kører allerede, men svarer ikke"-fejlmeddelelse - Sådan rettes den

Alle dine personlige indstillinger, bogmærker og anden information gemmes i din Firefox-profil. Firefox skal bruge en ulåst profil for at kunne starte, og hvis profilen er låst vises fejlmeddelelsen "Firefox kører allerede, men svarer ikke"En kopi af Firefox er allerede åben. Denne artikel forklarer, hvad du kan gøre, når du ser denne fejlmeddelelse, og hvordan du undgår, at den vises under opstart.

Bemærk: Hvis dette er et tilbagevendende problem, så læs artiklen Firefox fryser når du lukker programmet for mulige årsager og løsninger.

FirefoxAlreadyOpen-Mac

Fx34already-running-Win7 Firefox Already Running - Win1 Firefox Already Running - Win1

Afslut Firefox-processer

Hvis Firefox ikke lukkede rigtigt ned, sidste gang du brugte den, kører den måske i baggrunden, selvom den ikke er synlig.

Hvis du prøver at åbne programmet, mens det kører, vil du få vist en fejlmeddelelse med mulighed for at klikke på knappen Luk Firefox. Løser det ikke problemet, så prøv at genstarte din computer, eller prøv følgende muligheder. Genstart din computer for at se, om problemet forsvinder, eller prøv følgende muligheder.

Genstart din computer for at se, om problemet går væk, eller prøv følgende muligheder.

Ubuntu Linux

1. Klik på System, og klik så på Administration.
  2. Klik på Systemovervågning under Administration. Her finder du en eller flere instanser af firefox eller firefox-bin.
  3. Klik på hver af dem, og klik så på knappen Afslut proces.

Brug Windows Jobliste til at afslutte den eksisterende Firefox-proces

1. Højreklik på et tomt område i Windows Proceslinje, og klik på Start Jobliste (eller tryk på tasterne Ctrl+Skift+Esc).
  2. Klik på fanebladet Processer i Windows Jobliste.

Task Manager
  3. Klik på firefox.exe i listen (tryk på tasten F på tastaturet for at finde den), og klik så på knappen Afslut Proces.
  4. Klik på knappen Afslut proces i den viste dialogboks.
  5. Hvis der findes flere instanser af firefox.exe, så gentag trinnene ovenfor for at afslutte dem, og afslut så Jobliste.
  6. Start Firefox, som du plejer.

Initialisér forbindelsen til en "filshare"

Hvis du gemmer profilen på en "filshare", så prøv at tilgå "filsharen", før Windows Stifinder bruges.

Kontrollér adgangsrettigheder

Firefox skal have tilladelse til at oprette filer i profilmappen. Fejlen kan opstå, hvis du forsøger at bruge en profilmappe på et filsystem, der er tilsluttet som skrivebeskyttet (som fx et delt netværksdrev i Windows, der ikke har markeret "Tillad, at netværksbrugere ændrer mine filer").

For at kontroller om profilmappen har de korrekte tilladelser:

1. Åbn din Firefox-profilmappe - læs artiklen Find din profilmappe uden at åbne Firefox.
  2. Gå én mappe op.
  3. Højreklik på din profilmappe, og klik på Egenskaber.
  4. Klik på fanebladet Generelt.
  5. Sørg for, at Skrivebeskyttet ikke er markeret.

1. Åbn din Firefox-profilmappe - læs artiklen Find din profilmappe uden at åbne Firefox.
  2. Gå én mappe op.
  3. Tryk og hold på tasten Ctrl, mens du klikker på din profilmappe, vælg herefter Vis info.
  4. Sørg for, at Deling & tilladelser er sat til Læse & skrive.
  1. Åbn din Firefox-profilmappe - læs artiklen Find din profilmappe uden at åbne Firefox.
  2. Gå én mappe op.
  3. Højreklik på din profilmappe, og klik på Egenskaber.
  4. Klik på fanebladet Rettigheder.
  5. Sørg for at Mappetilgang er sat til Oprette og slette filer.

Gendan data fra en låst profil

Hvis du ikke du kan låse profilen op med de ovenfor nævnte metoder, så brug profilmanageren til at oprette en ny profil, og flyt så dine data fra den låste profil til den nye profil. Læs artiklen Genskab vigtige data fra en gammel profil for mere information om, hvordan du gør det.

Baseret på information fra Profile in use (mozillaZine KB)

Del denne artikel: http://mzl.la/1BAQRzf