Fejlsøg fejlmeddelelsen "Sikker forbindelse mislykkedes"

Hvis Firefox ikke kan få adgang til et sikkert websted (et der starter med https:), vil du få vist en fejlside med overskriften Sikker forbindelse mislykkedes og en fejlmeddelelse. Denne artikel beskriver nogle af disse fejlmeddelelser.

SSL-protokollen er slået fra

Der opstod en fejl under forbindelsen til (webstedets navn). Kan ikke oprette sikker forbindelse, da SSL-protokollen er slået fra. (Fejlkode: ssl_error_ssl_disabled)

Ser du denne fejlmeddelelse, så læs artiklen Enable SSL to fix the Firefox cannot connect securely error message.

Webstedet anvender en ældre, usikker version af SSL-protokollen

Der opstod en fejl under forbindelsen til (webstedets navn). Kan ikke oprette sikker forbindelse, da webstedet anvender en ældre, usikker version af SSL-protokollen. (Fejlkode: ssl_error_ssl2_disabled)

Ser du denne fejlmeddelelse, så læs artiklen Firefox cannot connect securely because the site uses an older insecure version of the SSL protocol.

Certifikat-advarsler

Firefox bruger certifikater på sikre websteder til at sikre, at din information bliver sendt til den rette modtager og ikke kan aflyttes.

Certifikatet er ikke gyldigt før (dato)

(webstedets navn) bruger et ugyldigt sikkerhedscertifikat. Der stoles ikke på certifikatet, da udstederens certifikat er udløbet. Certifikatet er ikke gyldigt før (dato). (Fejlkode: sec_error_expired_issuer_certificate)

Denne fejl kan opstå, hvis uret i din computer har den forkerte dato. Datoen i fejlmeddelelsen vil i dette tilfælde være i fortiden. Du kan rette fejlen ved at indstille dit ur til dags dato og klokkeslæt (dobbeltklik på uret i Windows Proceslinje).

Certifikatet udløb pr. (dato)

(webstedets navn) bruger et ugyldigt sikkerhedscertifikat. Certifikatet udløb pr. (dato). (Fejlkode: sec_error_expired_certificate)

Denne fejl opstår, når et websteds identitetscertifikat er udløbet.

Denne fejl kan opstå, hvis uret i din computer har den forkerte dato. Du kan rette fejlen ved at indstille dit ur til dags dato og klokkeslæt (dobbeltklik på uret i Windows Proceslinje).

Certifikatet gælder kun til (webstedets navn)

(webstedets navn) bruger et ugyldigt sikkerhedscertifikat. Certifikatet gælder kun til (webstedets navn). (Fejlkode: ssl_error_bad_cert_domain)

Denne fejlmeddelelse fortæller dig, at certifikatet tilhører et andet websted end det, du besøger. Selvom kommunikationen er sikret mod aflytning, så er modtageren måske ikke den, du tror.

Denne fejlmeddelelse vises typisk, hvis certifikatet tilhører en anden del af det samme websted. Fx hvis du besøger https://eksempel.dk, og certifikatet kun dækker https://www.eksempel.dk. Hvis det er tilfældet, kan du besøge https://www.eksempel.dk direkte, så du skulle ikke længere modtage fejlmeddelelsen.

Der stoles ikke på certifikatet, da udstederens certifikat er ukendt

(webstedets navn) bruger et ugyldigt sikkerhedscertifikat. Der stoles ikke på certifikatet, da udstederens certifikat er ukendt. (Fejlkode: sec_error_unknown_issuer)

Filen cert8.db i din profilmappe kan være beskadiget. Slet filen, mens Firefox er lukket.

1. Åbn din profilmappe:

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet. Klik på Hjælp Klik på menuen Hjælp på menulinjen Klik på menuen Hjælp øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på Hjælp Help-29 , og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.

2. Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe under afsnittet Programinfo. Et vindue med dine profilfiler din profilmappe åbnes.
  3. Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

4. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

5. Klik på filen cert8.db.
  6. Tryk på tasten tasternecommand+Delete.
  7. Genstart Firefox.
    cert8.db bliver gendannet, når du genstarter Firefox.

Der stoles ikke på certifikatet, da ingen udstederkæde blev leveret

(webstedets navn) bruger et ugyldigt sikkerhedscertifikat. Der stoles ikke på certifikatet, da ingen udstederkæde blev leveret. (Fejlkode: sec_error_unknown_issuer)

Fejlen kan opstå, hvis du har aktiveret SSL-skanning i dit sikkerhedsprogram, såsom ESET eller BitDefender. Prøv at deaktivere denne indstilling.

Der stoles ikke på certifikatet, da det er underskrevet af indehaveren selv

(webstedets navn) bruger et ugyldigt sikkerhedscertifikat. Der stoles ikke på certifikatet, da det er underskrevet af indehaveren selv. (Fejlkode: sec_error_untrusted_issuer)

eller

(webstedets navn) bruger et ugyldigt sikkerhedscertifikat. Der stoles ikke på certifikatet, da det er underskrevet af indehaveren selv. (Fejlkode: sec_error_ca_cert_invalid)

Selvsignerede certifikater sikrer mod aflytning, men de siger intet om, hvem du kommunikerer med. Dette er almindeligt for websteder på et intranet, som ikke er offentligt tilgængelige.

Certifikatet indeholder samme serienummer som et andet certifikat

Dit certifikat indeholder samme serienummer som et andet certifikat udstedt af den samme certifikatautoritet. Få et nyt certifikat med et unikt serienummer. (Fejlkode: sec_error_reused_issuer_and_serial)

Denne advarsel fortæller dig, at certifikatet har samme serienummer som et andet certifikat i din Firefox. Denne fejlmeddelelse kan ikke omgås ved at benytte metoden herunder. Du kan læse mere om problemet, og hvordan du kan omgå det, i artiklen Certificate contains the same serial number as another certificate.

OCSP-serveren har ingen status for dette certifikat

Der opstod en fejl under forbindelsen til (webstedets navn). OCSP-serveren har ingen status for dette certifikat. (Fejlkode: sec_error_ocsp_unknown_cert)

Ser du denne fejlmeddelelse, så læs artiklen The OCSP server has no status for the certificate.

Ignorer en advarsel

Du kan bede Firefox om at ignorere en certifikat-advarsel. Du bør kun ignorere en advarsel, hvis du er sikker på, at webstedet er legitimt. Legitime, offentlige websteder vil ikke bede dig om dette. Et ugyldigt certifikat kan være et tegn på, at webstedet forsøger at snyde dig eller stjæle din identitet.

1. Klik på Eller du kan tilføje en undtagelse… på advarselssiden.
  2. Klik på Tilføj undtagelse.... Dialogen Tilføj sikkerhedsundtagelse vil blive vist.
  3. Klik på knappen Hent certifikat.
  4. Læs teksten, som beskriver problemerne med dette websted.
  5. Klik på knappen Bekræft sikkerhedsundtagelse, hvis du stoler på webstedet.

Del denne artikel: http://mzl.la/1BAQm8b