Brug Java-plugin til at se interaktivt indhold på websider

Revisionsinformation
  • Revision id: 56088
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Changed a few things
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: Joergen
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold
Vigtigt: Firefox har forhindret nogle versioner af Java-plugin i at køre automatisk på grund af sikkerhedsproblemer. Du kan dog stadig bruge Java på troværdige websteder. Læs mere.

Mange websteder bruger Java-applets til at vise interaktivt indhold, fx til spil og til at logge ind med NemID. Du skal have et Java-plugin installeret og aktiveret for at kunne køre Java-applets. Java er et programmeringssprog der kan køre på Windows, Mac, Linux og andre styresystemer. Denne artikel vil hjælpe dig med at installere eller opdatere Java og få det til at virke i Firefox.

• Bemærk, Java er ikke det samme som JavaScript. Du kan læse om JavaScript i denne artikel.

Installation eller opdatering af Java

Manuel installation eller opdatering

1. Besøg java.coms download-side.
  2. Klik på knappen Free Java Download.
  3. Klik på knappen Agree and Start Free Download for at hente installationsprogrammet til din computer.
  4. Når filen er hentet, skal du lukke Firefox.
  5. Åbn den hentede fil for at starte installationen af Java.

Automatisk opdatering

Java til Windows indeholder en Java Update-funktion, der selv kontrollerer for opdateringer, og som giver dig besked, når en opdatering er tilgængelig.

Bemærk: For at eliminere potentielle sikkerhedshuller og for at spare diskplads bør du fjerne eventuelle ældre versioner af Java. Læs mere på java.coms hjælpeside, How do I uninstall Java on my Windows computer?

Mac OS X 10.6 og ældre versioner

Java er installeret sammen med styresystemet. Java opdateres ved hjælp af din Macs Softwareopdatering.

Mac OS X 10.7 og nyere

Java er ikke installeret som standard. Du kan hente den seneste version af Java på java.coms download-side. Du kan læse om systemkrav og få hjælp til installationen på siden How do I install Java for my Mac?

Du opdaterer Java ved hjælp af Java Control Panel. Klik på Apple-menuen, vælg Systemindstillinger, klik på ikonet Java. Java control Panel åbnes, klik på fanebladet Update, og klik så på knappen Update Now. Læs mere på siden How do I update Java for my Mac?

Læs Oracles hjælpeside om installation og opdatering på Linux, Manual Installation and Registration of Java Plugin for Linux

Tjek Java

Du kan tjekke, om Java er installeret og aktiveret i Firefox ved at besøge java.coms testside.

Når du besøger siden, skal du muligvisnormalt aktivere Java. Læs mere i hjælpeartiklen Sådan bruger du Java på websteder du har tillid til. Du vil muligvis også blive præsenteret for en sikkerhedsadvarsel, der beder dig bekræfte, at du vil køre Java. Denne advarsel kommer fra Java og ikke fra Firefox. Læs mere om advarslen på java.coms side What should I do when I see a security prompt from Java?

Aktivering af Java

Hvis Java ikke fungerer, så kontrollér, om Java-plugin'et er aktiveret i tilføjelsesvinduet:

1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Fx57Addons-icon Tilføjelser, og klik så på Plugins.
  2. Klik på Java (TM) PlatformJava Plug-in 2 for NPAPI Browsers (Mac OS 10.5 & 10.6) eller Java Applet Plug-in (Mac OS 10.7 og nyere)Java for at markere plugin'et.
  3. Klik på knappen Enable (hvis knappen Disable vises, er Java allerede aktiveret).
  1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Fx57Addons-icon Tilføjelser, og klik så på Plugins.
  2. Klik på Java (TM) PlatformJava Applet Plug-inJava for at markere plugin'et.
  3. Hvis Java er deaktiveret, vil du få vist knappen Aktiver aldrig. Klik på den for at åbne en rullemenu, og vælg Aktiver altid for at aktivere java. Hvis du kun har valgmuligheden Spørg for at aktivere, er Java blevet deaktiveret for at beskytte dig. Læs Sådan bruger du Java på websteder du har tillid til.)
  1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Fx57Addons-icon Tilføjelser, og klik så på Plugins.
  2. Klik på Java (TM) PlatformJava Applet Plug-inJava for at markere plugin'et.
  3. Hvis Java er deaktiveret, vil du få vist knappen Aktiver aldrig. Klik på den for at åbne en rullemenu og vælg at aktivere Java. Det anbefalede valg er Spørg for at aktivere, der er valgt som standard. Det lader dig køre Java manuelt.
Bemærk: Du behøver kun at aktivere "Java (TM) Platform", hvis det er deaktiveret. Plugin'et "Java Deployment Toolkit" bruges af udviklere til at tjekke din Java-version og til at implementere deres Java-apps. Java virker fint, selvom dette plugin ikke er aktiveret.

Fejlfinding

Hvis Java ikke virker korrekt, selvom du har aktiveret det i dit styresystem og i Firefox, kan du prøve følgende:

Afinstaller JavaFX, hvis det er installeret

I nogle tilfælde bliver Java-plugin'et ikke registreret efter en opdatering til Java 7 Update 10 eller nyere. Det kan skyldes en konflikt med en særskilt installation af JavaFX. Du kan løse problemet ved at afinstallere JavaFX. Læs mere herom på java.coms hjælpeside.

Fjern forældede Java-plugins fra Firefox' plugins-mappe

Hvis du tidligere har kopieret Java-plugins til Firefox' plugins-mappe, kan de forhindre Java i at virke.

1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Fx57Addons-icon Tilføjelser, og klik så på Plugins.
  2. Klik på Java(TM) Platform for at markere plugin'et.
  3. Kontrollér, om Java(TM) Platform er korrekt registreret. Hvis fx Java 7 Update 51 er installeret, skal plugin'et vises som Java(TM) Platform SE 7 U51
  4. Hvis listen indeholder Java-plugins, som ikke svarer til din nuværende version, kan du have forældede Java-plugins liggende i Firefox' plugins-mappe. De skal i så fald fjernes.

Hvis du har en Firefox plugins-mappe, vil du typisk kunne finde den på denne placering:
C:\Programmer\Mozilla Firefox\plugins i 32-bit-versioner af Windows, C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\plugins i 64-bit-versioner af Windows.

Anden software, der kan blokere Java

Selvom Java er installeret og aktiveret i Firefox, kan det være blokeret af anden software eller af Firefox-udvidelser, fx:

• ZoneAlarm Pro software firewall kan blokere Java. Du kan finde yderligere oplysninger om aktivering af Java i dette program i ZoneAlarm Pros forum.
  • Udvidelsen NoScript kan blokere java. Du kan finde yderligere oplysninger i For mere information, se NoScripts FAQ.

Yderligere ressourcer

Baseret på information fra Java (mozillaZine KB)