Beskyt dine adgangskoder i Thunderbird med en hovedadgangskode

Thunderbird kan gemme dine adgangskoder til dine mailkonti, så du ikke behøver at indtaste dem, hver gang du henter eller sender meddelelser.

Hvis du deler din computer med andre, og du ikke ønsker, at de skal kunne se dine gemte adgangskoder, kan du beskytte dem med en hovedadgangskode. Thunderbird vil så bede dig indtaste hovedadgangskoden, når adgangskoderne skal bruges eller vises. Hovedadgangskoden skal kun indtastes én gang per session.

Vil du forhindre andre i at se dine meddelelser? Hvis du deler en computer med andre, kan du oprette en separat brugerkonto i WindowsMacOSLinux til hver person og sørge for, at de forskellige konti er beskyttet med hver sin en adgangskode. Thunderbird opbevarer information om mailkonti, meddelelser og adgangskoder separat for hver brugerkonto i WindowsMacOSLinux, så brugerne kun kan se deres egne meddelelser m.m.

Sæt en hovedadgangskode

Thunderbird bruger som standard ikke en hovedadgangskode til at beskytte gemte login-oplysninger. Sådan sættes en hovedadgangskode:

1. Klik på menuen Funktioner øverst i Thunderbird-vinduet, og vælg Indstillinger Klik på menuen Thunderbird i menulinjen, og vælg IndstillingerKlik på menuen Rediger øverst i Thunderbird-vinduet, og vælg Indstillinger. Eller klik på menuknappen New Fx Menu fx57menu , og vælg IndstillingerIndstillinger.
  2. Klik på Sikkerhed.
  3. Klik på fanebladet Adgangskoder
  4. Sæt flueben ud for Brug hovedadgangskode.

Create_Master_Password-Mac
    Create_Master_Password-Mac
  5. Dialogboksen Skift hovedadgangskode åbnes. Indtast din hovedadgangskode. Kvalitetsmåleren viser, hvor svært det vil være for uvedkommende at gætte koden. For at oprette en stærk adgangskode, som er svær for andre at gætte, skal din hovedadgangskode indeholde følgende:
    • Mindst ét stort bogstav.
    • Et eller flere tal.
    • Mindst ét ikke-alfanumerisk tegn, såsom: @ # $ % ^ & * ( ).
    • Husk også, at din adgangskode skal være nem for dig at huske, men svær for andre at gætte sig til for at sikre, at det kun er dig, som er i stand til at hente de gemte oplysninger.
  6. Indtast adgangskoden endnu engang for at bekræfte, at du har indtastet den rigtigt.

Choose_Master_Password-Mac
    Choose_Master_Password-Mac
  7. Klik på knappen OK for at sætte hovedadgangskoden.

Når du har sat en hovedadgangskode, skal den indtastes, den første gang Thunderbird skal bruge den i en ny session.

Fjern eller skift hovedadgangskoden

1. Klik på menuen Funktioner øverst i Thunderbird-vinduet, og vælg Indstillinger Klik på menuen Thunderbird i menulinjen, og vælg IndstillingerKlik på menuen Rediger øverst i Thunderbird-vinduet, og vælg Indstillinger. Eller klik på menuknappen New Fx Menu fx57menu , og vælg IndstillingerIndstillinger.
  2. Klik på Sikkerhed.
  3. Klik på Adgangskoder.
  4. Klik på knappen Skift hovedadgangskode.
  5. Indtast den aktuelle hovedadgangskode for at bekræfte, at du har tilladelse til at fjerne den.
  6. Indtast og genindtast den nye hovedadgangskode i de to felter.
    • Hvis du lader de to feltet være tomme, fjernes din hovedadgangskode.
  7. Klik på knappen OK.

Glemt adgangskode

Hvis du har glemt din hovedadgangskode, kan du nulstille den.

Advarsel: Nulstilling af hovedadgangskoden vil fjerne alle gemte informationer om adgangskoder.
  1. Klik på menuen Funktioner, klik på Udviklerværktøjer, og klik så på Fejlkonsol, eller tryk på tasterne Ctrl + Skift + J
  2. Indsæt nedenstående tekst i feltet nederst i vinduet Fejlkonsol og tryk på tasten EnterRetur.
    openDialog("chrome://pippki/content/resetpassword.xul")
  3. Klik på knappen Nulstil i vinduet der åbnes for at godkende nulstillingen.

Baseret på information fra Master password (mozillaZine KB)