Advarsel om usikker adgangskode i Firefox

Firefox viser en hængelås med en rød streg red strikethrough icon i adressefeltet, når forbindelsen til en login-side ikke er sikker. Det er for at fortælle dig, at hvis du indtaster din adgangskode, kan den blive stjålet af nogen, der aflytter forbindelsen.

Du vil også få vist en advarsel, når du klikker i et login-felt for at indtaste et brugernavn eller en adgangskode.

Fx52insecurePW

Bemærk: Når du begynder at indtaste dine login-informationer, kan advarslen dække for indtastningsfeltet til adgangskoden. Du kan trykke på tasten Tab, efter du har indtastet dit brugernavn (eller klikke uden for adgangskodefeltet) for at afvise advarslen.

Hvad kan jeg gøre, hvis en login-side er usikker?

Hvis forbindelsen til en login-side er usikker, kan du undersøge, om der findes en sikker version af siden. Det gør du ved at indtaste https:// i stedet for http:// foran adressen i adressefeltet. Du kan også prøve at kontakte webstedets administrator og bede dem om at benytte en sikker forbindelse.

https_secure_lock_green_iconFF70 Gray Padlock

Om usikre sider

Sider, der indeholder eller kræver indtastning af personlige oplysninger, såsom kreditkortnumre, personlige data eller adgangskoder, bør bruge en sikker forbindelse for at forhindre, at dine oplysninger stjæles. (Tip: "HTTPS" samt et ikon med en grøn hængelås i adressefeltet "HTTPS" samt et ikon med en grå hængelås i adressefeltet viser, at forbindelsen er sikker.)

Sider, der ikke indeholder personlige oplysninger, kan godt benytte en forbindelse, der ikke er krypteret (HTTP). Bemærk dog, at hvis du indtaster en adgangskode på et usikkert websted, kan koden blive stjålet. Du bør derfor ikke bruge samme adgangskode, som du bruger til websteder, hvor der opbevares eller overføres personlige oplysninger.

Note til udviklere

For udviklere, der vil vide mere om denne advarsel, henvises til denne side. Siden forklarer, hvornår og hvorfor Firefox viser denne advarsel, og giver nogle oplysninger om, hvordan problemet løses. Der er mere information i dette blogindlæg og på denne webside.