Advarsel om usikker adgangskode i Firefox

Når forbindelsen til en login-side ikke er sikker, viser Firefox viser en hængelås med en rød streg red strikethrough iconFx89Padlock-RedLine i adressefeltet. Det er for at fortælle dig, at hvis du indtaster din adgangskode, kan den blive stjålet af nogen, der aflytter forbindelsen.

Du vil også få vist en advarsel, når du klikker i et login-felt for at indtaste et brugernavn eller en adgangskode.

Fx52insecurePW
Bemærk:Når du begynder at indtaste dine login-informationer, kan advarslen dække for indtastningsfeltet til adgangskoden. Du kan trykke på tasten Tab eller klikke uden for adgangskodefeltet, efter du har indtastet dit brugernavn, for at afvise advarslen.

Hvad kan jeg gøre, hvis en login-side er usikker?

Hvis forbindelsen til login-siden er usikker, kan du undersøge, om der findes en sikker version af siden. Det gør du ved at indtaste https:// i stedet for http:// foran adressen i adressefeltet. Du kan også prøve at kontakte webstedets administrator og bede dem om at benytte en sikker forbindelse. Ellers anbefales det, at du ikke indsender nogen oplysninger via siden.

FF70 Gray PadlockLock89addressbar

Om usikre sider

Usikre sider giver ikke sikre forbindelser til besøgende. I stedet bruger de en ukrypteret forbindelse (HTTP), og enhver information, der deles med disse sider, er i fare. Sider, der indeholder eller kræver indtastning af personlige oplysninger, såsom kreditkortnumre, personlige data eller adgangskoder, bør bruge en sikker forbindelse for at forhindre, at dine oplysninger stjæles.

Tip: "HTTPS" samt et ikon med en grå hængelås i adressefeltet"HTTPS" samt et ikon med en hængelås i adressefeltet Fx89Padlock viser, at forbindelsen er sikker. Sider, der ikke indeholder personlige oplysninger, kan godt benytte en forbindelse, der ikke er krypteret (HTTP). Bemærk dog, at hvis du indtaster en adgangskode på et usikkert websted, kan koden blive stjålet. Du bør derfor ikke bruge samme adgangskode, som du bruger til websteder, hvor der opbevares eller overføres personlige oplysninger.

Note til udviklere

For udviklere, der vil vide mere om denne advarsel, henvises til denne side. Siden forklarer, hvornår og hvorfor Firefox viser denne advarsel, og giver nogle oplysninger om, hvordan problemet løses. Der er mere information i dette blogindlæg.