X
Tap here to go to the mobile version of the site.

منتدى الدعم

Audio works on all browsers (edge, opera)except firefox in windows 10.

Posted

Since upgrading to Windows 10, when downloading a video from youtube or any other site, video works but there is no audio. I have updated all the extensions, restarted in safe mode, made sure quicktime, realplayer, flash were enabled and can't get any sound. Opera and Edge work fine. What to do other than switching to Opera?

Since upgrading to Windows 10, when downloading a video from youtube or any other site, video works but there is no audio. I have updated all the extensions, restarted in safe mode, made sure quicktime, realplayer, flash were enabled and can't get any sound. Opera and Edge work fine. What to do other than switching to Opera?

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Foxit Reader Plug-In For Firefox and Netscape
  • GEPlugin
  • NPRuntime Script Plug-in Library for Java(TM) Deploy
  • Next Generation Java Plug-in 11.51.2 for Mozilla browsers
  • The QuickTime Plugin allows you to view a wide variety of multimedia content in Web pages. For more information, visit the QuickTime Web site.
  • 6.0.12.448
  • RealPlayer(tm) LiveConnect-Enabled Plug-In
  • Shockwave Flash 18.0 r0
  • Adobe Shockwave for Director Netscape plug-in, version 12.1.9.160
  • 5.1.40728.0

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0

More Information

FredMcD
  • Top 10 Contributor
4259 solutions 59636 answers

Helpful Reply

check this:

  • see if there are updates for your graphics drive drivers

https://support.mozilla.org/kb/upgrade-graphics-drivers-use-hardware-acceleration

  • disable protected mode in the Flash plugin (Flash 11.3+ on Windows Vista and later)

https://forums.adobe.com/message/4468493#TemporaryWorkaround

  • disable hardware acceleration in the Flash plugin

https://forums.adobe.com/thread/891337 See also:

check this: * see if there are updates for your graphics drive drivers '''https://support.mozilla.org/kb/upgrade-graphics-drivers-use-hardware-acceleration''' * disable protected mode in the Flash plugin (Flash 11.3+ on Windows Vista and later) '''https://forums.adobe.com/message/4468493#TemporaryWorkaround''' * disable hardware acceleration in the Flash plugin '''https://forums.adobe.com/thread/891337''' See also: * '''http://kb.mozillazine.org/Flash#Troubleshooting'''

Question owner

I tried all of the things suggested. I have Nvidia drivers and the website claims I'm up to date. I disabled protected mode and hardware acceleration in Flash, to no avail. I have put realplayer on "ask to activate" and I downloaded HTML5 for Youtube and that now works but still can't get sound on anything that needs flash (ooyala player). I have a 64 bit win 10 OS, just upgraded from win 7 on a Dell e6410 I7. This has been very frustrating as I'm probably missing something but don't know what.

I tried all of the things suggested. I have Nvidia drivers and the website claims I'm up to date. I disabled protected mode and hardware acceleration in Flash, to no avail. I have put realplayer on "ask to activate" and I downloaded HTML5 for Youtube and that now works but still can't get sound on anything that needs flash (ooyala player). I have a 64 bit win 10 OS, just upgraded from win 7 on a Dell e6410 I7. This has been very frustrating as I'm probably missing something but don't know what.
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4259 solutions 59636 answers

Helpful Reply

I've called the big guys to help you. Good luck.

I've called the big guys to help you. Good luck.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17538 solutions 158577 answers

Is there an HTML5 media player used or a Flash based player?

You can check that via the right-click context menu of the player area.

Any media related error messages in the Web Console (Firefox/Tools > Web Developer)?

Is there an HTML5 media player used or a Flash based player? You can check that via the right-click context menu of the player area. Any media related error messages in the Web Console (Firefox/Tools > Web Developer)? *https://developer.mozilla.org/Tools/Web_Console

Question owner

The videos with no sound are Flash. Right click shows ooyala.js wanted.

The only error I see in the console is a "ReferenceError: McGallery is not defined". This is on a video at denverpost.com/broncos . It's the Sportshow, about halfway down the page.

The HTML5 media player seems to work with youtube after I downloaded it. Before the download, Flash wouldn't run any youtube videos either.

The videos with no sound are Flash. Right click shows ooyala.js wanted. The only error I see in the console is a "ReferenceError: McGallery is not defined". This is on a video at denverpost.com/broncos . It's the Sportshow, about halfway down the page. The HTML5 media player seems to work with youtube after I downloaded it. Before the download, Flash wouldn't run any youtube videos either.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17538 solutions 158577 answers

The Sports Show video opens for me a pop-up with the HTML5 media player (video tag).

If you use extensions (Firefox/Tools > Add-ons > Extensions) that can block content (e.g. Adblock Plus, NoScript, Flash Block, Ghostery) then make sure that such extensions aren't blocking content.

Start Firefox in Safe Mode to check if one of the extensions (Firefox/Tools > Add-ons > Extensions) or if hardware acceleration is causing the problem.

  • Switch to the DEFAULT theme: Firefox/Tools > Add-ons > Appearance
  • Do NOT click the Reset button on the Safe Mode start window
The Sports Show video opens for me a pop-up with the HTML5 media player (video tag). If you use extensions (Firefox/Tools > Add-ons > Extensions) that can block content (e.g. Adblock Plus, NoScript, Flash Block, Ghostery) then make sure that such extensions aren't blocking content. Start Firefox in <u>[[Safe Mode|Safe Mode]]</u> to check if one of the extensions (Firefox/Tools > Add-ons > Extensions) or if hardware acceleration is causing the problem. *Switch to the DEFAULT theme: Firefox/Tools > Add-ons > Appearance *Do NOT click the Reset button on the Safe Mode start window *https://support.mozilla.org/kb/Safe+Mode *https://support.mozilla.org/kb/Troubleshooting+extensions+and+themes

Question owner

Firefox is already in the default theme. Starting in Safe Mode, disabling everything has no effect on the audio portion of tha video.

Firefox is already in the default theme. Starting in Safe Mode, disabling everything has no effect on the audio portion of tha video.