Kukhonjiswa imibuzo ethegiwe: Veza yonke imibuzo
  • Kusonjululiwe

Thunderbird wont run

Since the latest upgrade to 115.10.1 (64-bit) I have an issue about running Thunderbird. From a clean Windows 11 start up it is OK but then if I then Exit and then try t… (funda kabanzi)

Since the latest upgrade to 115.10.1 (64-bit) I have an issue about running Thunderbird.

From a clean Windows 11 start up it is OK but then if I then Exit and then try to run the bird again it does not start.

Digging around I discovered using Task Manager, a number of Thunderbird processes run after I had Exited. See attached.

Any thoughts?

Asked by avoncliffe 1 inyanga edlule

Answered by mrbunter1 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe

After updating to 125.0.1, checking for updates fails.

I recently updated to 125.0.1 and now get 'failed to check for updates': - when I manually check (help > about Firefox) (see image) - in 'settings' it also shows 'fail… (funda kabanzi)

I recently updated to 125.0.1 and now get 'failed to check for updates': - when I manually check (help > about Firefox) (see image) - in 'settings' it also shows 'failed to check for updates' (see image) I never had such a problem with previous versions; any suggestions?

Asked by o.damen 1 inyanga edlule

Answered by o.damen 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe

Firefox 125.0.1 32 in Windows 10/64

I just switched to Windows 10 from Windows 7. Firefox was working fine, but now many or most pages are garbled; see screen-capture fragments at http://www.fenichel.net/f… (funda kabanzi)

I just switched to Windows 10 from Windows 7. Firefox was working fine, but now many or most pages are garbled; see screen-capture fragments at http://www.fenichel.net/firefox/. I tried a new Firefox 64-bit, but it crashed on most pages.

Asked by bob380 1 inyanga edlule

Answered by bob380 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe

Fiefox RAM usage increases on its own

The RAM usage increases, from 1GB to 40GB+ within a matter of minutes of starting Firefox. I have not added any extensions in months. I turned of several with no improv… (funda kabanzi)

The RAM usage increases, from 1GB to 40GB+ within a matter of minutes of starting Firefox. I have not added any extensions in months. I turned of several with no improvement. I have 6 tabs opened. Firefox has crashed several times the past couple fo months. I have been away on travel for 2 weeks, and today the problem is much worse.

Firefox (37916) 51GB, Extensions (34308) 370MB, GPU (33072) 298MB , and everything else < 100 MB.

I really love Firefox - use across my 4 devices. Only on my desktop am I seeing this. Laptop, iPad, and Android all work fine. Running Win 11

Asked by Mike 1 inyanga edlule

Answered by Mike 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe

Incredible slow download speeds with 999Mbps connection (below 15Mbps)

Just recently Firefox seems to have its downloads capped at 15-16 meg speedtests show the full 1Gig speed OPERA AND EDGE both download at the full 999 megs but firefox … (funda kabanzi)

Just recently Firefox seems to have its downloads capped at 15-16 meg speedtests show the full 1Gig speed OPERA AND EDGE both download at the full 999 megs but firefox has recently stopped downloading any faster then 19 meg

what in firefox could be causing this its not happening in any other browser.

Asked by firefox2776 1 inyanga edlule

Answered by firefox2776 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe

Can not send email on new machine

I recently moved to a new Windows machine and can not send mail from either hotmail or gmail accounts. I am able to send and receive from my account at outlook.office.com… (funda kabanzi)

I recently moved to a new Windows machine and can not send mail from either hotmail or gmail accounts. I am able to send and receive from my account at outlook.office.com, but hotmail uses outlook.office365.com as the mail server.

Thunderbird Version: 115.10.0 Windows 11 Version: 23H2

The message I receive when trying to send is: Sending of the message failed peer's certificate has an invalid signature the configuration related to smtp.gmail.com must be corrected (also for smtp.office365.com)

I did try all of the fixes advised here, as the error message certainly matched what I was seeing: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1295861 so my settings in TB are currently: security.tls.version.min = 1 security.tls.version.enable-deprecated = true

The final suggestion in the above thread was to move back to Thunderbird version 68.11.0, which I will try if nothing comes of this thread by the weekend.

Asked by Bert 1 inyanga edlule

Answered by Bert 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe

Thunderbird is no longer properly closing after upgrading to 115.10.0 (x64)

I upgraded to Thunderbird 115.10.0 (x64) earlier today and now the program is no longer closing completely (I've tried using the X at the top right of the window, and I'v… (funda kabanzi)

I upgraded to Thunderbird 115.10.0 (x64) earlier today and now the program is no longer closing completely (I've tried using the X at the top right of the window, and I've also tried File menu -> Exit). I first discovered this when I was using CCleaner to clean my temporary items and it asked me if I wanted to close Thunderbird after I had already closed it. I then checked my running processes and there are three Thunderbird processes that remain after the program has supposedy closed (Task Manager screenshot attached).

Any help with this seemingly new bug is greatly appreciated!

Much thanks, -Snipe

Asked by reed7 1 inyanga edlule

Answered by reed7 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe

Win10 - Thunderbird Hyperlink insertion not working (Ctrl+K) not opening window and freezes

Hyperlink insertion only works in troubleshoot modes but not in main mode even if all extensions and hardware acceleration are turned off (used this guide: https://suppor… (funda kabanzi)

Hyperlink insertion only works in troubleshoot modes but not in main mode even if all extensions and hardware acceleration are turned off (used this guide: https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-mode-thunderbird#w_the-problem-no-longer-happens-in-troubleshoot-mode)

Please help me.

Thank you!

Asked by tesfaye.isaac 1 inyanga edlule

Answered by tesfaye.isaac 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe

CCC ONE emails not working with Thunderbird

Anytime I attempt to send an email in the CCC ONE application, I get this error message from CCC ONE: "Unable to perform selected action while the email application is o… (funda kabanzi)

Anytime I attempt to send an email in the CCC ONE application, I get this error message from CCC ONE:

"Unable to perform selected action while the email application is open. Please close your email application and try again."

This error message persists whether I do have Thunderbird open or not. I also checked Task manager while I had Thunderbird closed and found no instance of it running. Is there any way that Thunderbird is running in the background? Or could it be if Thunderbird loads at start up that it's tricking CCC into thinking it's open all the time?

I contacted CCC ONE report and they advised me to attempt to change the name of a DLL file so a new one would be created to replace it. I tried that, the issue still persists. They also told me to try and uninstall and reinstall Thunderbird, which I did, and it still won't work.

Any ideas on how to fix this?

  • Attached is a photo of the error

Asked by Caleb Bales 1 inyanga edlule

Answered by Caleb Bales 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe

Firefox browser starts flickering when maximized and when the theme is dark.

Hello, I'm using samsung odyssey g7 32' monitor connected to my laptop with a rtx 2060. The monitor is connected with a minidisplay port to display port cable. The proble… (funda kabanzi)

Hello, I'm using samsung odyssey g7 32' monitor connected to my laptop with a rtx 2060. The monitor is connected with a minidisplay port to display port cable. The problem doesn't occur on the laptop screen but it does on the samsung screen. The flickering stops when i make the window a little smaller. I am using KDE plasma 6.0.3 but the problem was also present when i was using Hyprland as my desktop enviroment. I tried troubleshoot mode but nothing changed. I am seeking help. Thanks.

Asked by ersandemircan57 1 inyanga edlule

Answered by jonzn4SUSE 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe

Printing Emails Shows Lots of X-MS-Exchange Lines

When I print an email, TB prints all of this technical jargon such as X-MS-Exchange lines, and what seems to be the background handshake protocols behind the email. I jus… (funda kabanzi)

When I print an email, TB prints all of this technical jargon such as X-MS-Exchange lines, and what seems to be the background handshake protocols behind the email. I just want the contents of the email printed. May I ask how I fix this, please?

Asked by vhewa 1 inyanga edlule

Answered by vhewa 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe

Black and Pink flicker after update

Ever since the update, I have had pink flickers on videos on youtube and twitter. They last for less then a second, so I couldn't grab a screenshot of it. After doing som… (funda kabanzi)

Ever since the update, I have had pink flickers on videos on youtube and twitter. They last for less then a second, so I couldn't grab a screenshot of it. After doing some reading online, I turned off hardware acceleration which turned the pink flicker black and now effects several sections of the web browser.

Asked by Deus Mortis 1 inyanga edlule

Answered by Deus Mortis 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe

"Failed to check for updates" et al

Hey, so, I've seen this question a couple times when I searched, but (a) there didn't seem to be any solution and (b) they were all regarding Macs and I'm on Windows 11 v… (funda kabanzi)

Hey, so, I've seen this question a couple times when I searched, but (a) there didn't seem to be any solution and (b) they were all regarding Macs and I'm on Windows 11 v 23H2. I keep getting bubbles saying that Firefox wasn't able to check for updates- not that it couldn't download or install updates, but it couldn't search for one. I also did the "about Firefox" thing and it gives me the same message. Both of these have been going on for a couple days and I have attempted restarting Firefox multiple times and did a manual update [125.0.1 (64-bit)] just in case there was a problem there. Now, I've tried the tips from the other threads (turning off the proxy, checking any anti-update policies, and checking the add.update.url in the config settings) with no luck. So in an effort to either bump the question or get any Windows oriented answers... Thanks muchly

Asked by xheavenlybodiesx 1 inyanga edlule

Answered by NoahSUMO 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe

Gmail endless login loop (but only in Firefox)

Hi I've been having an issue logging into Gmail using Firefox. I've used both Gmail and Firefox for years and have never had a problem, but I now get stuck in an endless… (funda kabanzi)

Hi

I've been having an issue logging into Gmail using Firefox. I've used both Gmail and Firefox for years and have never had a problem, but I now get stuck in an endless loop on the Gmail login page. I select my account, enter my password, then get sent back to the account selection page.

The problem seems to be relating to me trying to link two Gmail addresses so that mail from one is forwarded to the other. I set up one account this way without any issue, but when I went to do it with a different account, I got an error code. After that, I was logged out of Gmail in Firefox and haven't been able to log back in.

Things I've tried so far:

  • Using a different browser. I can log in without issues in Chrome.
  • Logging in with a different method. Neither my password nor my passkey work.
  • Logging in with a different Gmail account. All of my accounts seem to be stuck in this way.
  • Disabling all my extensions. This doesn't help.
  • Clearing Firefox's cache. No luck here.
  • Restarting Firefox and restarting my PC. Turning it off and on again doesn't fix it.
  • Contacting Google support. They said they think it's a browser issue as I don't have any problems using Chrome.
  • Using Firefox's private browsing mode. This does work and I can log in to Gmail. However, I don't know exactly what the problem is because I've disabled all my extensions and cleared the cache in regular browsing mode and still can't log in that way.

So I have a partial solution (using Firefox's private browsing mode) but it's not a long-term fix. What else can I try? Has anyone else seen this problem before and been able to fix it?

Asked by alexblake2 1 inyanga edlule

Answered by zeroknight 1 inyanga edlule

  • Ikhiyiwe

Thunderbird Attachments

Has anyone seen a message similar to this when trying to attach a document, usually a pdf to an email? O:\XXXXXXXXXX.pdf could not be opened, because the associated help… (funda kabanzi)

Has anyone seen a message similar to this when trying to attach a document, usually a pdf to an email?

O:\XXXXXXXXXX.pdf could not be opened, because the associated helper application does not exist. Change the association in your preferences.

Also, when someone send me an image file, I can't open it directly from the email. I have to download it and then open it. This isn't as big of an issue as the above, but I thought I'd ask it too.

Thank you

Windows 10 Thunderbird 115.10.0

Asked by tseabrook 1 inyanga edlule

Last reply by Matt 1 isonto elidlule

  • Kusonjululiwe

Firefox input lag on Ubuntu 22.04

Hello Good People, I noticed that the snap version of Firefox had a lag issue when typing into input field. For example, when composing an email and wanting to use backs… (funda kabanzi)

Hello Good People,

I noticed that the snap version of Firefox had a lag issue when typing into input field. For example, when composing an email and wanting to use backspace to quickly delete a misspelled word, then backspace works slowly, stuttering and jittering. If I hold down a key in the input field it also lays the character down in a stuttery, slow way.

I tried reinstalling the system and that solved the issue. But it has returned again. Maybe it was an update. I also installed WINE and waybridge to get some windows plugins to work on my DAW. I don't know if that has affected it.

I also tried removing the snap version and installing firefox using the terminal but the problem persisted.

It's an annoying problem. Any advice appreciated.

Asked by m.p.hammond 1 inyanga edlule

Answered by jonzn4SUSE 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe

Process remains after closing program

I updated Thunderbird to the latest version and now I have a problem that continues to remain after closing the process. Thunderbird 115.10.0 64bit (Build ID 20240412173… (funda kabanzi)

I updated Thunderbird to the latest version and now I have a problem that continues to remain after closing the process.

Thunderbird 115.10.0 64bit (Build ID 20240412173147) OS Windows_NT 10.0 22631

Asked by kasaburanka0401 1 inyanga edlule

Answered by Wayne Mery 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe

Message filter setup isn't saved

I have had message filters set up for a long time. Recently I tried to make some changes (adding one filter, deleting others, changing the response). I find that if I c… (funda kabanzi)

I have had message filters set up for a long time. Recently I tried to make some changes (adding one filter, deleting others, changing the response). I find that if I close Thunderbird and reopen it, all my changes are gone! How can I get the filter changes to stick?

Asked by coffent 1 inyanga edlule

Answered by david 1 inyanga edlule