Uppdatera Firefox till den senaste versionen

Revideringsinformation
  • Reviderings-ID: 2249
  • Skapad:
  • Skapare: Hasse
  • Kommentar: up-to-date
  • Granskad: Nej
  • Redo för översättning: Nej
Revideringsinnehåll

Du kan ställa in Firefox att automatiskt söka efter uppdateringar till programmet, sökmotorerna och installerade tillägg. Den här artikeln visar hur du gör det, samt hur du vid behov själv kan söka efter uppdateringar.

Automatiska uppdateringar

Firefox är normalt inställd att automatiskt söka efter uppdateringar.

1. När en uppdateringen finns tillgänglig visas fönstret Programuppdateringar. Det innehåller en lista på uppdateringar av Firefoxkomponenter som finns installerad på din dator. Klicka på OK för att starta uppdateringen av programvaran. De uppdateringar som du valt kommer att hämtas och installeras.
  2. När installationsprocessen är slutförd måste du starta om Firefox. Klicka på Starta om Firefox för att göra det.
  3. När Firefox har startats om är alla uppdaterade Firefoxkomponenter tillgängliga.
  1. När en uppdateringen finns tillgänglig visas fönstret Programuppdateringar. Det innehåller en lista på uppdateringar av Firefoxkomponenter som finns installerad på din dator. Klicka på OK för att starta uppdateringen av programvaran. De uppdateringar som du valt kommer att hämtas och installeras.
  2. När installationsprocessen är slutförd måste du starta om Firefox. Klicka på Starta om Firefox nu för att göra det.
  3. När Firefox har startats om är alla uppdaterade Firefoxkomponenter tillgängliga.

Har du problem?

Sök själv efter uppdateringar

Du kan när som helst söka efter uppdateringar.

1. För att söka efter Firefoxuppdateringar, klicka på Hjälpmenyn och välj Sök efter uppdateringar….
  1. Om det finns uppdateringar, klicka på Hämta den nya versionen » för att starta uppdateringsprocessen.

• Om det inte finns några uppdateringar, klicka på OKKlar för att stänga fönstret.
  1. När installationsprocessen är slutförd måste du starta om Firefox. Klicka på Starta om Firefox nu för att göra det.

2. När Firefox har startats om är alla uppdaterade Firefoxkomponenter tillgängliga.
  3. Har du tillägg installerade som inte är kompatibla med den nya versionen kommer de att listas. Du kan välja att söka efter uppdateringar till dessa tillägg direkt eller gå vidare och göra det senare.

Har du problem?

Anpassa inställningarna för uppdateringar

Du kan ställa in Firefox att automatiskt söka efter uppdateringar, eller helt stänga av automatiska uppdateringar.

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Klicka på Avanceratikonen.
  3. Klicka på fliken Uppdateringar. Alternativen för automatiska uppdateringar visas.

4. Uppdateringsalternativ:
    • Sök automatiskt efter uppdateringar till: Välj vilka komponenter du vill att Firefox ska söka efter uppdateringar till. Firefox kan söka efter uppdateringar till programmet Firefox, installerade tillägg och sökmotorer.
      • Avmarkera alla tre alternativen om du inte vill söka efter uppdateringar automatiskt.
    • När det finns uppdateringar till Firefox: Välj hur du vill att Firefox ska hantera nya uppdateringar.
      • Fråga vad jag vill göra: Du får själv välja om Firefox ska hämta och installera uppdateringen. Om du väljer att inte göra det kan du hämta uppdateringen vid ett senare tillfälle.
      • Hämta och installera uppdateringen automatiskt: Firefox hämtar och installerar automatiskt nya uppdateringar. Du kan också välja om du vill bli varnad om några av dina tillägg kommer att inaktiveras av kompatiblitetsskäl.
    • För att se en lista på tidigare uppdateringar, klicka på Visa tidigare uppdateringar.
  1. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.

Har du problem?

Baserad på information från Software Update (mozillaZine KB)