Aktivera och inaktivera kakor som webbplatser använder för att spåra dina inställningar

Den här artikeln kan vara inaktuell.

En viktig ändring har gjorts i den engelska artikeln som denna artikel baseras på. Tills denna sida uppdateras, kanske detta kan hjälpa: Enable and disable cookies that websites use to track your preferences

Kakor lagras på din dator av webbplatser du besöker och innehåller information som webbplatsinställningar eller inloggningsstatus. I den här artikeln beskrivs hur du aktiverar och inaktiverar kakor i Firefox.

Hur gör jag för att visa eller ändra mina kakinställningar?

Obs: Kakor är aktiverade som standard i Firefox.
  1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Sekretess & säkerhet och gå till avsnittet Kakor och webbplatsdata.
  3. Välj Tillåt kakor och webbplatsdata från webbplatser (rekommenderas) för att aktivera kakor. Om du vill inaktivera kakor väljer du Blockera kakor och webbplatsdata (kan orsaka fel på webbplatser).
    Kakor och webbplatsdata 60
  4. Välj hur länge kakor ska lagras:
    • Behålls till:
      de förfaller: Varje kaka kommer att tas bort när den når sitt utgångsdatum, vilket anges av webbplatsen som skickade kakan.
      Firefox stängs: Kakorna som lagras på din dator kommer att tas bort när Firefox stängs.
  5. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.
  1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Sekretess & säkerhet och gå till avsnittet Kakor och webbplatsdata.
    Kakor och webbplatsdata 63
  3. Välj Tillåt kakor och webbplatsdata för att aktivera kakor. För att inaktivera kakor, välj Blockera kakor och webbplatsdata och använd rullgardinsmenyn bredvid Typ blockerad för att välja vilken typ av kakor som ska blockeras.
  4. Välj hur länge kakor ska lagras:
    • Behåll tills:
      De förfaller: Varje kaka kommer att tas bort när den når sitt utgångsdatum, vilket anges av webbplatsen som skickade kakan.
      Firefox stängs: Kakorna som lagras på din dator kommer att tas bort när Firefox stängs.
  5. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.

Klicka på menyknappen Bilden "fx57menu" finns inte. och välj Innehållsblockering. Panelen Sekretess & säkerhet öppnas i Firefox inställningar. Här kan du se dina inställningar för Innehållsblockering, som inkluderar kakor.

Innehållsblockering
  • Om Standard är vald, betyder det att du använder standardinställningarna för innehållsblockering och kakor är aktiverade.

För att blockera kakor: Välj Anpassad och markera Kakor.

Anpassa kakor

Tredjeparts trackers är standardinställningen för att blockera kakor. Använd rullgardinsmenyn för att ändra vilken typ av kakor som är blockerade. Observera att inaktivera kakor kan orsaka problem med webbplatser. Se denna artikel för att läsa mer om kakor från tredje part.

För att aktivera alla kakor, gör du något av följande:

• Välj Anpassad och ta bort kryssrutan för Kakor.
  • Alternativt, välj Standard för att återställa standardinställningarna.

Om du vill veta mer om dessa inställningar, se artikeln Innehållsblockering.

Rensa kakor när du stänger Firefox

För att ta bort alla kakor och webbplatsdata när Firefox stängs:

1. Mallen "OptionsPreferences" finns inte eller har inte någon godkänd revidering.
  2. Välj panelen Sekretess & säkerhet och gå till avsnittet Kakor och webbplatsdata.
    Kakor och webbplatsdata
  3. MarkeraTa bort kakor och webbplatsdata när Firefox stängs.

Varje gång du stänger Firefox kommer kakor som sparas på din dator att tas bort.

Webbplatser rapporterar fel med kakor

Om en webbplats ger dig ett felmeddelande om att kakor måste vara aktiverade, se till att du inte har blockerat kakor för webbplatsen. Se Blockera kakor och Websites say cookies are blocked - Unblock them för mer information.