Aktivera och inaktivera kakor som webbplatser använder för att spåra dina inställningar

Kakor lagras på din dator av webbplatser du besöker och innehåller information som webbplatsinställningar eller inloggningsstatus. I den här artikeln beskrivs hur du aktiverar och inaktiverar kakor i Firefox.

Hur ändrar jag kakinställningar?

Obs: Kakor är aktiverade som standard i Firefox.

För att kontrollera eller ändra dina inställningar:

1. Klicka på menyknappen New Fx Menu Fx57Menu och välj Inställningar.Inställningar.
  2. Välj panelen SekretessSekretess & säkerhet och gå till avsnittet Historik.

3. I rullgardinsmenyn bredvid Firefox kommer att:Firefox kommer att välj Använd anpassade inställningar för historik.
    Historik fx45 Fx56Privacy&Security-CustomHistory-new Anpassa historik 57 Anpassa historik 60
  4. Markera Tillåt kakor från webbplatserTillåt att webbplatser lagrar kakor för att aktivera kakor och avmarkera den för att inaktivera dem.
    PrivacyCookies Fx56CustomHistory-cookies
  5. Välj hur länge kakor ska lagras:
    • Behålls till:
      de förfaller: Varje kaka kommer att tas bort när den når sitt utgångsdatum, vilket anges av webbplatsen som skickade kakan.
      Firefox stängs: Kakorna som lagras på din dator kommer att tas bort när Firefox är stängs.
  6. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.
  1. Klicka på menyknappen New Fx Menu Fx57Menu och välj Inställningar.Inställningar.
  2. Välj panelen Sekretess & säkerhet och gå till avsnittet Kakor och webbplatsdata.
  3. Välj Tillåt kakor och webbplatsdata från webbplatser (rekommenderas) för att aktivera kakor. Om du vill inaktivera kakor väljer du Blockera kakor och webbplatsdata (kan orsaka fel på webbplatser).
    Kakor och webbplatsdata 60
  4. Välj hur länge kakor ska lagras:
    • Behålls till:
      de förfaller: Varje kaka kommer att tas bort när den når sitt utgångsdatum, vilket anges av webbplatsen som skickade kakan.
      Firefox stängs: Kakorna som lagras på din dator kommer att tas bort när Firefox är stängs.
  5. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.

Webbplatser rapporterar fel med kakor

Om en webbplats ger dig ett felmeddelande som säger att du inte kan acceptera kakor, se Websites say cookies are blocked - Unblock them.