Aktivera och inaktivera kakor som webbplatser använder för att spåra dina inställningar

Kakor lagras på din dator av webbplatser du besöker och innehåller information som webbplatsinställningar eller inloggningsstatus. I den här artikeln beskrivs hur du aktiverar och inaktiverar kakor i Firefox.

Hur ändrar jag kakinställningar?

Obs: Kakor är aktiverade som standard i Firefox.

För att kontrollera eller ändra dina inställningar:

1. Klicka på menyknappen New Fx Menu Fx57Menu och välj Inställningar.Inställningar.
  2. Välj panelen Sekretess & säkerhet gå till avsnittet Historik.

3. I rullgardinsmenyn bredvid Firefox kommer att, välj Använda anpassade inställningar för historik.
    Anpassa historik 60 Anpassa historiken fx63
  4. Markera Tillåt kakor från webbplatserTillåt att webbplatser lagrar kakor för att aktivera kakor och avmarkera den för att inaktivera dem.
    PrivacyCookies Fx56CustomHistory-cookies Fx57CustomHistory
  5. Välj hur länge kakor ska lagras:
    • Behålls till:
      de förfaller: Varje kaka kommer att tas bort när den når sitt utgångsdatum, vilket anges av webbplatsen som skickade kakan.
      Firefox stängs: Kakorna som lagras på din dator kommer att tas bort när Firefox stängs.
  6. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.
  1. Klicka på menyknappen New Fx Menu Fx57Menu och välj Inställningar.Inställningar.
  2. Välj panelen Sekretess & säkerhet och gå till avsnittet Kakor och webbplatsdata.
  3. Välj Tillåt kakor och webbplatsdata från webbplatser (rekommenderas) för att aktivera kakor. Om du vill inaktivera kakor väljer du Blockera kakor och webbplatsdata (kan orsaka fel på webbplatser).
    Kakor och webbplatsdata 60
  4. Välj hur länge kakor ska lagras:
    • Behålls till:
      de förfaller: Varje kaka kommer att tas bort när den når sitt utgångsdatum, vilket anges av webbplatsen som skickade kakan.
      Firefox stängs: Kakorna som lagras på din dator kommer att tas bort när Firefox stängs.
  5. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.
  1. Klicka på menyknappen New Fx Menu Fx57Menu och välj Inställningar.Inställningar.
  2. Välj panelen Sekretess & säkerhet och gå till avsnittet Kakor och webbplatsdata.
    Kakor och webbplatsdata 63
  3. Välj Tillåt kakor och webbplatsdata för att aktivera kakor. För att inaktivera kakor, välj Blockera kakor och webbplatsdata och använd rullgardinsmenyn bredvid Typ blockerad för att välja vilken typ av kakor som ska blockeras.
  4. Välj hur länge kakor ska lagras:
    • Behåll tills:
      De förfaller: Varje kaka kommer att tas bort när den når sitt utgångsdatum, vilket anges av webbplatsen som skickade kakan.
      Firefox stängs: Kakorna som lagras på din dator kommer att tas bort när Firefox stängs.
  5. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.

Webbplatser rapporterar fel med kakor

Om en webbplats ger dig ett felmeddelande som säger att du inte kan acceptera kakor, se Websites say cookies are blocked - Unblock them.