Ta bort surf, sök och nedladdningshistorik på Firefox

(Omdirigerad från Rensa ut tidigare historik)

När du surfar på webben, minns Firefox en massa information åt dig - webbplatser du har besökt, filer som du har hämtat och mycket mer. All den här informationen kallas din historik. Men om du använder en offentlig dator eller delar en dator med någon, kanske du inte vill att andra ska se den här informationen.

Den här artikeln förklarar vilken information som lagras i din historik och ger dig ett sätt att steg-för-steg rensa hela eller delar av den.

Vilken information ingår i min historik?

• Webb & nedladdningshistorik: Webbhistorik är en lista över webbplatser du har besökt som visas i historikmenyn, biblioteksfönstrets historiklista och adressfältets automatiska komplettering av adresslistan. Nedladdningshistorik är en lista över filer som du har hämtat och som visas i Filhämtningsfönstret.
  • Formulär & sökhistorik: Formulärhistorik innehåller det som du har skrivit in i webbsidesformulär och används för automatisk komplettering av formulär. Sökhistoriken innehåller det som du har skrivit in i sökfältet i Firefox.
  • Kakor: Kakor lagrar information om webbplatser du besöker, såsom inställningar för webbplatsen eller inloggningsstatus. Detta inkluderar information och platsinställningar som lagras av insticksmoduler så som Adobe Flash. Kakor kan också användas av tredje part för att spåra dig på webbplatser. För mer information om spårning, se How do I turn on the Do Not Track feature?.
    Obs: För att rensa kakor som används av Flash måste du använda den senaste versionen. Se Uppdatera Flash för instruktioner.
  • Cache: Cachen lagrar temporära filer, såsom webbsidor och annan media online, som Firefox har hämtat för att snabba upp laddning av webbsidor och platser du redan besökt.
  • Aktiva inloggningar: Om du har loggat in på en webbplats som använder HTTP-autentisering sedan du senast startade Firefox, kommer den webbplatsen att betraktas som "aktiv". Rensa historiken loggar ut dig från dessa webbplatser.
  • Nedkopplad webbplatsdata: Om du har tillåtit det, kan en webbplats lagra filer på datorn så att du kan fortsätta att använda det när du inte är ansluten till internet.
  • Platsspecifika inställningar: Platsspecifika inställningar inkluderar sparade zoomnivåer för webbplatser, teckenkodning och rättigheter för webbplatser (som utökningar för blockering av popup-fönster) som beskrivs i fönstret sidinfo.

Hur rensar jag min historik?

1. Klicka på menyknappen New Fx Menu, välj Historik, och sedan Rensa ut tidigare historik….
  2. Välj hur mycket historik du vill rensa ut:
    • Klicka på listrutan bredvid Tidsintervall att ta bort för att välja hur mycket av din historik Firefox kommer att ta bort.
    Olika tidsintervall
    Detaljer rensa historik
  3. Slutligen, klicka på knappen Ta bort. Fönstret stängs och de objekt som du har valt kommer att tas bort.

Hur får jag Firefox att rensar ut min historik automatiskt?

Om du behöver rensa historiken varje gång du använder Firefox, kan du ställa in den så att det sker automatiskt vid avslut så att du inte glömmer.

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Sekretess & säkerhet gå till avsnittet Historik.

3. I rullgardinsmenyn bredvid Firefox kommer att, välj Använda anpassade inställningar för historik.
    Anpassa historik 60Anpassa historiken fx63
  4. Markera rutan för Rensa historiken när Firefox avslutas.
    Rensa vid avslut
  5. Om du vill ange vilken typ av historik bör rensas, klicka på knappen Inställningar… bredvid Rensa historiken när Firefox avslutas.
  6. I fönstret Inställningar för rensning av historik, bocka för de saker som du vill ska rensas automatiskt varje gång du avslutar Firefox.
    Installningar rensa historiken
  7. När du har valt vilken historik som ska rensas, klicka på OK för att stänga fönstret Inställningar för rensning av historik.
  8. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.

Hur tar jag bort en enskild webbplats från min historik?

1. Klicka på menyknappen Bilden "fx57menu" finns inte.Fx89menuButton för att öppna menypanelen. Klicka på knappen Bibliotek 57 library icon i verktygsfältet. (Om du inte ser den där, klicka på menyknappen Bilden "fx57menu" finns inte. och klicka sedan på Bibliotekklicka på menyknappen Bilden "fx89menuButton" finns inte..) Klicka på Historik och klicka sedan på fältet Visa all historikHantera historik längst ner för att öppna biblioteksfönstret.
  2. Sök efter webbplatsen du vill ta bort från din historik genom att skriva in namnet i fältet Sök i historik i det övre högra hörnet och sedan trycka på EnterReturn.
  3. I sökresultaten, högerklickahålla ned Ctrl-tangenten medan du klickar på webbplatsen du vill ta bort och välj Ta bort all historik för webbplatsen.
    Alla historikposter (surf och nedladdningshistorik, kakor, cache, aktiva inloggningar, lösenord, sparade formulärdata , undantag för kakor, bilder, popup-fönster) för webbplatsen kommer att tas bort.
    Biblioteket ta bort all historik
  4. Slutligen, stäng biblioteksfönstret.