Fix video and audio playback problems on Firefox for Windows

Askush nuk ka ndihmuar ende të përkthehet ky artikull. Nëse dini tashmë si funksionon përkthimi i artikujve të SUMO-s, filloni të përktheni që tani. Nëse doni të mësoni se si të përktheni artikuj për SUMO-n, ju lutemi, filloni nga këtu.
This article applies to Windows Vista/7/8/8.1/10 users only.

Some versions of Windows are missing Windows Media Player and other media-related technologies needed to decode and play videos and music properly. Microsoft offers a Windows Media Feature Pack (for versions designated as Windows N and KN editions) and a Platform Update Supplement (for Windows Vista and Server 2008) that you can download to add this functionality.

Here are some problems that people have reported when the Windows Media Feature Pack is missing:

  • "Why is YouTube video blurry, low resolution, or black?"
  • "Why do I get Flash instead of HTML video?"
  • "Why doesn't Vimeo work?"
  • "Why do I get a Netflix error that Microsoft Silverlight is required?"

Solution

To resolve this, please download and install the Media Feature Pack or Platform Update Supplement that's appropriate for your version of Windows.

Visit Microsoft's support article to find your version of Windows.
If you update Windows to a newer version, you'll need to install the newer version of the Media Feature Pack even though you installed it for the previous Windows version.

Windows 10:

For Windows 10 version 1903 and later, the latest Media Feature Pack can be added as an Optional Feature from Windows Settings. To add the Media Feature Pack, go to Start > Settings > Apps > Apps and features > Optional features > Add a feature, and then locate Media Feature Pack in the list of available optional features.

The following Microsoft articles provide more information about the individual updates:

See the Microsoft article Media Feature Pack list for Windows N editions for other versions.

Windows 8.1:

Windows 8:

Windows 7:

Windows Server 2008:

Windows Vista:

Qe i dobishëm ky artikull?

Ju lutemi, prisni...

Në shkrimin e këtij artikulli ndihmuan këta persona të mirë:

Illustration of hands

Vullnetar

Shtoni dhe ndani me të tjerët ekspertizën tuaj. Përgjigjuni pyetjeve dhe përmirësoni bazën tonë të dijeve.

Mësoni Më Tepër