Ç'u bë Shtylla e Gjendjes?

Ky artikull nuk mirëmbahet më, ndaj lënda e tij mund të jetë e vjetruar.

Shtylla e Gjendjes në fund të dritares së Firefox-it është ndryshuar te Firefox 4 dhe disa nga veçoritë e saj janë kaluar në vende të tjera. Ky artikull shpjegon ku ta gjeni gjithçka dhe ju jep edhe një lidhje për te një shtesë që rikrijon Shtyllën e vjetër të Gjendjes.

Gjedhja "Only in Fx4" nuk ekziston ose nuk ka rishikim të miratuar.

Shtylla e re e Gjendjes

Shtylla e re e Gjendjes te Firefox-i shfaq vetëm gjendjen për ngarkim faqesh dhe paraparje lidhjesh. Kur asnjë prej këtyre nuk është më i nevojshëm, ajo thjesht tretet.

Me çfarë ngjan paraparja e lidhjeve?

Kur vendosni kursorin sipër një lidhjeje, në anën e poshtme majtas të faqes shfaqet një flluskë me pararjen e URL-së.
Status Bar link - win Status Bar link - mac Status Bar link - lin

Ku gjendet treguesi për ngarkimin e faqes?

Kur Firefox-i është duke ngarkuar figura dhe të tjera zëra nga një site web, në anën e poshtme majtas të faqes shfaqet flluska e gjendjes dhe tregon URL-të prej nga vijnë gjërat. Nëse flluska e gjendjes ju zë rrugën, mund t'i kaloni kursorin përsipër dhe ajo do të hidhet në anën e djathtë të faqes. Kur mbaron ngarkimi i faqes, flluska e gjendjes zhduket.
Status Bar load - win Status Bar load - mac Status Bar load - lin

Ku gjendet treguesi për gjendjen e shkarkimit?

Gjendja e shkarkimeve mund të shihet te Dritarja e shkarkimeve që hapet kur duhet, sa herë që shkarkoni një kartelë.

Ku gjenden Shtesat e mia?

Mjaft Shtesa vendosnin një ikonë te Shtylla e Gjendjes, të cilat ju lejonin hyrje të shpejtë te rregullimet dhe veçoritë e tyre. Tani ato kanë një panel krejt për veten, të quajtur shtylla e Shtesave. Shtylla e Shtesave, si parazgjedhje, nuk duket — duket vetëm kur instaloni një shtesë që e përdor. Për të mësuar më tepër, shihni Çfarë është Shtylla e Shtesave?
Add-on Bar Add-on Bar Mac Add-on Bar Lin

Si mund ta kthej Shtyllën e vjetër të Gjendjes?

Shtylla e vjetër e Gjendjes vdiq, jetë të gjatë Status-4-Evar! Status-4-Evar është një shtesë që rikrijon krejt funksionet e Shtyllës së vjetër të Gjendjes dhe ju lejon t'i shtoni ato te Shtylla e re e Shtesave.

Ky artikull u shkrua me ndihmën fisnike të këtyre personave: Besnik_b. Edhe ju mund të ndihmoni - shihni se si.