Çaktivizoni Firefox Sync-un për një telefon apo një tablet të humbur

Kështu pra, sapo humbët pajisjen tuaj (na vjen keq për këtë) dhe u kujtuat që keni përdorur Firefox Sync-un për të patur në të krejt emrat tuaj të përdoruesit dhe fjalëkalimet. Ky artikull përshkruan se çfarë do të duhej të bënit për t'ia parandaluar dikujt hyrjen në fjalëkalimet tuaj te pajisja e humbur.

Së pari, ndryshoni fjalëkalimin tuaj për Sync-un, prej një kompjuteri me llogarinë tuaj Sync

Ky hap do të parandalojë lidhjen e telefonit tuaj të humbur me shërbyesin e njëkohësimeve dhe marrjen e krejt fjalëkalimeve të rinj që do t'ju duhet të krijoni (shihni pjesën pasuese).

 1. Në krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi butonin Firefox dhe përzgjidhni mandej MundësiNë krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi menunë Mjete dhe mandej përzgjidhni MundësiTe shtylla e menuve, klikoni mbi menunë Firefox dhe përzgjidhni Parapëlqime...Në krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi menunë Përpunoni dhe përzgjidhni Parapëlqime

  Klikoni butonin e menusë New Fx Menu dhe zgjidhni MundësiParapëlqime

 2. Shkoni te paneli i Sync-ut dhe klikoni shigjetën në krah të Administroni Llogari që të zgjeroni menunë.
 3. Klikoni mbi Ndryshoni Fjalëkalimin. Do të shfaqet dritarja Ndryshoni Fjalëkalimin.
 4. Jepni fjalëkalimin tuaj të ri dhe klikoni mbi Ndryshoje Fjalëkalimin.
 5. Klikoni mbi OK që të mbyllni dritaren e Mundësive.Klikoni mbi Mbylle që të mbyllni dritaren e Parapëlqimeve.Mbylleni dritaren e Parapëlqimeve. Mbylleni faqen about:preferences. Çfarëdo ndryshime që bëtë, do të ruhet vetvetiu.

 1. Në krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi butonin Firefox dhe përzgjidhni mandej MundësiNë krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi menunë Mjete dhe mandej përzgjidhni MundësiTe shtylla e menuve, klikoni mbi menunë Firefox dhe përzgjidhni Parapëlqime...Në krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi menunë Përpunoni dhe përzgjidhni Parapëlqime

  Klikoni butonin e menusë New Fx Menu dhe zgjidhni MundësiParapëlqime

 2. Te paneli Mundësi Sync-u, klikoni te lidhja Administroni në krah të emrit të llogarisë suaj, që të hapni faqen Administroni llogari.
 3. Te faqja Administroni llogari, klikoni mbi Ndryshoni fjalëkalimin.
 4. Jepni te fusha fjalëkalimin tuaj të ri dhe klikoni mbi butonin Ndryshoje Fjalëkalimin.
 5. Klikoni mbi OK që të mbyllni dritaren e Mundësive.Klikoni mbi Mbylle që të mbyllni dritaren e Parapëlqimeve.Mbylleni dritaren e Parapëlqimeve. Mbylleni faqen about:preferences. Çfarëdo ndryshime që bëtë, do të ruhet vetvetiu.

 1. Në krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi butonin Firefox dhe përzgjidhni mandej MundësiNë krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi menunë Mjete dhe mandej përzgjidhni MundësiTe shtylla e menuve, klikoni mbi menunë Firefox dhe përzgjidhni Parapëlqime...Në krye të dritares së Firefox-it, klikoni mbi menunë Përpunoni dhe përzgjidhni Parapëlqime

  Klikoni butonin e menusë New Fx Menu dhe zgjidhni MundësiParapëlqime

 2. Shkoni te paneli i Sync-ut dhe klikoni shigjetën në krah të Administroni Llogari që të zgjeroni menunë.
 3. Klikoni mbi Ndryshoni Fjalëkalimin. Do të hapet dritarja Ndryshoni Fjalëkalimin Tuaj.
 4. Jepni fjalëkalimin tuaj të ri dhe klikoni mbi Ndryshoje Fjalëkalimin.
 5. Klikoni mbi OK që të mbyllni dritaren e Mundësive.Klikoni mbi Mbylle që të mbyllni dritaren e Parapëlqimeve.Mbylleni dritaren e Parapëlqimeve. Mbylleni faqen about:preferences. Çfarëdo ndryshime që bëtë, do të ruhet vetvetiu.

Së dyti, ndryshoni krejt fjalëkalimet e llogarive tuaja, prej një kompjuteri që përdor llogarinë tuaj Sync

Është e rëndësishme të ndryshohet fjalëkalimi juaj për njëkohësimet, përpara se të ndryshoni fjalëkalimet e llogarive të tjera, që kështu pajisja e humbur të mos njëkohësojë fjalëkalimet tuaj të rinj.

Kjo pjesë ha më shumë kohë, por është e rëndësishme. Nëse nuk ndryshoni fjalëkalimet për raste si llogaria juaj bankare, do të jetë e mundur për dikë të hyjë në llogarinë tuaj prej pajisjes së humbur.

Shihni Si të Zgjidhni Fjalëkalime Më të Sigurt për një rrugë të lehtë se si të krijoni fjalëkalime më të mirë.

Nëse keni të caktuar një fjalëkalim të përgjithshëm te pajisja tjetër dhe nuk e patët lënë Firefox-in hapur, nuk keni nevojë të bëni gjë tjetër.


 

Qe i dobishëm ky artikull? Ju lutemi, prisni...

Ky artikull u shkrua me ndihmën fisnike të këtyre personave: Besnik_b. Edhe ju mund të ndihmoni - shihni se si.