Vyhľadajte odpoveď

Vyhnite sa podvodom s podporou. Nikdy vás nebudeme žiadať, aby ste zavolali alebo poslali SMS na telefónne číslo alebo zdieľali osobné informácie. Nahláste prosím podozrivú aktivitu použitím voľby “Nahlásiť zneužitie”.

Learn More

Tisk stránky do PDF

  • 4 odpovede
  • 1 má tento problém
  • 9 zobrazení
  • Posledná odpoveď od Ansam

more options

Dobrý den.

Při tisku webové stránky na virtuální tiskárnu pdfFactory, je výsledný text v takto vytvořeném souboru nezkopírovatelný. Text se chová jako obrázek, nelze ho označit a zkopírovat. Nejprve jsem podezíral, že na vinně bude samotná virtuální tiskárna, tedy program pdfFactory. Napadlo mě vylučovací metodou, tu samou stránku "vytisknout" i v jiném prohlížeči. Konkrétně jsem tento postup zopakoval v IE a ejhle, z výsledného PDF souboru lze text hezky označením vykopírovat. Lze k tomuto chování donutit i FF?

Děkuji za případnou odpověď

Dobrý den. Při tisku webové stránky na virtuální tiskárnu pdfFactory, je výsledný text v takto vytvořeném souboru nezkopírovatelný. Text se chová jako obrázek, nelze ho označit a zkopírovat. Nejprve jsem podezíral, že na vinně bude samotná virtuální tiskárna, tedy program pdfFactory. Napadlo mě vylučovací metodou, tu samou stránku "vytisknout" i v jiném prohlížeči. Konkrétně jsem tento postup zopakoval v IE a ejhle, z výsledného PDF souboru lze text hezky označením vykopírovat. Lze k tomuto chování donutit i FF? Děkuji za případnou odpověď
Priložené obrázky

Vybrané riešenie

Odpovím sám :) . Vše vyřešil doplněk "Print to PDF" ODKAZ

Čítať túto odpoveď v kontexte 👍 0

Všetky odpovede (4)

more options

Vybrané riešenie

Odpovím sám :) . Vše vyřešil doplněk "Print to PDF" ODKAZ

Upravil(a) Zbyněk Král dňa

more options

Preveril som u seba tento popisovaný problém. Firefox 57.0.2, Windows 10 Pro (x64) ver. 1709, pdfFactory Pro 5.28

VÝSLEDOK: - z výsledného PDF souboru lze text hezky označením zkopírovat. = Spustite Firefox v NÚDZOVOM režime a preverte, či problémy pretrvávajú: - [SK:] Firefox - Pomocník - Reštartovať a zakázať doplnky - [CZ:] Firefox - Nápověda - Restartovat se zakázanými doplňky Ak vám to v núdzovom režime funguje správne, tak to môže spôsobovať niektoré už nekompatibilné rozšírenie Firefoxu. Navrhujem všetky rozšírenia vypnúť a postupne ich zapínať (povoľovať) až kým nezistíte, ktoré to spôsobuje.

Pripájam aj testovaný - výsledný pdf súbor: https://uloz.to/!EkiF8YYDHWsq/tisk-stranky-do-pdf-forum-podpory-pro-firefox-podpora-mozilly-pdf

more options

[ Firefox 57.0.2, Windows 7 Home Premium SP1 (x64), pdfFactory Pro 6.05]

Děkuji vám za odpověď.

Nouzový režim mě nenapadl, nicméně chová se to stejně, ale přišel jsem ještě na jinou věc. Pokud si pošlu do PDF třeba tuto stránku, tak skutečně je text v PDF kopírovatelný i se zapnutými doplňky. Ovšem stránka třeba z lupa.cz už ne. Ani v nouzovém režimu, stále je text nedostupný. Ještě jedno zjištění stejné chování vykazuje i prohlížeč s velkým G na začátku (ani se neodvážím napsat tu jeho celé jméno :-)) ), také nelze kopírovat text z vygenerovaného PDF. Jedině stránky generované z IE jsou bez problému. Po tomto srovnání bych skoro pdfFactory vylučoval. Každopádně výše uvedený doplněk funguje na sto procent a ergonomicky mi více i vyhovuje, stačí pravý klik na stránku a je hotovo.

Ještě jednou díky.

more options

Myslím si, že príčinu treba hľadať v Renderovacom jadre prehliadača