Showing questions tagged: Show all questions

FireFox 92 slows down / freezes then resumes

Hello, Ever since the last upgrade was installed I have seen that the browser gets slower and slower but even on the first tab opened the performance is terrible. The sym… (read more)

Hello,

Ever since the last upgrade was installed I have seen that the browser gets slower and slower but even on the first tab opened the performance is terrible. The symptoms are that pages load slowly, typing doesn't get displayed in the order typed, using aps like Ancestry in the photo section; using the select a face from a picture is very slow and jerky.

I would gladly give up what 'improvements' 92 provided just to get back to a version that works better.

I have disabled unused features, defragged the HD, and followed what was provided about slow FF and nothing has helped.

As a test I tried another browser on the same site and it was lightening fast. I prefer FF so that is not an option.

Any ideas on what I can do to get FF to operate better????

Thanks on advance for your help!!

Asked by RHB10 2 weeks ago

Last reply by RHB10 1 hour ago

Certain downloads repeatedly fail when in Incognito mode, and succeed in Regular mode, even when the requests sent by the browser are 100% word-for-word identical. Request logs provided.

SHORT SUMMARY: A few specific direct downloads from a third-party server successfully finish in Regular browsing mode but fail half-way in Incognito mode. This is reprodu… (read more)

SHORT SUMMARY:

A few specific direct downloads from a third-party server successfully finish in Regular browsing mode but fail half-way in Incognito mode. This is reproducable on numerous tries and persists between Firefox restarts, system reboots, and ISP changes. This difference between Regular and Incognito remains even when the requests that the browser sends are fully word-for-word identical, down to the DNT=1 in the request. There are no issues with downloads in Google Chrome on the same machine, and similarly no issues in Incognito mode in an old ESR Firefox (v52) on a really old laptop with WinXP. This problem ONLY appears in Firefox 92. ========================================

FULL DETAILS:

I'm using the latest public release of Firefox, 92.0.1, on Windows 8. I have a habit of using Incognito mode most of the time, and I found out that certain downloads fail in Incognito tabs - but succeed in Regular tabs. A few examples:

http://down.360safe.com/cse/360cse_official.exe http://down.360safe.com/cse/360cse_9.5.0.122.exe http://down.360safe.com/cse/360cse_9.5.0.114.exe http://down.360safe.com/cse/360cse_9.0.1.162.exe

They are direct links to the .exe setups of various versions of an obscure browser called 360 Extreme Browser, recommended for use with WinXP on obsolete hardware since it's supposedly very lightweight. You can run them through VirusTotal if you want. The first link always points to the latest release, the other links are specific releases.

When I open any of them, I am first presented with the regular download dialog box, while Firefox automatically starts downloading the file to %TEMP% in the background, without waiting for my decision (as it always does):

https://i.imgur.com/0D6pH4Z.png

... then, a couple seconds later, I'm presented with the "source file could not be read" error.

https://i.imgur.com/3f6StGQ.png

When I click OK, the first dialog box also disappears, and there is no trace of the (failed) download left in the download widget in the top right.

Alternatively, I can try to be very fast, and as soon as the first dialog box appears, I can quickly click "Save File" and press Enter in the folder selection window that appears. That way, I can confirm the download before it gets a chance to fail. But it fails anyway, except this time I can see the incomplete file in my destination folder, and the failed download in the list of downloads in the top right corner of Firefox. This download fails about 5-15 MBs into the file - it's different between different attempts.

It is my understanding that the "nature" or "mechanism" of the fail is the same, but if it happens while it's downloading to %TEMP% and I haven't selected the folder yet, then I'm presented with an explicit error message and there is no trace of it in the download history, and if it happens when I've already selected the folder, then there is no explicit error message and the failed download is displayed in the download history.

In the latter case, I can then press "Retry download" in the download history. Then, the download will successfully restart (not from zero, but from the percentage that it failed at) and will successfully complete. But the FIRST try, initiated by the tab ("by the page"?) and not by the "download history" widget in the corner, ALWAYS fails at some point between 5-15 MBs.

========================================

INVESTIGATION AND LOGS AND LOTS OF TECHNICAL DETAILS

So you might say, that third-party server is acting weird and is probably misconfigured. But:

  • This download ALWAYS SUCCEEDS without any problems in Regular (not Incognito) tabs. It ALWAYS FAILS in Incognito.
  • This download ALWAYS SUCCEEDS in Google Chrome that I have on this same machine, both in Regular and in Incognito.
  • This download ALWAYS SUCCEEDS in Firefox 52.9 ESR on a really obsolete laptop with WinXP that I have, connected to the same network(s), both in Regular and in Incognito.

To sum up, this fails VERY SPECIFICALLY in Incognito mode in Firefox 92 (current modern version) and NOWHERE ELSE.

All download attempts that are successful (non-Incognito FF 92, Google Chrome, FF 52.9 ESR...) result in a downloaded file with the same correct size and checksum. The download that is successfully RESTARTED after failing in Incognito (read details above) also results in a file with the same size and checksum.

I am not aware of any software on this machine that would be interrupting the download, such as antivirus. In any case, it's interrupted when it reaches a different random size on each different attempt, and it only affects Incognito Firefox and nothing else - not Regular tabs of FF and not Chrome. I have also tried two different ISPs - one that provides me with Ethernet at my place, and my mobile phone ISP. Same behavior between them. The only third-party plugin that I have in Firefox is uBlock. I disabled it completely and this didn't change anything.

I've inspected the requests and responses, using Firefox's own dev tools.

REGULAR TAB (not incognito) = SUCCESSFUL DOWNLOAD

https://pastebin.com/xzXXJDEt (so as not to clutter this message with long request listings)

INCOGNITO TAB: FAILED DOWNLOAD

https://pastebin.com/Nq0txZ9P (same reasoning)

The differences are: Incognito mode forces HTTPS, sends Sec-Fetch- entries in the GET request, and also sends DNT = 1. Everything else is the same.

I then went to Firefox settings and enabled sending DNT *all the time*, even in Regular (non-incognito) tabs. I also tried to download explicitly from the https:// URL in Regular (non-incognito) mode, just like Incognito mode forces https. This resulted in a request that is sent from a Regular tab but is 100% identical to the request sent from Incognito mode. Read below:

https://pastebin.com/0QCpKqBZ (same reasoning for hosting on Pastebin)

You can check that this request from a Regular (non-incognito) tab is now word-for-word identical to the request from an Incognito tab. Yet, the download from Incognito STILL fails at ~10 MBs into the file, and the download from Regular STILL succeeds. I fail to see any difference between the requests, whatsoever.

In the Cookies tab, there are "No cookies for this request" for both Regular and Incognito downloads. The Security tab looks 100% identical for Regular and Incognito downloads, and looks like this: https://i.imgur.com/SAhzquW.png (idk how to copy this in plaintext form).

In another online discussion elsewhere while I was troubleshooting this, I was advised to see if network.dns.echconfig.enabled was set to TRUE and to try setting it to FALSE. Not sure what this would change, but I went to check and found that it was already FALSE.

Also, in that discussion elsewhere, I had one more user running Firefox on Windows 10 (according to his publicly displayed user agent) confirm this. But I don't know how to reach him to ask for extensive troubleshooting like mine.

========================================

FINAL SUMMARY:

  • Some specific downloads fail halfway in Incognito Mode in latest Firefox
  • There are no issues in Regular (non-incognito) mode, or in Google Chrome on this same machine, or in obsolete Firefox 52 on another machine
  • This persists across Firefox restarts, reboots, ISP changes
  • This difference between Regular and Incognito modes persists even when you change settings so that the sent GET requests are 100% word-for-word identical

Help me troubleshoot this further? Even if this is caused by that third-party server acting up (for whatever reason), how does it tell between my Regular firefox tab and my Incognito firefox tab when the sent requests are the same? And even if this is caused by something else on my machine or in my network, then the same question applies, how can this "something" tell between my Regular and Incognito tabs?

Asked by jagev53494 7 hours ago

firefox "screenshot" command line option

in previous versions of firefox, I was able to create screenshots with the following command line options: /firefox.exe" -P headless --purgecaches --screenshot raw_weathe… (read more)

in previous versions of firefox, I was able to create screenshots with the following command line options:

/firefox.exe" -P headless --purgecaches --screenshot raw_weather.png --window-size=1920,1080 -browser "https://www.google.com/search?&q=weather+in+Washington+DC"

however, with the latest version 92.0.1, the "--screenshot" option no longer works. what has changed? what am I doing wrong?

Asked by nealelliott1 23 hours ago

Last reply by nealelliott1 1 hour ago

Mouse cursor disappears when hovering certain content in applications like Balsamiq, Miro, Google Maps

Observed On Firefox 92.0 on WIndows 10 Steps to reproduce 1. I work on a Balsamiq wireframes, I hover a canva Behaviour The mouse cursor disappears Expected … (read more)

    1. Observed On

Firefox 92.0 on WIndows 10

    1. Steps to reproduce

1. I work on a Balsamiq wireframes, I hover a canva

    1. Behaviour

The mouse cursor disappears

    1. Expected behaviour

It should be always visible

    1. Other info

Also noticed with Miro or Google Maps embedded Changing the browser fixed the issue

Asked by Julien 1 day ago

Last reply by cor-el 1 hour ago

  • Solved

browser freezes

I've had several instances when the browser would freeze after logging out of my user and/or when the internet cuts out on windows 10 Home 19043.1237. I figured it would… (read more)

I've had several instances when the browser would freeze after logging out of my user and/or when the internet cuts out on windows 10 Home 19043.1237. I figured it would stop after an update of Firefox (i currently have it set to automatic) but it hasn't. Even when I stepped away from the computer and it went to sleep, the browser froze and I had to force quit.

Asked by Aaron Smith 20 hours ago

Answered by FredMcD 14 hours ago

Error trying to preview an attached file on Hotmail, using Firefox

Hello, Since yesterday (Sept, 28th 2021), I have the following message when trying to preview an attached document (PDF, in this case), accessing Hotmail using Firefox 92… (read more)

Hello, Since yesterday (Sept, 28th 2021), I have the following message when trying to preview an attached document (PDF, in this case), accessing Hotmail using Firefox 92.0 (64-bit) in UBUNTU Linux:

"Something went wrong while the document preview was being created. Please try again later"

The same error also occurs using Firefox 92.0 (64 bit) in Windows 10, but does not occur using Chrome in UBUNTU and Chrome in Windows, as well as using Microsoft Edge. Can you help me please?

Thanks in advance. Manoel.

Asked by manoel_cunha 3 hours ago

Cursor disappears in maps

When i look at a map embedded in website the cursor disappears and only shows up randomnly or when you stop moving the mouse. This makes using maps in Firefox impossible.… (read more)

When i look at a map embedded in website the cursor disappears and only shows up randomnly or when you stop moving the mouse. This makes using maps in Firefox impossible. Must be related to Firefox - works in Google Chrome Please fix or advise or I have to change webbrowser

Asked by roger.pettersson 1 week ago

Last reply by roger.pettersson 5 hours ago

Copy and paste into new tab search bar always "looses" the first word

If I copy and paste any two words or more into the search bar on the new tab it goes to google.co.uk as that is set but only searches for the phrase minus the first word.… (read more)

If I copy and paste any two words or more into the search bar on the new tab it goes to google.co.uk as that is set but only searches for the phrase minus the first word. If I paste it into the address bar everything is ok. If I do the same with a one word term the search bar does nothing having "lost" that word and the address bar works fine.

Asked by verminhater 4 weeks ago

Last reply by eduardp 7 hours ago

language

again after an update the language settings are not working. I change to Dutch(Nederlands belgie) and i got a mix of english and dutch. It's not the first time after an u… (read more)

again after an update the language settings are not working. I change to Dutch(Nederlands belgie) and i got a mix of english and dutch. It's not the first time after an uopdat that this problem occures.

Asked by pagre2213 7 hours ago

PDF preview in Outlook Web App

When previewing a PDF attachment in Outlook Web App, the preview screen shows the message 'something went wrong while the document preview was being created' and no previ… (read more)

When previewing a PDF attachment in Outlook Web App, the preview screen shows the message 'something went wrong while the document preview was being created' and no preview shows.

  • the exact same account and email shows fine in both Edge and Chrome
  • the preview looks fine for Word and Excel files
  • the problem persists in private mode
  • the problem persists after clearing cache and cookies
  • changing Firefox 'actions for applications' settings for PDF makes no difference
  • the problem has been tested and confirmed on two computers using different connections in different locations.

Firefox version 92.01 64-bit

Asked by john655 9 hours ago

  • Solved
  • Locked

Firefox no longer works after uninstalling Mozilla VPN

I was forced to uninstall and reinstall Firefox because I got this System Error: "The code execution cannot proceed because of VCRUNTIME140_1.dll was not found. Reinstall… (read more)

I was forced to uninstall and reinstall Firefox because I got this System Error:

"The code execution cannot proceed because of VCRUNTIME140_1.dll was not found. Reinstalling the program may fi this problem."

I did this and now when I open firefox and click on a bookmark nothing loads. It seems like somehow it cannot communicate. Do you have any ideas how to fix this?

Asked by rickedelson 14 hours ago

Answered by jscher2000 14 hours ago

  • Solved

Firefox no longer works after uninstalling Mozilla VPM

I uninstalled Mozilla VPN and then it got a runtime error. After trying to refresh Firefox I was forced to do an uninstall and clean reinstall. However now it doesn't eve… (read more)

I uninstalled Mozilla VPN and then it got a runtime error. After trying to refresh Firefox I was forced to do an uninstall and clean reinstall. However now it doesn't even load. Fortunately Chrome is still working so I can get online and ask this question: how do I do a full reinstall to get a browser that loads? I'll be happy to run any diagnostics that I can.

Asked by rickedelson 15 hours ago

Answered by jscher2000 14 hours ago

Firefox browser for Catalina OS 10.15

I'm having a problem with Firefox. I can't quit or force quit the browser. I used the red button on the browser window to close it; but, still can't get it to quit and … (read more)

I'm having a problem with Firefox. I can't quit or force quit the browser. I used the red button on the browser window to close it; but, still can't get it to quit and now I can't reopen the browser. I tried to restart my computer thinking that might force Firefox to quit; but, it did not work and the computer canceled the shut down process. I've never had this issue with Firefox before. I can't even say which version of Firefox I have. It is a newer version, though.

I did find a similar problem in a different thread; but, the thread was closed; so, I'm starting this one. Please let me know what I can do to fix this.

Asked by pnwfemale 15 hours ago

Firefox crashed contantly!

I return to my hibernating iMac, and 40% of the time, all open windows are closed. Often, the browser has also reset my search engine and no longer loads my default web … (read more)

I return to my hibernating iMac, and 40% of the time, all open windows are closed. Often, the browser has also reset my search engine and no longer loads my default web page.

Asked by John Felock 15 hours ago

Blacked out letters on Firefox Bookmarks Toolbar and Window tabs

Sometimes (not always!), the entries on my bookmarks toolbar appear with the lower case a's blacked out, and the leading edge of lower case e's as well. Nowhere else on t… (read more)

Sometimes (not always!), the entries on my bookmarks toolbar appear with the lower case a's blacked out, and the leading edge of lower case e's as well. Nowhere else on the page does this happen. Anyone else ever seen this? Is there a fix? Thanks

Asked by dtowson 1 week ago

Last reply by dtowson 20 hours ago

Firefox causes 100% CPU usage when opening couple tabs at the same time!!!

I Am on desktop: i5 9600KF (high performance mode) 16GB 3200mhz ram NVME... Windows 10 Pro x64 Firefox last stable When I open Firefox tabs aren't loaded all at the same … (read more)

I Am on desktop:

i5 9600KF (high performance mode) 16GB 3200mhz ram NVME... Windows 10 Pro x64 Firefox last stable

When I open Firefox tabs aren't loaded all at the same time, but they are suspended. So after that: when I switch between 6 tabs quickly - they start to open at the same time. And CPU usage skyrockets to 100% LOL! Given I Am on high end PC - this is joke! I was using chrome and had hundreds of tabs and Chrome doesn't even suspend them by default. They open all at the same time I think!

So there is something wrong! I tried troubleshooting mode and it was the same problem!

Thanks for help!

Asked by empleat 3 weeks ago

Last reply by RoyDA 20 hours ago

browser not working

hello, I have been using firefox for years but over the past couple of weeks i keep getting an error message and it started with only a few sites at first but now its alm… (read more)

hello, I have been using firefox for years but over the past couple of weeks i keep getting an error message and it started with only a few sites at first but now its almost every site i try to reach. i can no longer work through firefox and have to bounce between browsers. I can't reach simple sites such as google sheets, drive, etc.

i've tried just about everything to try an fix it. I've downloaded adblockers, checked for viruses, tried multiple different wifis thinking maybe mine was the problem, downloaded antivirus software, cleaned out my computer of junk

its always the same error message or the site shows up white and in the wrong format. i couldn't even access this page on firefox, i'm on a different browser writing this.

this is the error message: Secure Connection Failed

An error occurred during a connection to drive.google.com. PR_END_OF_FILE_ERROR

   The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
   Please contact the website owners to inform them of this problem.

Asked by valerybarbosa2001 1 day ago

Last reply by FredMcD 22 hours ago

System crash on viewing website

MacBook Pro M1, Firefox 92.0.1. Go to https://www.gibson.com/Generation. System completely freezes, no cursor movement, no error message; must manually restart. Using Saf… (read more)

MacBook Pro M1, Firefox 92.0.1. Go to https://www.gibson.com/Generation. System completely freezes, no cursor movement, no error message; must manually restart. Using Safari, the site opens correctly; it includes an "accept cookies" dialog, which did not appear when I tried with Firefox. Bad website design? Or a bug in Firefox?

Asked by deletns 23 hours ago

Last reply by jscher2000 23 hours ago

Slow startup on Fedora release 34 ALL the latest versions

I'm running Fedora 34, all of the latest (ie 4) versions of firefox take over 4.5 minutes to load. I'm using Opera to submit this because it loads in less than 30s. I'm … (read more)

I'm running Fedora 34, all of the latest (ie 4) versions of firefox take over 4.5 minutes to load. I'm using Opera to submit this because it loads in less than 30s. I'm running an AMD Phenom x6. All updates have been applied. I like firefox I want to keep using it, but what the heck is going on? Any suggestions? p.s. all updates have been applied to the OS.

Asked by dicksog 1 day ago

Last reply by Bithiah 1 day ago