Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Jak uzamčít nastavení tak, aby pro jejich změnu bylo vyžádáno například hlavní heslo?

  • 1 reply
  • 1 has this problem
  • 3 views
  • Last reply by Ansam

more options

Nevysledoval jsem doposud nic, co by bylo v závislosti se změnami v nastavení FF. Občas se mi po spuštění FF objeví jen jeden panel a to konkrétně s vyhledávačem BING , namísto panelů, které jsem si nechal otevřené z minula ("obnovit předešlou relaci" je přenastaveno, a je přenastavená domovská stránka na stránku vyhledávače BING). Další změna, která se současně děje, je že se sám přidá vyhledávací modul BING, a nastaví se navíc jako defaultní. Vzhledem k tomu že průběh je pokaždé stejný, tak mám podeždření na mikrosoft a jeho agresivní/na sílu- politiku k prosazení tohoto zatraceného vyhledávače, kdy tato změna nastavení proběhne během nějaké aktualizace, či při jiné (skryté) činnosti systému.

Rád bych tyto svá nastavení ochránil před přepsáním " z venčí" pomocí hesla, nebo jiným způsobem. Jediné co jsem našel v nápovědě bylo že některé doplňky mohou nad tímto převzít kontrolu- pomocí popsaného postupu jsem však žádný doplněk, který by stačilo zakázat či odebrat nenašel. vždy musím vyhledávací modul bing odebrat, a vše přenastavit.

Nevysledoval jsem doposud nic, co by bylo v závislosti se změnami v nastavení FF. Občas se mi po spuštění FF objeví jen jeden panel a to konkrétně s vyhledávačem BING , namísto panelů, které jsem si nechal otevřené z minula ("obnovit předešlou relaci" je přenastaveno, a je přenastavená domovská stránka na stránku vyhledávače BING). Další změna, která se současně děje, je že se sám přidá vyhledávací modul BING, a nastaví se navíc jako defaultní. Vzhledem k tomu že průběh je pokaždé stejný, tak mám podeždření na mikrosoft a jeho agresivní/na sílu- politiku k prosazení tohoto zatraceného vyhledávače, kdy tato změna nastavení proběhne během nějaké aktualizace, či při jiné (skryté) činnosti systému. Rád bych tyto svá nastavení ochránil před přepsáním " z venčí" pomocí hesla, nebo jiným způsobem. Jediné co jsem našel v nápovědě bylo že některé doplňky mohou nad tímto převzít kontrolu- pomocí popsaného postupu jsem však žádný doplněk, který by stačilo zakázat či odebrat nenašel. vždy musím vyhledávací modul bing odebrat, a vše přenastavit.

All Replies (1)

more options

Počas 15 rokov používania Firefoxu sa mi toto ešte nikdy nestalo.

Mate v počítači asi nejakú škodnú. Vykonajte kontrolu v tomto rozsahu:

1. Najskôr sa presvedčte o tom, či zdroj problémov nie je nainštalovaný v počítači (Ovládací panel - Programy). Ak je v zozname zapísaný nejaký podozrivý (neznámy) program, odinštalujte ho.

2. Skontrolujte nainštalované rozšírenia v internetovom prehliadači - podozrivé (neznáme) rozšírenia odstráňte.

3. V núdzovom režime systému vyčistite počítač použitím softvéru AdwCleaner https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner Všetko čo nájde odstráňte.

4. V núdzovom režime systému vyčistite počítač použitím softvéru MBAM free verzia: https://www.malwarebytes.org/ Všetko čo nájde odstráňte.