Feilsøk Firefox-krasj (stenger ned eller avslutter uventet)

Vi skjønner hvor frustrerende det er når Firefox krasjer (stenger ned eller avslutter uventet). Når Firefox krasjer, hjelper Krasjrapportering for Mozilla deg å sende informasjon til oss om krasjet, så vi kan forbedre Firefox. Her finner du også noen tips du kan prøve for å få Firefox til å kjøre optimalt.

Før du starter:

Om ikke noe av dette nytter, følg instruksjonene under i den rekkefølgen de står.

Oppdater programvaren du bruker

Det kan være at krasj-situasjonen du opplever allerede er løst i en nyere versjon!

Oppdater Firefox

I hver nye versjon av Firefox er det med flere rettinger som løser krasj-problemer som brukere har rapportert. Ved å sørge for at du har den nyeste versjon minsker sjansene for at Firefox krasjer. Les Oppdater Firefox til den nyeste versjonen for detaljer.

Oppdater Windows

Sørg for at du har installert alle de nyeste oppdateringene med hensyn på sikkerhet og stabilitet.

Oppdater macOS

Sørg for at MAcen din har alle de nyeste oppdateringene med hensyn på sikkerhet og stabilitet.

Oppdater Linux

Sørg for at du har installert alle de nyeste oppdateringene med hensyn på sikkerhet og stabilitet.

Oppdater driverne dine

Sjekk at grafikk-driverne din er oppdatert. For mer informasjon, les Oppdater grafikkdriverne dine til å bruke maskinvareakselerasjon og WebGL.

Om krasjet skjer mens du skriver ut, sjekk på sidene til skriverprodusenten at driveren for skriveren er oppdatert. Artikkelen Løs problemer med utskrift fra Firefox kan også være tilhjelp.

Oppdater Internett sikkerhetsprogramvaren

Sørg for at du harinstallert nyeste versjon av Internett sikkerhetsprogramvaren du bruker (brannmurer, antivirusprogrammer, anti-spionprogrammer og lignende).

Sjekk om datamaskinen din er infisert av virus eller spionprogramvare

Et antall virus og spionprogramvarer er kjent for å forårsake krasj av Firefox. For mer informasjon, les Feilsøking av problemer forårsaket av skadelig programvare i Firefox.

Sjekk om det er lastet inn tredjeparts-moduler

Tredjepartsprogrammer (som antivirusprogramvare, arkivprogramvare og andre verktøy) kan laste inn moduler i Firefox. Noen ganger laster disse applikasjonene inn skadelige moduler som gjør at Firefox krasjer, får dårligere ytelse, eller at det oppstår problemer med samvirke med andre programmer. Det er ikke sikkert du ser at en skadelig eller uventet modul er lastet inn, og problemet den forårsaker ser ut til å skyldes Firefox. For mer informasjon, les Identifiser problemer forårsaket av tredjepartsmoduler i Firefox for Windows.

Prøv å se om krasjet skjer i Feilsøkingsmodus

Om det ikke hjalp å oppdatere programvare eller om Firefox krasjer ved oppstart, utfør stegene beskrevet under for å teste om krasjet skjer i Firefox Feilsøkingsmodus eller ikke, og etter det følg instruksjonene i de anbefalte artiklene.

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp, velg Feilsøkingsmodus… og klikk på Start på nytt i dialogvinduet Starte Firefox på nytt i feilsøkingsmodus?.
    Note: Du kan også starte Firefox i Feilsøkingsmodus ved å holde shift-tasten nede når du starter Firefox.holde option-tasten nede når du starter Firefox.avslutte Firefox og så bruke Terminal-vinduet til å kjøre: firefox -safe-mode
    Det kan være du må spesifisere hele installasjons-stien til Firefox (f.eks. /usr/lib/firefox)
    Klikk på menyknappen Bildet "Fx57menu" finnes ikke., klikk på Hjelp, velg Start på nytt med utvidelser avslått… og klikk på Start å¨nytt i dialogvinduet Starte Firefox på nytt med utvidelser avslått?.
    Note: Du kan også starte Firefox i Sikker modus ved å holde shift-tasten nede når du starter Firefox.holde option-tasten nede når du starter Firefox.avslutte Firefox og så bruke Terminal-vinduet til å kjøre: firefox -safe-mode
    Det kan være du må spesifisere hele installasjons-stien til Firefox (f.eks. /usr/lib/firefox)
  2. Når vinduet Starte Firefox på nytt i feilsøkingsmodus? vises, klikk på Start på nytt.
    Fx112WinNorskStarteIFeilsokingsmodus

Med Firefox i feilsøkingsmodus, sjekk om du fremdeles har problemet.

Note: Firefox tilbakestillingsfunksjon kan rette mange problemer ved å gjenopprette Firefox til fabrikkinstillingene, samtidig som du likevel beholder essensiell informasjon. Vurder å bruke den før du går gjennom en lang og tungvin feilsøkingsprosess.

Krasjet skjer fremdeles i feilsøkingsmodus

Om krasjet fremdeles oppstår i feilsøkingsmodus, er det ikke forårsaket av en utvidelse, et tema eller maskinvare-akselerasjon. Forsøk å finne hjelp via krasj-IDen din (see below).

Krasjet skjer ikke i feilsøkingsmodus

Om krasjet ikke oppstår i feilsøkingsmodus, er høyst sannsynlig fordi det er forårsaket av en utvidelse, et tema eller maskinvare-akselerasjon.

Sjekke datamaskinen din

Sjekk om duhar feil i RAM-minnet

Om Firefox krasjer gjentatte ganger, sjekk om RAM-minnet har feil med for eksempel verktøyet Memtest86+Rember.

Få hjelp til å finne ut av dette krasjet

Å finne ut hva som forårsaker et krasj kan være vanskelig. Om du har forsøkt alt som er beskrevet over og Firefox fremdeles krasjer, følg instruksjonene nedenfor for hvordan du finner ID'ene for de nyest innsendte krasjrapportene dine, slik at vår frivillige kan hjelpe deg.

Dersom du kan starte Firefox, i hvert fall i Feilsøkingsmodus:

1. Skriv inn about:crashes i adresselinjen til Firefox og tykk på EnterRetur. Da får du opp en side som lister opp alle sendte krasjrapporter (og ikke-innsendte krasjrapporter, om det er noen).
    Fx111WinNorskKrasjAboutCrashes
    • Om du har noen nylige, ikke-innsendte krasjrapporter: Klikk på Send inn for hver av de nylige ikke-innsendte rapportene og last about:crashes siden på nytt.
  2. Kopier rapport-IDene for innsendte krasjrapporter (de starter med bp-) inn i spørsmålet du legger inn på Community Support forum.
Merk: Community Support forum er engelsk-språklig.
Merk: Om du ikke kan bruke Firefox fordi den krasjer i oppstarten, selv i Feilsøkingsmodus, kan du finne rapport-IDer på følgende alternative måte:
  1. Trykk på Windows Key + R på tastaturet. Skriv inn "%APPDATA%\Mozilla\Firefox\Crash Reports\submitted" (inklusive anførselstegnene) og klikk på OK.Klikk på Finder ikonet i dokken. På menylinjen, klikk på -menyen, hold nede option eller alt tasten og velg Bibliotek. Et vindu med biblioteksmappen din åpnes. Derfra åpner du “Application Support” mappen, “Firefox” mappen, “Crash Reports” mappen, og til slutt “submitted” mappen.Gå til ~/.mozilla/firefox/Crash Reports/submitted.
  2. Her finner du en tekst-fil for hver krasjrapport du har sendt inn. Ved bruk av Vis-menyen, sortere du filene på dato for å finne den nyeste, og så dobbeltklikker du på den for å åpne den.

Spør om hjelp i Community Support forum

1. Klikk på denne lenken for å spørre om hjelp angående krasjet ditt.
    Merk: Denne lenken gjelder bare hjelp for Firefox-krasj. For å få hjelp til andre problemer, les Få hjelp fra samfunnet.
    • Det kan være du må opprette en konto eller logge inn på en aktiv konto i løpet av “ask a question” prosessen.
  2. Fyll ut så mye detaljer du kan om krasjet på siden som kommer opp. Nevn alle tingene av de beskrevet over som du gjorde, for eksempel om du oppdaterte Firefox eller om du testet om krasjet også skjer i Feilsøkingsmodus.
  3. Lim inn krasjrapport-IDen du fant over for det nyeste krasjet (bp-…) i det skrivbare feltet.
  4. Til slutt klikker du på Finally, click the Submit.
    Vi skjønner at å legge inn alle disse detaljene tar tid, men de gjør det mye letter e for våre frivillige å hjelpe deg.

Basert på informasjon fra Firefox crashes (mozillaZine KB)