Hvordan aktivere enkel pålogging (SSO) for Windows i Firefox

Denne artikkelen gjelder Firefox på Windows.

Windows enkel pålogging er en ny Firefox funksjon som gjør det mulig for deg å logge inn på en Microsoft arbeids- eller skolekonto ved å bruke legitimasjon fra Windows 10 eller 11 operativsystemet ditt. Du aktivere funksjonen ved å klikke på Firefox menyknapp Fx89menuButton, klikke på Innstillinger, velge Personvern og sikkerhet på venstre side, rulle ned til avsnittet Innlogginger og passord og markere Tillat Windows enkel pålogging for Microsoft... innstillingen.

Fx110WinNorskInnstillingerEnkelPaloggingFx118WinNorskInnstillingerEnkelPalogging

Merknad: Denne funksjonen er er tilgjengelig for brukere av Windows 10 og Windows 11 fra og med Firefox versjon 91. Det kan bli aktuelt å utvide funksjonen til andre Windows-brukere i en framtidig versjon.

For å sjekke om du har noen kontoer konfigurert, skriv inn kontoer i søkefeltet til Windows oppgavelinje, og klikk på og klikk på E-post og kontoer. Da får du opp et vindu som ser slik ut:

Win10NorskEpostOgKontoer Windows 11 Email & Accounts

Om det er listet opp en eller flere kontoer i Kontoer som brukes av andre apper-avsnittet, vil Firefox bruke den informasjonen til å logge deg på Microsoft nettsteder inkludert Outlook og Office 365, så vel som arbeids- eller skolekontoer som bruker Microsoft autentisering.