Kom i gang med Firefox - En oversikt over hovedfunksjonene

Ny til Firefox? Da har du kommet til rett sted. Denne artikkelem omtaler alle basisfunskjonene og vil få deg i gang i løpet av noen få minutter. Den har også en haug med linker til andre gode artikler som du kanskje vil utforske senere.

Sett eller endre din startside

Velg hvilken side som skal vises når du starter Firefox eller når du trykker på hjem-knappen.

1. Åpne en ny fane på den siden du vil bruke som startside.
  2. Dra fanen opp på hjem-knappen Home Button .
    Home Page 29 - Win8 Home Page 29 - Mac Home Page 29 - Linux
  3. Klikk Ja for å sette denne siden som din startside.

Flere instillinger kan ses i artikkelen om startsiden.

Søk på internett

Velg din favoritt-søkemotor med Firefox sitt innebygde søkefelt.

• Bare klikk på søke-ikonet til venstre i søkefeltet og velg den du vil ha.
    Search2 29 - Win Search2 29 - Mac Search2 29 - Lin

Lær flere søke-tips ved å lese søkefelt-artikkelen.

Bokmerk en nettside

Lagre dine favorittsider.

• For å lage et bokmerke, klikk på stjernen i verktøylinjen. Stjernen vil bli blå og et bokmerke vil bli opprettet i Usorterte bokmerker-mappa. Det er det!
    Bookmark 29 Win Bookmark 29 Mac Bookmark 29 Lin
Tips: Dra en fane rett til din bokmerke-linjen for å lagre den der.

For mer informasjon, se Bokmerkeartkkelen.

Finn alt med Awesome Bar

Vi liker å kalle Firefox sin adresselinje "Awesome Bar" fordi den raskt finner steder du har besøkt før.

• Begynnn å skrive i adresselinjen og du vil se en liste med nettsider fra din historikk og dine bokmerker. Når du ser nettsiden du leter etter, bare klikk på den.
    Bookmark3 29 Win Bookmark3 29 Mac Bookmark3 29 Lin
Tips: Du kan også gjøre et søk herfra. Prøv det.

For å lære flere triks, les Awesome Bar-artikkelen.

Privat nettlesing

Firefox sin Privat nettlesing-funksjon lar deg søke på internett uten å lagre noen informasjon på datamaskinen om hvilke sider du har besøkt.

• Klikk meny-knappen New Fx Menu og klikk Nytt privat vindu.
    private browsing - fx29 - winxp private browsing - fx29 - win8 private browsing - fx29 - mac private browsing - fx29 - linux

Lær mer om hvordan privat nettlesing virker.

Tilpass menyen eller verktøylinjen

Du kan endre hvilke ting som skal vises i verktøylinjen eller i menyen.

1. Klikk meny-knappen new fx menu og velg Tilpass.
    • En spesial-fane vil åpnes, som tillater deg og dra og slippe ting på eller av menyen og verktøylinjen.
    Customize Fx 29 Win8
  2. Når du er ferdig, klikk den grønne Avslutt tilpasning-knappen.

Lær mer om tilpasning av Firefox.

Legg til funksjoner i Firefox med utvidelser

Utvidelser er som apper som du kan installere for å få Firefox til å virke på den måten du vil.

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappenI menylinjen, trykk på Verktøy-menyenØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen, og deretter trykk Utvidelser. Utvidelsesbehandler-fanen vil åpnes. Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg Utvidelser. En fane med dine utvidelser vil nå åpnes.

2. Fra Utvidelsesbehandler-fanen velger du panelet Get Add-ons.
  3. For å se mer informasjon om en populær utvidelse eller tema, klikk på det. Du kan da klikke den grønne Legg til i Firefox-knappen for å installere det.
    • Du kan også søke etter bestemte utvidelser ved å bruke søkeboksen på toppen. Du kan da installere alle utvidelsene du finner ved å klikke Installer-knappen.
      Addon1 29 Win Addon2 29 Win Addon1 29 Mac Addon2 29 Mac Addon1 29 Lin Addon2 29 Lin
  4. Firefox vil laste ned den valgte utvidelsen og kan be deg om å bekrefte at du vil installere det.
  5. Klikk Start Firefox på nytt nå-knappen hvis den spretter opp. Fanene dine vil bli bevart og vil gjenopprettes etter omstarten.

For å lære mer om utvidelser, se Finne og installere tillegg for å legge til funksjoner i Firefox.

Tips: Noen utvidelser plasserer en knapp på verktøylinjen. Du kan fjerne disse eller flytte de til menyen hvis du vil. Se Tilpasse Firefox-kontroller, knapper og verktøylinjer for mer informasjon.

Hold din Firefox synkronisert

Få tilgang til bokmerker, historikk, passord og mye mer fra en hvilken som helst enhet.

1. Først, lag en Firefox-konto:
    • Klikk meny-knappen New Fx Menu og velg Logg på Sync og følg instruksjonene for å lage en konto.
    Sync 29
  2. Deretter trenger du bare å logge inn får å koble til en annen enhet.

For detaljerte instruksjoner, se Hvordan sette opp Firefox Sync?

Få hjelp

Hvis du har flere spørsmål eller noen gang skulle trenge hjelp med Firefox, er du på riktig nettside.

• Denne siden har hundrevis av artikler som dekker nesten hvert eneste Firefox-spørsmål du måtte ha.
Få hjelp

Surfe på nettet

Velg startsiden din

Å bestemme startsiden din i Firefox er enkelt. Bare dra sidens ikon til hjem-knappen. For mer informasjon om din startside og å sette hvilke faner som skal åpnes når Firefox starter, se Hvordan sette startsiden din.
Home page Win1

Home page Mac1

Home page Lin1

Ett-klikks bokmerking

For å lage et bokmerke, klikk på stjerne-knappen i verktøylinjen. Det er det! For mer om å bruke bokmerker, inkludert tagging og organisering, se Lag bokmerker for å lagre dine favorittsider.
bookmarks-win1

bookmarks-mac1

Finne alt med Awesome Bar

Vi liker å kalle Firefox sin adresselinje for "Awesome Bar" fordi når du begynner å skrive navnet eller adressen til en nettside du har vært på før, finner den det til deg øyeblikkelig. Og jo mer du bruker den, jo bedre blir den. For å lære flere Awesome Bar-triks, inkludert søking i dine åpne faner og på internett, se Søk i dine bokmerker,din historikk og dine faner med Awesome Bar.
Awesome Bar dropdown1 win

Awesome Bar dropdown1 mac

Awesome Bar dropdown1 lin

Søk på nettet

Søk på internett med din foretrukne søkemotor med Firefox innebygde søkefelt. Bare klikk på ikonet til venstre for å skifte søkemotor. Lær flere søketriks i Velg din søkemotor enkelt- artikkelen.
Search Win

Search Mac

Search Lin

Faner faner faner!

Faner lar deg ha flere nettsider åpne i samme vindu og lar deg holde skjermen fri for rot i tillegg til å la deg enkelt skifte mellom sidene. For å legge til en ny fane, klikk ny fane-knappen (+) til høyre for din nåverende fane. For å lære mer om å arbeide med faner, se Bruk faner til å organisere mange nettsider i samme vindu.
Tabs Win2

Tabs Mac2

Låste faner

Låste faner lar deg beholde favoritt-nettappene dine som Facebook, Gmail and Twitter åpne og bare et klikk unna. For å låse en fane, høyreklikkcontrol-klikk på fanen og velg Lås fane fra menyen. For å lære mer om låste faner og hvordan de virker, se Låste faner - hold favorittsidene åpne og bare et klikk unna.
Pin App Tab Win

Pin App Tab Mac

Pin App Tab Lin

Privat nettlesing

Firefox' privat nettlesing-funksjon lar deg surfe uten å lagre informasjon om hvilke sider du har besøkt på datamaskinen din.

For å starte privat nettlesing, gå til toppen av Firefox-vinduet, menylinjen, klikk Firefox-knappenVerktøy-menyen og velg Start privat nettlesing. Les Privat nettlesing - Surf uten å lagre informasjon om hvilke sider du besøker-artikkelen for å lære mer.
Private Browsing Win1

Private Browsing Mac1

Private Browsing Lin1

For å åpne et privat nettlesing-vindu, gå til toppen av Firefox-vinsuet, menylinjen, click theklikk Firefox-knappenFil og velg Nytt privat vindu. Les Privat nettlesing - Surf uten å lagre informasjon om hvilke sider du besøker-artikkelen for å lære mer.
fx20 new private window - file menu

New Private Window Fx20 Win7

New Private Window Fx20 Mac

New Private Window Fx20 Lin

Tilpasse Firefox med utvidelser

Tillegg er som apper du installerer for å legge til bjeller og fløyter i Firefox. Du kan få tillegg som sammenligner priser, sjekker været, forandrer hvordan Firefox ser ut, hører på musikk eller til og med oppdaterer Facebook-profilen din. For å lære mer om utvidelser og hvordan man installerer dem, se Finn og installer tillegg i Firefox.

Temaer

Personaliser Firefox' utseende enkelt. Prøv noen temaer på Mozillas tillegg-side.

Hold deg synkronisert

Firefox Sync lar deg trygt få tilgang til historikken, bokmerkene,fanene og passordene dine på alle dine enheter. Se Firefox Sync - Ta bokmerker, faner og personlig informasjon med deg for å lære mer, eller gå rett til synkronisering av datamaskinene dine eller din Android-enhet.

Share this article: http://mzl.la/1xKrT2F