Veilige modus TB

De Veilige modus is een speciale uitvoeringsmodus van Thunderbird die kan worden gebruikt voor het oplossen van problemen in Thunderbird. In Veilige modus kunt u bepaalde instellingen herinitialiseren, of add-ons uitschakelen die mogelijk de oorzaak van problemen zijn. Door het gedrag van Thunderbird in normale modus te vergelijken met het gedrag in Veilige modus kunt u erachter komen of problemen door een bepaalde add-on worden veroorzaakt.

Noot: Windows-gebruikers zijn wellicht bekend met een Veilige modus voor Windows. De Veilige modus in Thunderbird heeft niets te maken met Windows Veilige Modus.
Noot: in Thunderbird-versies die ouder zijn dan versie 5 bestond in het menu Starten van Windows een snelkoppeling voor Thunderbird Veilige modus. Vanaf Thunderbird 5 is dit item verwijderd, en vervangen door een vermelding Herstarten met uitgeschakelde add-ons… in het menu Help.

Thunderbird in Veilige modus starten

1. Als Thunderbird niet actief is: start Thunderbird in Veilige modus door de shift-toets ingedrukt te houden terwijl u de toepassing start.de option-toets ingedrukt te houden terwijl u de toepassing start.naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: thunderbird -safe-mode
    Mogelijk dient u de map van uw Thunderbird-installatie op te geven (bv. /usr/lib/thunderbird).

Als Thunderbird al actief is: klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Help, selecteer het menu-item Herstarten met uitgeschakelde add-ons… en klik daarna op Herstarten in het dialoogvenster.
  2. Het dialoogvenster Thunderbird Veilige modus wordt geopend:

thunderbird safe mode

3. Klik tot slot op de knop Doorgaan in Veilige modus.

Bevestigen dat Veilige modus is geactiveerd

Om te controleren of Thunderbird zich in Veilige modus bevindt klikt u op het menu Extra en vervolgens op Add-ons en Extensies. Boven uw lijst met add-ons zal een banner worden weergegeven die aangeeft dat Thunderbird zich in Veilige modus bevindt.

Veilige modus afsluiten

1. Sluit Thunderbird volledig af: klik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer het menu-item Thunderbird afsluiten.
  2. Start Thunderbird zoals u gewend bent.
  1. Sluit Thunderbird volledig af: klik boven in het Thunderbird-venster op het menu Bestand en selecteer het menu-item Afsluiten.
  2. Start Thunderbird zoals u gewend bent.
Als Thunderbird in Veilige modus blijft starten, zie dan Thunderbird zit vast in veilige modus.

Gebaseerd op informatie van Safe mode (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/1HjODai