Wijzigingen aan werkbalken en venstergroottes worden niet opgeslagen

In sommige gevallen onthoudt Firefox geen wijzigingen aan uw werkbalkinstellingen of bepaalde andere configuratiewijzigingen die u hebt aangebracht.

Dit artikel legt uit hoe u het oorzakelijke probleem kunt oplossen dat kan resulteren in een of meer van de volgende symptomen:

• U hebt knoppen op uw werkbalk toegevoegd, herschikt of verwijderd, maar de wijzigingen zijn niet opgeslagen nadat u Firefox herstart.
  • U hebt de grootte van het browservenster aangepast of dit verplaatst, maar de nieuwe grootte en positie worden niet onthouden als u Firefox herstart.
  • U kunt geen nieuwe bladwijzers opslaan.

Dit zijn twee methoden waarmee u het probleem kunt oplossen:

Oplossing 1: het bestand xulstore.json verwijderen

Mogelijk is het bestand xulstore.json in uw Firefox-profiel beschadigd. U kunt dit bestand verwijderen, zodat Firefox dit opnieuw kan aanmaken.

1. Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenMap openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.
  4. Sluit Firefox:Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .
  5. Zoek het bestand xulstore.json en verwijder het (of hernoem het naar bijvoorbeeld xulstore.jsonOLD, en behoud het oude bestand als reservekopie).
  6. U kunt nu de profielmap sluiten en Firefox openen.

Oplossing 2: Firefox vernieuwen

Oplossing 2: Firefox opfrissen

De vernieuwingsfunctieopfrisfunctie van Firefox zal werkbalkvoorkeuren terugzetten naar de standaardwaarden en add-ons die mogelijk verstoring geven verwijderen.

Noot: bij het gebruiken van de vernieuwingsopfrisfunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd. Lees meer.

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op Help Help-29 .
  2. Kies Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help.
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw adresbalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen.

Refresh 35 Win Refresh 35 Mac Refresh 35 Lin
  4. Klik in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox vernieuwenFirefox opfrissen om verder te gaan.
  5. Firefox zal worden gesloten om zichzelf op te frissen. Zodra dit is gebeurd, worden uw geïmporteerde gegevens in een venster weergegeven. Klik op Voltooien, en Firefox zal worden geopend.
Noot: er is ook een knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten. Als u de knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen niet kunt vinden in uw versie van Firefox, kunt u Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken. Zie hiervoor de instructies over hoe u een nieuw profiel kunt maken.