Wijzigingen aan werkbalken en venstergroottes worden niet opgeslagen

In sommige gevallen onthoudt Firefox geen wijzigingen aan uw werkbalkinstellingen of bepaalde andere configuratiewijzigingen die u hebt aangebracht.

Dit artikel legt uit hoe u het oorzakelijke probleem kunt oplossen dat kan resulteren in een of meer van de volgende symptomen:

• U hebt knoppen op uw werkbalk toegevoegd, herschikt of verwijderd, maar de wijzigingen zijn niet opgeslagen nadat u Firefox herstart.
  • U hebt de grootte van het browservenster aangepast of dit verplaatst, maar de nieuwe grootte en positie worden niet onthouden als u Firefox herstart.
  • U kunt geen nieuwe bladwijzers opslaan.

Dit zijn twee methoden waarmee u het probleem kunt oplossen:

Oplossing 1: het bestand xulstore.json verwijderen

Mogelijk is het bestand xulstore.json in uw Firefox-profiel beschadigd. U kunt dit bestand verwijderen, zodat Firefox dit opnieuw kan aanmaken.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.
  4. Sluit Firefox:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Zoek het bestand xulstore.json en verwijder het (of hernoem het naar bijvoorbeeld xulstore.jsonOLD, en behoud het oude bestand als reservekopie).
  6. U kunt nu de profielmap sluiten en Firefox openen.

Oplossing 2: Firefox vernieuwen

De vernieuwingsfunctie van Firefox zal werkbalkvoorkeuren terugzetten naar de standaardwaarden en add-ons die mogelijk verstoring geven verwijderen.

Noot: bij het gebruiken van de vernieuwingsfunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd.bij het gebruiken van de herinitialisatiefunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd.bij het gebruiken van de herinitialisatiefunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd, geopende tabbladen, vensters en groepen worden niet bewaard, en uw voorkeuren zullen opnieuw worden ingesteld. Lees meer.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het submenu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik in de menubalk op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.
    Reset Firefox 1 - WinXP Troubleshooting info - win
    Troubleshooting info - mac
    Troubleshooting info - lin
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw adresbalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren.
    Reset Firefox 2 - WinXP Reset Firefox - Win - 1 Reset Firefox - Mac - 1 Reset Firefox - Lin - 1
  3. Klik in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.Klik in het bevestigingsblad dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  4. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Klaar en Firefox zal worden geopend.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op Help Help-29 .
  2. Kies Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help.
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw adresbalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren….
    Reset 29 Win Reset 29 Mac Reset 29 Lin
  4. Klik in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  5. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.
  1. Klik direct op de knop Firefox vernieuwen als u deze pagina in Firefox bekijkt (als u een andere browser gebruikt, zal dit niet werken). Ook vindt u een knop Vernieuwen in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie (about:support).
  2. Klik op Firefox vernieuwen in het bevestigingsvenster om verder te gaan.
  3. Firefox zal worden gesloten en zichzelf vernieuwen. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.

Noot: er is ook een knop Firefox vernieuwenFirefox herinitialiseren in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten.