Wijzigingen aan werkbalken en venstergroottes worden niet opgeslagen

In sommige gevallen onthoudt Firefox geen wijzigingen aan uw werkbalkinstellingen of bepaalde andere configuratiewijzigingen die u hebt aangebracht, zoals de venstergrootte of -positie. Dit artikel legt uit hoe u het oorzakelijke probleem kunt oplossen dat kan resulteren in een of meer van de volgende symptomen:

• U hebt uw Firefox-werkbalk aangepast om knoppen toe te voegen, te herplaatsen of te verwijderen, maar de wijzigingen zijn niet opgeslagen nadat u Firefox herstart.
  • U hebt de grootte van het browservenster aangepast of dit verplaatst, maar de nieuwe grootte en positie worden niet onthouden als u Firefox herstart.
  • U kunt geen nieuwe bladwijzers opslaan.

Dit zijn twee methoden waarmee u het probleem kunt oplossen:

Oplossing 1: het bestand xulstore.json verwijderen

Mogelijk is het bestand xulstore.json in uw Firefox-profiel beschadigd. U kunt dit bestand verwijderen, zodat Firefox dit opnieuw kan aanmaken.

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.
  1. Sluit Firefox: Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  2. Zoek het bestand xulstore.json en verwijder het (of hernoem het naar bijvoorbeeld xulstore.jsonOLD, en behoud het oude bestand als reservekopie).
  3. U kunt nu de profielmap sluiten en Firefox openen.

Oplossing 2: Firefox opfrissen

Als u de eerste oplossing niet wilt proberen, of als deze niet heeft gewerkt, herstelt de opfrisfunctie van Firefox automatisch standaard-werkbalkinstellingen en browservenstergrootte of -positie herstellen en verwijdert deze tevens add-ons (extensies en thema’s) die mogelijk verstoring geven.

Noot: bij het gebruiken van de vernieuwingsopfrisfunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd. Lees meer.
  1. Klik op de menuknop Fx57Menu, klik op Help en kies ProbleemoplossingsinformatieMeer probleemoplossingsinformatie.
  2. Klik op Firefox opfrissen en daarna in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox opfrissen. Firefox sluit om op te frissen.
  3. Als Firefox gereed is, toont een venster uw geïmporteerde gegevens. Klik op de knop Voltooien. Firefox wordt geopend.
  4. Selecteer of u wilt dat Firefox alle of sommige vensters en tabbladen herstelt en klik op de knop Beginnen!.
  1. Klik op de menuknop Fx57Menu, klik op Help en kies ProbleemoplossingsinformatieMeer probleemoplossingsinformatie.
  2. Klik op Firefox opfrissen en daarna in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox opfrissen. Firefox sluit om op te frissen.
  3. Als Firefox gereed is, toont een venster uw geïmporteerde gegevens. Klik op de knop Voltooien. Firefox wordt geopend.
Noot: er is een knop Firefox opfrissen in het venster ProbleemoplossingVeilige modus van Firefox, als u Firefox niet normaal kunt starten. U kunt Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken en uw belangrijke gegevens naar het nieuwe profiel te kopiëren.