Wijzigingen aan werkbalken en venstergroottes worden niet opgeslagen

In sommige gevallen onthoudt Firefox geen wijzigingen aan uw werkbalkinstellingen of bepaalde andere configuratiewijzigingen die u hebt aangebracht.

Dit artikel legt uit hoe u het oorzakelijke probleem kunt oplossen dat kan resulteren in een of meer van de volgende symptomen:

• U hebt knoppen op uw werkbalk toegevoegd, herschikt of verwijderd, maar de wijzigingen zijn niet opgeslagen nadat u Firefox herstart.
  • U hebt de grootte van het browservenster aangepast of dit verplaatst, maar de nieuwe grootte en positie worden niet onthouden als u Firefox herstart.
  • U kunt geen nieuwe bladwijzers opslaan.

Dit zijn twee methoden waarmee u het probleem kunt oplossen:

Oplossing 1: het bestand xulstore.json verwijderen

Mogelijk is het bestand xulstore.json in uw Firefox-profiel beschadigd. U kunt dit bestand verwijderen, zodat Firefox dit opnieuw kan aanmaken.

• Klik op de menuknop Fx57menu , klik op Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Selecteer Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij ProfielmapProfiel-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.
  1. Sluit Firefox:

Klik op de menuknop New Fx Menu en selecteer AfsluitenAfsluiten Close 29 .

Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en selecteer Afsluiten. Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm, en klik daarna op Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten.

2. Zoek het bestand xulstore.json en verwijder het (of hernoem het naar bijvoorbeeld xulstore.jsonOLD, en behoud het oude bestand als reservekopie).
  3. U kunt nu de profielmap sluiten en Firefox openen.

Oplossing 2: Firefox vernieuwen

Oplossing 2: Firefox opfrissen

De vernieuwingsfunctieopfrisfunctie van Firefox zal werkbalkvoorkeuren terugzetten naar de standaardwaarden en add-ons die mogelijk verstoring geven verwijderen.

Noot: bij het gebruiken van de vernieuwingsopfrisfunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd. Lees meer.
  1. Klik direct op deze knop Firefox opfrissen als u deze pagina in Firefox bekijkt.
    Dit werkt niet via een andere browser of op een mobiel apparaat.
  2. Klik op Firefox opfrissen in het bevestigingsvenster om verder te gaan.
  3. Firefox zal worden gesloten en zichzelf opfrissen. Zodra dit is gebeurd, worden uw geïmporteerde gegevens in een venster getoond. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.

Noot: er is ook een knop Firefox opfrissen in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten. U kunt Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken en uw belangrijke gegevens naar het nieuwe profiel te kopiëren.