Kan geen berichten verzenden

Als u geen berichten kunt verzenden, levert deze pagina een aantal stappen die u kunt gebruiken om veelvoorkomende problemen te onderzoeken.

Verifieer uw SMTP-instellingen voor uitgaande e-mail

• Selecteer Extra | Accountinstellingen… en vervolgens Uitgaande server (SMTP) onder in de lijst aan de linkerkant van het paneel. Controleer of de instellingen hetzelfde zijn als gedocumenteerd in het artikel over e-mailinstellingen voor uw e-mailprovider op support.mozilla.org (Gmail, Yahoo, Comcast, Hotmail, Sympatico), OF
  • Als er geen artikel met specifieke e-mailinstellingen voor uw provider op support.mozilla.org bestaat, zoek dan naar een artikel over SMTP-instellingen op de website van uw e-mailprovider. Doorgaans bevindt dit zich in de sectie Ondersteuning van de website; zoeken naar ‘e-mailinstellingen’ of ‘SMTP’ zal het normaal gesproken vinden. Controleer of uw Thunderbird-instellingen overeenkomen met de gedocumenteerde instellingen.

Verifieer dat de juiste SMTP-server wordt gebruikt

• Selecteer Extra | Accountinstellingen… Verifieer dat u de juiste SMTP-server voor het e-mailadres gebruikt. Meestal kunt u geen berichten van een bepaalde accountprovider verzenden via de service van een andere accountprovider. Zo kunt u bijvoorbeeld geen e-mail van ‘joe@gmail.com’ verzenden via de SMTP-server van Yahoo.

Verifieer dat uw uitgaande e-mail niet wordt geblokkeerd

Verifieer dat uw uitgaande e-mail niet wordt geblokkeerd door uw firewall, antivirussoftware of uw internetserviceprovider:

• Probeer zowel de antivirussoftware als de firewall kort uit te schakelen, een test-e-mail te versturen, beide weer in te schakelen en een andere test-e-mail te versturen.
  • Veel ISP’s blokkeren uitgaande e-mail op poort 25. Mogelijk moet u naar een andere poort overschakelen (bv. 587 of 465). Neem contact op met de ondersteuningsafdeling van uw ISP om te controleren of deze de poort voor uw uitgaande e-mail blokkeert.

Verwijder het SMTP-wachtwoord

Probeer uw SMTP-wachtwoord te verwijderen.

Stel het SMTP-wachtwoord opnieuw in

Probeer uw SMTP-wachtwoord te wijzigen. Doorgaans kunt u doen doen via een functie ‘e-mailwachtwoord opnieuw instellen’ op de ondersteuningswebsite van uw ISP.

Als deze lijst niet helpt

Maak een nieuw verzoek voor ondersteuning aan met hierin een schermafdruk van uw SMTP-instellingen en uw verborgen user-id en sluit de volgende informatie bij: uw e-mailprovider (bijvoorbeeld Gmail), ISP (bijvoorbeeld Comcast), firewall-versie (indien aanwezig), antivirussoftware en versie ervan (indien aanwezig), besturingssysteem en versie ervan (bijvoorbeeld Windows 7 of Mac OS X Mavericks) en Thunderbird-versie (bijvoorbeeld Thunderbird 38.2.0). Zie het artikel Hoe maak ik een schermafbeelding van mijn probleem? voor informatie over het maken van een schermafbeelding.

Meer bronnen