Kan geen berichten ontvangen

Dit artikel biedt informatie voor probleemoplossing als u problemen hebt bij het ontvangen van berichten. Als u problemen hebt bij het verzenden van berichten, zie dan Kan geen berichten verzenden.

Is uw account juist geconfigureerd?

Selecteer Extra | Accountinstellingen om de instellingen voor een account te bekijken en selecteer vervolgens Serverinstellingen in de lijst aan de linkerkant. De verbinding met de server voor inkomende e-mail wordt bovenaan de pagina geconfigureerd.

De provider van uw e-mailaccount kan u verbindingsgegevens voor de servers geven (waarschijnlijk op de website). Zorg ervoor dat uw accountinstellingen met deze instellingen overeenkomen.

Zie ook:

Kon u opeens geen e-mail meer ontvangen? Heeft het eerder gewerkt?

• Controleer de servicestatus van uw ISP. (Veel ISP’s hebben een status- of waarschuwingspagina op hun website.) Er kunnen technische problemen zijn.
  • Als uw ISP een web-gebaseerde e-mailinterface biedt, probeer u dan aan te melden en uw e-mail te bekijken. Als u uw berichten kunt zien, heeft het probleem waarschijnlijk met uw accountconfiguratie te maken.
  • Als u zich niet bij de web-gebaseerde e-mailinterface van uw ISP kunt aanmelden, is uw wachtwoord mogelijk gewijzigd. Als dit zo is, moet het ook in Thunderbird worden gewijzigd. Om uw wachtwoord te wijzigen:
    • Open Extra | Opties (Windows), Thunderbird | Voorkeuren (Mac) of Bewerken | Voorkeuren (Linux).
    • Klik in het paneel Beveiliging op het tabblad Wachtwoorden en klik vervolgens op Opgeslagen wachtwoorden….
    • Klik op de betreffende account en klik vervolgens op Verwijderen.
    • Sluit en herstart Thunderbird. Er zal worden gevraagd een nieuw wachtwoord voor de account in te voeren.

Ontvangt u bepaalde e-mailberichten wel maar andere niet?

• Heeft uw ISP een spamfilter dat berichten op de server kan vasthouden of verwijderen?
  • Hebt u filters in Thunderbird aangemaakt die berichten ten onrechte verplaatsen of verwijderen?

Deel dit artikel: http://mzl.la/1ApHiDw