Problemen met plug-ins zoals Flash of Java oplossen om bekende problemen met Firefox te verhelpen | Probleemoplossing

Problemen met plug-ins zoals Flash of Java oplossen om bekende problemen met Firefox te verhelpen

Als u problemen ondervindt met pagina’s die plug-ins (zoals Flash, Java, en meer) gebruiken voor het weergeven van inhoud, kan het nodig zijn te controleren of een plug-in het probleem veroorzaakt.

Gebruikelijke problemen die worden veroorzaakt door plug-ins zijn:

Dit artikel beschrijft hoe u problemen met plug-ins kunt oplossen. Als u problemen met een extensie of thema ondervindt, zie dan Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen. Voor algemene informatie over plug-ins, zie Plug-ins gebruiken voor het afspelen van geluid, video, spellen en meer.

Vaststellen of een plug-in het probleem is

U kunt selectief plug-ins uitschakelen terwijl Firefox actief is. Als u een bepaalde plug-in verdenkt, schakel deze dan eerst uit en test vervolgens of uw probleem nog aanwezig is. Als u niet weet welke plug-in u moet uitschakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Plug-ins in het tabblad Add-onbeheerder.Selecteer het paneel Plug-ins in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Selecteer een plug-in in de lijst en klik vervolgens op de bijbehorende knop Uitschakelen. Herhaal deze stap voor elke plug-in in de lijst, totdat ze allemaal zijn uitgeschakeld. U hoeft Firefox niet opnieuw te starten om de wijzigingen van kracht te laten worden.
  4. Test of uw probleem nog aanwezig is. Als het niet optreedt, ga dan terug naar het tabblad Add-onbeheerder en schakel plug-ins één voor één in met de knop Inschakelen totdat u merkt welke plug-in het probleem doet optreden.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Plug-ins in het tabblad Add-onbeheerder.Selecteer het paneel Plug-ins in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Selecteer een plug-in in de lijst en kies daarna Nooit activeren in het bijbehorende vervolgkeuzemenu. Herhaal deze stap voor elke plug-in in de lijst, totdat ze allemaal zijn uitgeschakeld. U hoeft Firefox niet opnieuw te starten om de wijzigingen van kracht te laten worden.
  4. Test of uw probleem nog aanwezig is. Als het niet optreedt, ga dan terug naar het tabblad Add-onbeheerder en schakel plug-ins één voor één in met het vervolgkeuzemenu Altijd activeren totdat u merkt welke plug-in het probleem doet optreden.

Als u merkt dat het uitschakelen van een plug-in uw probleem oplost, ga dan verder met het volgen van de stappen in dit artikel.

Uw plug-ins bijwerken of opnieuw installeren

Veel problemen met plug-ins kunnen worden opgelost door de plug-in bij te werken naar de meest recente versie. Bezoek Mozilla’s Plug-in-controle- en updatepagina om te controleren of uw geïnstalleerde plug-ins zijn verouderd.

Als bijwerken naar de nieuwste versie van de plug-in of opnieuw installeren ervan het probleem niet oplost, kunt u deze uitgeschakeld laten.

Handmatig een plug-in de-installeren

Als u geen de-installatieprogramma kunt gebruiken om een plug-in te verwijderen, kunt u deze handmatig verwijderen:

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Zoek naar de voorkeursinstelling plugin.expose_full_path.
  3. Dubbelklik op de voorkeursinstelling plugin.expose_full_path in de lijst om de waarde ervan te wijzigen naar true.
  4. Typ about:plugins in de locatiebalk en druk op EnterReturn om de pagina Over plug-ins weer te geven.
  5. Elke vermelding op de pagina Over plug-ins zal “Bestandsnaam:” bevatten, gevolgd door een pad. Gebruik Windows Verkenner om te navigerenNavigeer naar de getoonde map voor de plug-in die u wilt verwijderen.
  6. Hernoem het bestand door een X aan het begin van de bestandsnaam toe te voegen (npswf32 bijvoorbeeld wordt Xnpswf32).
  7. Dubbelklik op de voorkeursinstelling plugin.expose_full_path in de lijst op de pagina about:config om de waarde ervan terug te zetten naar false en daarmee blootstelling van het plug-inpad aan websites te voorkomen.

De plug-in zal worden verwijderd.

Als u geen de-installatieprogramma kunt gebruiken om een plug-in te verwijderen, kunt u deze handmatig verwijderen:

1. Typ about:plugins in de locatiebalk en druk op EnterReturn om de pagina Over plug-ins weer te geven.
  2. Elke vermelding op de pagina Over plug-ins zal “Bestandsnaam:” bevatten, gevolgd door de naam van de plug-in. U kunt de inhoud van het bestand “pluginreg.dat” in uw Firefox-profielmap inspecteren (met een teksteditor) om de locatie van elke plug-in te vinden. Gebruik Windows Verkenner om te navigerenNavigeer naar de getoonde map voor de plug-in die u wilt verwijderen.
  3. Hernoem het bestand door een X aan het begin van de bestandsnaam toe te voegen (npswf32 bijvoorbeeld wordt Xnpswf32).

De plug-in zal worden verwijderd.

Als u geen de-installatieprogramma kunt gebruiken om een plug-in te verwijderen, kunt u deze handmatig verwijderen:

1. Typ about:plugins in de locatiebalk en druk op EnterReturn om de pagina Over plug-ins weer te geven.
  2. Elke vermelding op de pagina Over plug-ins zal “Bestandsnaam:” en “Pad:” bevatten, waarmee de naam en de locatie van de plug-in worden aangeven. Gebruik Windows Verkenner om te navigerenNavigeer naar de getoonde map voor de plug-in die u wilt verwijderen.
  3. Hernoem het bestand door een X aan het begin van de bestandsnaam toe te voegen (npswf32 bijvoorbeeld wordt Xnpswf32).

De plug-in zal worden verwijderd.

De plug-indatabase herinitialiseren

Mogelijk kunt u in sommige gevallen een plug-in niet installeren of opnieuw installeren. Herinitialiseren van de plug-indatabase kan dit probleem mogelijk oplossen:

1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Verwijder het bestand pluginreg.dat.
  6. Open Firefox.
  7. Typ about:plugins in de locatiebalk en druk op EnterReturn om de lijst van Firefox-plug-ins weer te geven.

Deel dit artikel: http://mzl.la/NYtGci