De pagina Probleemoplossingsinformatie gebruiken om problemen met Firefox te helpen oplossen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 58819
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Firefox bevat een pagina met informatie, zoals welke versie van Firefox u gebruikt, add-ons die u hebt geïnstalleerd, instellingen die u hebt gewijzigd, en informatie over uw grafische adapter. Wanneer iemand u helpt met een Firefox-probleem, zult u door middel van deze pagina met Probleemoplossingsinformatie de meeste benodigde informatie kunnen aanleveren om uw probleem snel opgelost te krijgen.

Dit artikel beschrijft hoe u de pagina Probleemoplossingsinformatie benadert, en hoe u deze gebruikt.

De pagina Probleemoplossingsinformatie openen

Klik op de menuknop New Fx Menu, klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie.

Klik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.
Troubleshooting info - lin
Klik in de menubalk op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.

Troubleshooting info - mac
Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het submenu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.
Troubleshooting info - win
Klik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.

U wordt naar een pagina met het adres about:support geleid.

aboutsupportFx27Win7Fx24aboutsupport-Win7Troubleshooting Info Fx21TroubleshootingInfo-Fx20Firefox Troubleshooting - Fx13

Kopiëren naar klembord

Door op de knop Tekst naar klembord kopiëren te klikken wordt alle tekst op de pagina naar het klembord van Windowsklembord van Macklembord gekopieerd.

Alles naar klembord kopiëren

Door op de knop Alles naar klembord kopiëren te klikken wordt alle informatie op de pagina naar het klembord van Windowsklembord van Macklembord gekopieerd.

Na het kopiëren kunt u de informatie in een ander venster plakken door in het programma dat u gebruikt op het menu Bewerken en vervolgens op Plakken te klikken (of door de Ctrlcommand-toets ingedrukt te houden en op V te drukken), zodat een ander dit kan zien.

Firefox herinitialiseren

De functie Firefox opfrissen kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u begint aan een langdurig proces van probleemoplossing.

Toepassingsbasics

• Naam: vertelt u de naam van het product dat u gebruikt. In de meeste gevallen zal dit “Firefox” zijn.
  • Versie: vertelt u welk versienummer van Firefox u gebruikt.
  • Updategeschiedenis: op Updategeschiedenis tonen klikken zal een venster openen dat de geschiedenis van geïnstalleerde updates voor Firefox weergeeft.
  • Useragent: naast uw browser en het versienummer ervan levert de useragent andere details over uw systeem, zoals het besturingssysteem en de versie.
  • Ingeschakelde plug-ins: plug-ins zijn add-ons voor Firefox die internetinhoud beheren die Firefox zelf niet kan verwerken. Hieronder vallen doorgaans gepatenteerde formaten voor video, audio, onlinespellen, presentaties en meer. Op about:plugins klikken brengt u naar een pagina die al uw geïnstalleerde plug-ins toont, de versienummers ervan, en voor welk type internetinhoud elke plug-in is geregistreerd. Voor meer informatie, zie Problemen met plug-ins zoals Flash of Java oplossen om bekende problemen met Firefox te verhelpen.
  • Buildconfiguratie: op about:buildconfig klikken brengt u naar een pagina die een persoon kan helpen te begrijpen of u een standaardversie van Firefox gebruikt, of een aangepaste versie.

Crashrapporten van de afgelopen 3 dagen

Deze sectie vermeldt crashrapport-ID’s, indien aanwezig, die gedurende de afgelopen drie dagen door de Mozilla-crashreporter zijn ingediend. Door op een van de Rapport-ID-koppelingen te klikken wordt u naar een webpagina met details over die crash gebracht. Door op de koppeling Alle crashrapporten te klikken wordt u naar de pagina about:crashes gebracht, die alle ingediende crashrapporten vermeldt. Voor het verkrijgen van hulp bij crashes, zie Problemen met Firefox-crashes (onverwacht afsluiten) oplossen.

Extensies

Extensies zijn add-ons voor Firefox die extra functionaliteit aan Firefox toevoegen. Normaal gesproken worden deze apart geïnstalleerd, en meestal door u. Deze sectie toont de naam van elke geïnstalleerde extensie, de versie ervan, of deze is ingeschakeld, en de ID-string. Deze informatie is met name nuttig in gevallen waarin een extensie de oorzaak van een probleem in Firefox is. Voor meer informatie, zie Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen.

Aangepaste voorkeuren

Belangrijke aangepaste voorkeuren

In deze sectie ziet u een lijst van instellingen die ten opzichte van hun standaardwaarden zijn gewijzigd. Deze informatie kan iemand helpen te weten of u uw installatie van Firefox hebt aangepast. Voor instructies over het herinitialiseren van voorkeuren naar de standaardwaarden, zie Voorkeuren van Firefox herinitialiseren om problemen te analyseren en verhelpen.

Grafisch

Firefox kan de grafische processor van uw computer gebruiken om de weergave van bepaalde webpagina’s met video en animatie te versnellen, wat hardwareversnelling wordt genoemd, en om WebGL-inhoud weer te geven. Deze functie levert informatie over de grafische kaart van uw computer en het stuurprogramma ervan en vertelt u of hardwareversnelling en WebGL in Firefox zijn ingeschakeld of niet. Bedenk hierbij dat grafische functies mogelijk zijn uitgeschakeld vanwege verouderde grafische stuurprogramma’s. Voor hulp bij het bijwerken van uw grafische stuurprogramma’s, zie Uw grafische stuurprogramma’s upgraden om hardwareversnelling en WebGL te gebruiken.

JavaScript

Deze sectie geeft een aantal JavaScript-instellingen weer die uw surfprestaties kunnen beïnvloeden.

Toegankelijkheid

Deze sectie toont of u software voor toegankelijkheid in Firefox hebt ingeschakeld.

Bibliotheekversies

Deze sectie vertelt welke versies van bepaalde runtime-bibliotheken worden gebruikt.