Navigatieknoppen zoals Terug, Vooruit, Startpagina en Vernieuwen ontbreken

De navigatiewerkbalk bevat de knoppen Terug, Vooruit en andere navigatieknoppen, evenals de locatiebalk en de zoekbalk. Als deze of andere werkbalkitems ontbreken, toont dit artikel hoe u deze kunt terugzetten.

De knop Vooruit wordt alleen weergegeven wanneer dat nodig is

In oude versies van Firefox was de knop Vooruit altijd zichtbaar. Als er geen pagina was waarnaar vooruit kon worden gegaan, werd de knop grijs weergegeven (inactief). In plaats van dat er een knop wordt weergegeven die niets doet wanneer u er op klikt, is de knop Vooruit nu verborgen, totdat er een pagina is waarnaar u vooruit kunt gaan.
Forward Button Win

De navigatiewerkbalk tonen

Mogelijk hebt u de navigatiewerkbalk verborgen.

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op een leeg gedeelte van de tabbladenstrook.
  2. Als Navigatiewerkbalk niet is aangevinkt, klik dit dan aan om de navigatiewerkbalk zichtbaar te maken.
    • Als het tonen van de navigatiewerkbalk uw ontbrekende knoppen niet terugzet, ga dan door naar de volgende sectie.
      Nav Toolbar 10 Win

Toolbar items missing - Win1

De standaard werkbalkinstelling terugzetten

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op een leeg gedeelte van de tabbladenstrook en selecteer Aanpassen… om het venster Werkbalk aanpassen te openen.
  2. Klik op Standaardinstelling terugzetten.

3. Klik op Klaar om het venster Werkbalk aanpassen te sluiten.

De standaard werkbalkknoppen zouden nu op hun standaardposities moeten verschijnen. Als u uw werkbalkitems wilt herschikken, zie dan Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen. Als uw werkbalkknoppen nog steeds ontbreken, ga dan verder naar de volgende sectie.

Controleren op verstorende add-ons

Mogelijk voorkomt een extensie of thema dat werkbalkitems worden weergegeven. Zie Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen om vast te stellen of dit het geval is.

Werkbalken en bedieningen herinitialiseren

Als de bovenstaande methoden niet helpen bij het terugzetten van uw werkbalkknoppen, start Firefox dan allereerst in Problemen met Firefox oplossen via de Veilige modus:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
    Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
    Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
    Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
    Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
    Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
  2. Plaats een vinkje bij Werkbalken en bedieningen herinitialiseren.
  3. Klik op Wijzigingen doorvoeren en herstarten om Firefox opnieuw te starten.

De standaard werkbalkknoppen zouden nu op hun standaardposities moeten verschijnen.

Firefox herinitialiseren

Als de bovenstaande oplossingen niet hebben geholpen, kunt u Firefox terugzetten naar de standaardtoestand van na de installatie, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven.

Noot: bij het gebruiken van de herinitialisatiefunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd.bij het gebruiken van de herinitialisatiefunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd, geopende tabbladen, vensters en groepen worden niet bewaard, en uw voorkeuren zullen opnieuw worden ingesteld. Lees meer.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het submenu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik in de menubalk op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.
    Reset Firefox 1 - WinXP Troubleshooting info - win
    Troubleshooting info - mac
    Troubleshooting info - lin
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw locatiebalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren.
    Reset Firefox 2 - WinXP Reset Firefox - Win - 1 Reset Firefox - Mac - 1 Reset Firefox - Lin - 1
  3. Klik in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.Klik in het bevestigingsblad dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  4. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Klaar en Firefox zal worden geopend.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op Help Help-29 .
  2. Kies Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help.
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw locatiebalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren….
    Reset 29 Win Reset 29 Mac Reset 29 Lin
  4. Klik in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  5. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.

Deel dit artikel: http://mzl.la/NuikM3