Instellingen voor privacy, navigatiegeschiedenis en mij-niet-volgen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 15066
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Dit document beschrijft de instellingen die beschikbaar zijn in het paneel Privacy van het venster Opties van Firefox.Dit document beschrijft de instellingen die beschikbaar zijn in het paneel Privacy van het venster Voorkeuren van Firefox.

Via het paneel Privacy kunt u:

• bepalen hoe Firefox uw geschiedenis behandelt, die de pagina’s die u hebt bezocht bevat, welke bestanden u hebt gedownload, wat u in formulieren hebt ingevuld, en welke cookies websites naar u hebben verzonden.
  • bepalen welke websites cookies naar u kunnen verzenden en cookies die u al hebt ontvangen verwijderen.
  • bepalen hoe de locatiebalk geschiedenis gebruikt om suggesties te doen die overeenkomen met wat u intypt. Voor meer informatie, zie Automatisch aangevulde suggesties in de adresbalk in Firefox.

Fx5Options - Privacy - Win1Fx5Prefs - Privacy - Mac1Fx5Prefs - Privacy - Lin1

Volgen

Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil worden: het aanvinken van dit vakje laat websites weten dat u niet wilt meedoen aan het laten volgen door adverteerders en andere derde partijen. Het naleven van deze instelling is vrijwillig – individuele websites hoeven zich hier niet aan te houden. Zie Hoe zet ik de functie Niet volgen aan? voor meer info.

Geschiedenis

De instelling Firefox zal bepaalt hoe Firefox informatie over uw surfgedrag opslaat.

Geschiedenis onthouden

c429d2de8abb3a0c9ba3bdc67b5b7f5f-1258875743-327-6.pngc429d2de8abb3a0c9ba3bdc67b5b7f5f-1260031568-484-2.pngc429d2de8abb3a0c9ba3bdc67b5b7f5f-1258875743-327-1.pngOptions - Privacy - Win1Prefs - Privacy - Mac1Prefs - Privacy - Lin1

Wanneer Firefox zal is ingesteld op Geschiedenis onthouden:

• zal uw navigatiegeschiedenis, die een lijst van pagina’s die u hebt bezocht omvat, gedurende 90 dagen worden bewaard.zal Firefox een lijst bijhouden van de pagina’s die u hebt bezocht.
  • zal een lijst van bestanden die u downloadt worden bewaard in het venster Downloads.
  • zal de tekst die u in formuliervelden of de zoekbalk invoert worden onthouden, zodat u deze invoer opnieuw kunt gebruiken. Voor meer informatie, zie Bepalen of Firefox automatisch formulieren invult.
  • Firefox zal cookies van websites accepteren totdat deze verlopen. Voor meer informatie over cookies, zie Cookies.

Klik op

Nooit geschiedenis onthouden

Wanneer Firefox zal is ingesteld op Nooit geschiedenis onthouden:

• zal Firefox geen gegevens over uw navigatiegeschiedenis bijhouden.
  • zullen de bestanden die u downloadt niet worden weergegeven in het venster Downloads.
  • zal de tekst die u in formuliervelden of de zoekbalk invoert niet worden onthouden.
  • zal Firefox cookies van websites accepteren en deze verwijderen zodra u Firefox afsluit. Voor meer informatie over cookies, zie Cookies.

Het gebruik van Nooit geschiedenis onthouden is gelijk aan het continu verkeren in Firefox-privénavigatiemodus. Voor meer informatie, zie Privénavigatie - Firefox gebruiken zonder geschiedenis te bewaren.

Klik op alle huidige geschiedenis wissen om het venster Recente geschiedenis wissen te openen, waarmee u bepaalde of alle geschiedenis snel kunt wissen. Voor meer informatie, zie Navigatie-, zoek- en downloadgeschiedenis verwijderen in Firefox.

Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis

c429d2de8abb3a0c9ba3bdc67b5b7f5f-1258875743-327-5.pngc429d2de8abb3a0c9ba3bdc67b5b7f5f-1260031568-484-1.pngc429d2de8abb3a0c9ba3bdc67b5b7f5f-1258875743-327-2.pngOptions - Privacy - Win2Prefs - Privacy - Mac2Prefs - Privacy - Lin2Fx5Options - Privacy - Win2Fx5Prefs - Privacy - Mac2Fx5Prefs - Privacy - Lin2

Wanneer Firefox zal is ingesteld op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis, worden de volgende instellingen beschikbaar:

• Automatisch Firefox in een privénavigatiesessie startenPermanente privénavigatiemodus:
    Als dit is geselecteerd, zal Firefox geen nieuwe geschiedenis onthouden als het de volgende keer wordt gestart. Voor meer informatie, zie Privénavigatie - Firefox gebruiken zonder geschiedenis te bewaren.
  • Mijn navigatiegeschiedenis voor minstens n dagen onthouden:
    Als dit is geselecteerd, zal Firefox een lijst bijhouden van de pagina’s die u gedurende de laatste n dagen hebt bezocht (standaard is n 90).
  • Downloadgeschiedenis onthouden:
    Als dit is geselecteerd, zal een lijst van bestanden die u downloadt worden bijgehouden in het venster Downloads.
  • Zoek- en formuliergeschiedenis onthouden:
    Als dit is geselecteerd, zal de tekst die u in formuliervelden of de zoekbalk invoert worden onthouden, zodat u deze invoer opnieuw kunt gebruiken. Voor meer informatie, zie Bepalen of Firefox automatisch formulieren invult.
  • Cookies van websites accepteren:
    Als dit is geselecteerd, zal Firefox cookies van websites accepteren. Klik op Uitzonderingen… om te bepalen of sommige websites geen cookies mogen instellen. Voor meer informatie, zie Voorkomen dat websites cookies en websitegegevens in Firefox opslaan.
    • Cookies van derden accepteren:
      Als dit is geselecteerd, zal Firefox cookies van http://website2.com accepteren wanneer u http://website1.com bezoekt. Voor meer informatie, zie Cookies van derden.
    • Bewaren totdat:
      • ze verlopen: als dit is geselecteerd, zal Firefox aan de websites die u bezoekt overlaten hoe lang Firefox de cookies ervan moet bewaren.
      • ik Firefox afsluit: als dit is geselecteerd, zullen uw cookies worden verwijderd zodra u Firefox sluit.
      • mij elke keer vragen: als dit is geselecteerd, zal Firefox u telkens wanneer een website een cookie probeert in te stellen vragen hoe lang het dit moet bewaren.
  • Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit:
    Bepaalde opgeslagen items zullen worden verwijderd zodra u Firefox sluit. Klik op Instellingen… om te bepalen welke items worden verwijderd.

Klik op Cookies tonen… om het venster Cookies weer te geven. Voor meer informatie over het venster Cookies, zie Cookies en websitegegevens wissen in Firefox.

Locatiebalk

• Bij gebruik van de locatiebalk, suggereren:
    De locatiebalk is de horizontale balk die het adres van een website (URL) weergeeft. Wanneer u iets in de locatiebalk typt, kan Firefox resultaten weergeven die overeenkomen met wat u typt:
    • Geschiedenis en bladwijzers: als dit is geselecteerd, zal de locatiebalk resultaten weergeven van de lijst met websites die u hebt bezocht en de pagina’s waarvoor u bladwijzers hebt aangemaakt.
    • Geschiedenis: als dit is geselecteerd, zal de locatiebalk resultaten weergeven van de lijst met websites die u hebt bezocht. Websites waarvoor u bladwijzers hebt aangemaakt maar die u niet hebt bezocht zullen niet verschijnen.
    • Bladwijzers: als dit is geselecteerd, zal de locatiebalk resultaten weergeven van de lijst met pagina’s waarvoor u bladwijzers hebt aangemaakt.
    • Niets: als dit is geselecteerd, zal de locatiebalk geen resultaten weergeven die overeenkomen met wat u typt.

De sjabloon ‘backtoOptionsPreferences’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie.