Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 205971
  • Gemaakt:
  • Auteur: Mark Heijl
  • Commentaar: update, kleine wijziging
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Fjoerfoks
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Met Firefox Sync kunt u bladwijzers, add-ons, navigatiegeschiedenis en andere websitegegevens tussen meerdere apparaten synchroniseren. Dit artikel legt uit hoe u deze instellingen kunt kiezen. Voor informatie over het opzetten van een Sync-account of het beheren van uw apparaten, zie Hoe stel ik Synchronisatie in op mijn computer?

Welke typen gegevens kan ik tussen mijn apparaten delen?

U kunt de volgende typen gegevens op uw apparaten synchroniseren:

• Bladwijzers: hiermee kunt u al uw favoriete websites op al uw gesynchroniseerde apparaten benaderen.
  • Geschiedenis: hiermee kunt u websites die u in het verleden hebt bezocht op al uw gesynchroniseerde apparaten benaderen.
  • Open tabbladen: uw geopende tabbladen op andere apparaten zijn te benaderen via de knop Synchrone tabbladen op uw computer, en in het tabblad Sync op uw Android-apparaat. Zie het artikel Gesynchroniseerde tabbladen van andere apparaten bekijken voor details.
  • Aanmeldingen en wachtwoorden: dit synchroniseert de gebruikersnamen en wachtwoorden die u gebruikt om u bij websites aan te melden. Als u een hoofdwachtwoord gebruikt, zie dan Een hoofdwachtwoord gebruiken met Synchronisatie voor belangrijke informatie over de wisselwerking tussen Sync en het hoofdwachtwoord.
  • Adressen: dit synchroniseert de adressen die u gebruikt om formulieren op webpagina’s in te vullen.
  • Add-ons: plaats een vinkje in dit selectievakje als u uw add-ons op uw apparaten wilt synchroniseren. Add-ons voor de desktopversie van Firefox kunnen niet met de mobiele versies van Firefox worden gesynchroniseerd.
  • OptiesVoorkeuren: dit synchroniseert het gedrag van Firefox, zoals instellingen voor downloadacties en pop-upblokkering, tussen uw apparaten.

Sync-gegevens beheren op een computer

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op het e-mailadres of de schermnaam van uw Mozilla-account (u moet mogelijk eerst aanmelden).

Fx89menu-FirefoxAccount
    • Als alternatief kunt u op uw accountavatar FxA Icon signed in in de werkbalk klikken.
  3. Klik op Sync-instellingen
    Het paneel Sync van uw OptiesVoorkeurenInstellingen -pagina in Firefox wordt getoond.
  4. Selecteer de aanvinkvelden naast de gegevenstypen die u wilt synchroniseren.
    sync information 68
  1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  2. Klik op het e-mailadres of de schermnaam van uw Mozilla-account (u moet mogelijk eerst aanmelden).

Fx89menu-FirefoxAccount
    • Als alternatief kunt u op uw accountavatar FxA Icon signed in in de werkbalk klikken.
  3. Klik op Sync-instellingen (of klik op Sync instellen… als Sync is uitgeschakeld).
    • Als het synchronisatiepaneel Synchroniseren: AAN toont, klik dan Wijzigen…. Als er Synchroniseren: UIT staat, klik dan op Sync instellen… om Sync in the schakelen.
    Fx71-ChooseWhatToSync
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Sync-gegevens beheren op een Android-apparaat

1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser)
  2. Tik op Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) .
  3. Tik op het e-mailadres dat bovenaan wordt weergegeven.
  4. Tik op de aanvinkvelden van de gegevenstypen die u niet wilt synchroniseren.
    Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen bij het afsluiten.