Firefox gebruiken - Een overzicht van de belangrijkste functies

Welkom bij Firefox! We zullen u laten zien hoe u van start kunt gaan. Als u de basis onder de knie heeft, kijk dan eens bij andere koppelingen om meer functies te ontdekken.

Nieuw tabblad: geweldige content binnen handbereik

Firefox geeft standaard toegang tot geweldige inhoud elke keer als u een nieuw tabblad opent. Pas deze pagina aan door de muis op de secties en miniatuurafbeeldingen te houden of klik op het tandwiel-pictogram voor meer opties.

new tab page 57

Wilt u meer leren? Zie Over de Nieuw-tabbladpagina.

Zoek naar alles met de samengevoegde zoek- en adresbalk

Of u nou het exacte webadres weet of u wilt zoeken, met de samengevoegde Awesome Bar, zoals wij die noemen, kunt u alles. De adresbalk van Firefox geeft suggesties gebaseerd op huidige bladwijzers en labels, de zoekgeschiedenis, geopende tabbladen en populaire zoekopdrachten. Hoe awesome is dat! Begin simpelweg met het typen van een zoekopdracht of webadres en laat de magie zijn werk doen.

awesome bar 57

Pagina-Acties-menu: Bladwijzer maken, schermafdruk, opslaan en delen

Heeft u een geweldige webpagina gevonden? Sla het op of deel het. Het Pagina-Acties-menu in de adresbalk laat u pagina's als bladwijzers opslaan, koppelingen kopiëren of e-mailen, een schermafdruk maken en pagina's naar je telefoon versturen of in je Pocket-lijst opslaan om ze waar en wanneer dan ook te lezen.

page actions 57

Privénavigatie met inhoudsblokkering: Surf snel en gratis

Surf op het internet zonder dat enige informatie over de websites en pagina's die u heeft bezocht op uw computer worden opgeslagen. Firefox blokkeert daarnaast griezelige trackers die uw surfgedrag op het web volgen.

• Klik op de menuknop Fx57Menu en dan op Nieuw privévenster. (Tip: U kunt ook met rechtermuisknopterwijl u control indrukt op de koppeling klikken en dan op Koppeling openen in nieuw privévenster.)
private mask 57 win private mask 57 private mask 57 linux

Houd uw Firefox gesynchroniseerd

Stel uw Firefox-account in, zodat u uw browsergegevens overal mee naartoe kunt nemen. Klik op de menuknop Fx57Menu , kies Aanmelden bij Sync en volg de instructies om een account aan te maken. Daarna kunt u met uw nieuwe account aanmelden op uw andere apparaten, dat is alles!

Voor gedetaileerde instructies, zie Hoe stel ik Sync in op mijn computer?

Een klik van huis

Kies de pagina die opent als u Firefox opstart of klik op de ‘startpagina’-knop

1. Kies een pagina die u wilt gebruiken als uw startpagina.
  2. Sleep die pagina op de ‘startpagina’-knop Home Button 57 .

set homepage 57

Meer opties kunt u vinden in het artikel: De startpagina instellen.

Pas de menu- of werkbalk aan

We hebben de werkbalk vereenvoudigd met alleen de meest populaire functies, maar er zijn in Firefox nog veel meer functies weggestopt. Kijk maar!

1. Klik op de menuknop Fx57Menu en kies 57customize-icon.png Aanpassen….
  2. Sleep de functies die u wilt naar de werkbalk of het paneel aan de rechterkant.
    customize drag 57
  3. Als u klaar bent, klik op Klaar.

Voeg met add-ons functies toe aan Firefox

Add-ons lijken op apps die u installeert om Firefox te laten werken zoals u wilt.

1. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Get Add-onsAanbevelingen in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Om een aanbevolenaanbevolen add-on te installeren, klik op de blauwe knop + Thema installeren of + Toevoegen aan Firefox, afhankelijk van het type add-on. Om een add-on te deïnstalleren die u net hebt geïnstalleerd, klik op de grijze knop Verwijderen.

Aan de boven- en onderkant van de lijst van aanbevolenaanbevolen add-ons is er ook een knop Meer add-ons zoeken waarop u kunt klikken. Deze brengt u naar addons.mozilla.org waar u naar specifieke add-ons kunt zoeken.

Om meer te lezen over add-ons, zie Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen.

Tip: Sommige add-ons plaatsen na de installatie een knop in de werkbalk. U kunt deze knop verwijderen of verplaatsen naar het menu als u dat graag wilt. Zie hiervoor Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen.

Krijg hulp

Als u meer vragen hebt of hulp nodig hebt met Firefox, bent u al op de juiste website.

• Deze website heeft honderden artikelen die bijna al uw vragen over Firefox beantwoord.
Get Help

Dit artikel wordt, zoals alle ondersteuning voor Firefox, voornamelijk aangeboden door vrijwilligers, die Mozilla met trots onafhankelijk en open source houden. Blijf vrij browsen!

// Deze aardige mensen hebben dit artikel helpen schrijven:Fjoerfoks, Tonnes, lourens. U kunt ook helpen - lees hier hoe.