Firefox downloaden en installeren op Mac

Dit artikel legt uit hoe u Firefox op een Mac kunt downloaden en installeren.

Noot: dit artikel is alleen van toepassing op Mac. Voor instructies over het installeren van Firefox in Windows, zie Firefox downloaden en installeren in Windows.Voor instructies over het installeren van Firefox in Linux, zie Firefox installeren in Linux.
Firefox vereist een Intel-processor en Mac OS X 10.6 of hoger. Vanaf Firefox versie 49.0 is Mac OS X 10.9 of hoger vereist. Bekijk voor meer informatie het artikel Ondersteuning van Firefox is beëindigd voor OS X 10.6, 10.7 en 10.8. Als u een oudere versie van Mac OS gebruikt, bekijk dan Firefox werkt niet meer met Mac OS X 10.5 of Firefox werkt niet meer met Mac OS X 10.4- of PowerPC-processors voor hulp.

Firefox installeren op Mac

1. Bezoek de Firefox-downloadpagina in een willekeurige browser (zoals Apple Safari). De pagina zal het besturingssysteem en de taal automatisch herkennen en u de meest geschikte versie van Firefox aanbevelen.
  2. Klik op de groene downloadknop om Firefox te downloaden.

download page mac

3. Zodra het downloaden is voltooid, zou het bestand (Firefox.dmg) uit zichzelf moeten openen en een Finder-venster moeten verschijnen dat de Firefox-toepassing bevat. Sleep het Firefox-pictogram naar de map Programma’s om het daar naartoe te kopiëren.

fxmacinstall
    Noot: als u dit venster niet ziet, klik dan op het gedownloade bestand Firefox.dmg om het te openen.
    Mac Install 2
  4. Houd nadat u Firefox naar de map Programma’s hebt gesleept de toets control ingedrukt, klik in het venster en selecteer ‘Firefox’ uitwerpen in het menu.
    Mac Install 4
  5. Voor eenvoudige toegang kunt u Firefox aan uw dock toevoegen. Open eenvoudig uw map Programma’s en sleep Firefox naar het dock.

Add to Dock

Firefox is nu gereed voor gebruik. Klik hiervoor op het pictogram van Firefox in het dock om de toepassing te starten.

Firefox voor de eerste keer starten

Als u Firefox voor het eerst start, zult u worden gewaarschuwd over het feit dat u Firefox vanaf het internet hebt gedownload. Omdat u Firefox vanaf de officiële website hebt gedownload, kunt u op Openen klikken.

Firefox Downloaded Security Check Mac

Noot: als u de melding ‘Firefox.app’ is afkomstig van een onbekende ontwikkelaar en kan niet worden geopend ziet, zie dan Firefox kan niet worden geopend na het installeren ervan op een Mac - Het probleem verhelpen voor oplossingen.

Ook zal Firefox niet uw standaardbrowser zijn, waardoor u hiervan een melding ziet. Dit houdt in dat wanneer u een koppeling in uw e-mailtoepassing, een internetsnelkoppeling of een HTML-document opent, deze niet in Firefox zal worden geopend. Als u wilt dat Firefox deze dingen doet, klik dan op Firefox als mijn standaardbrowser gebruiken om Firefox als uw standaardbrowser in te stellen. Zo niet, of als u Firefox alleen wilt uitproberen, klik dan op Niet nu.

Firefox as Default Browser Dialogue Mac