De probleemoplossingsmodus van Thunderbird

Dit artikel beschrijft de Probleemoplossingsmodus van Thunderbird, die kan worden gebruikt om problemen op te sporen en op te lossen, vooral als ze door add-ons worden veroorzaakt.

Wat is de Probleemoplossingsmodus en hoe werkt deze?

De Probleemoplossingsmodus is een speciale modus van Thunderbird die kan worden gebruikt om problemen met uw Thunderbird-installatie op te sporen en op te lossen. De Probleemoplossingsmodus schakelt tijdelijk uw add-ons uit en zet enkele aangepaste instellingen terug naar hun standaardwaarden om deze mogelijke probleemoorzaken te voorkomen. Als u ontdekt dat een bepaald probleem met uw Thunderbird-installatie niet optreedt in de Probleemoplossingsmodus, dan veroorzaakt hoogstwaarschijnlijk een van uw add-ons of een aangepaste instelling het probleem.

Noot: de Probleemoplossingsmodus van Thunderbird heette voorheen de Veilige modus., die niet gerelateerd is aan de Veilige modus van Windows. Voor Thunderbird 91 vermeldde het menu-item Herstarten met add-ons uitgeschakeld.

Thunderbird starten in de Probleemoplossingsmodus

Als Thunderbird niet actief is:

Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl u Thunderbird start.Houd de option-toets ingedrukt te houden terwijl u Thunderbird start.Voer vanuit uw Terminal de volgende opdracht uit: thunderbird -safe-mode
Mogelijk dient u de map van uw Thunderbird-installatie op te geven (bv. /usr/lib/thunderbird).

Als Thunderbird al actief is:

1. Klik rechtsbovenin het Thunderbird-venster op de knop .
  2. Klik op het menu Help.
  3. Klik op Probleemoplossingsmodus en kies in het venster Herstarten in Probleemoplossingsmodus voor Herstarten. Het dialoogvenster Probleemoplossing wordt getoond.
  4. Klik in het dialoogvenster Thunderbird-probleemoplossingsmodus op de knop Doorgaan in probleemoplossingsmodus.
TB91-thunderbird-troubleshoot-mode-dialog-marked
Noot: als u Thunderbird slechts tijdelijk in de Probleemoplossingsmodus wilt herstarten, vink dan de velden niet aan, omdat dat de instellingen van de Probleemoplossingsmodus als uw reguliere instellingen opslaat.

Bevestigen dat Probleemoplossingsmodus is geactiveerd

Om te controleren of Thunderbird zich momenteel in de Probleemoplossingsmodus bevindt:

1. Klik rechtsbovenin het Thunderbird-venster op de knop .
  2. Klik op het menu Add-ons en thema’s.

Als Thunderbird zich in de Probleemoplossingsmodus bevindt, ziet u aan de bovenzijde van het tabblad Add-onbeheerder de volgende balk:    (i) Alle add-ons zijn uitgeschakeld door de veilige modus.

De Probleemoplossingsmodus uitschakelen

1. Klik rechtsbovenin het Thunderbird-venster op de knop ..
  2. Klik op het menu Help
  3. Klik op Probleemoplossingsmodus uitschakelen. Hierdoor wordt Thunderbird direct gesloten en opnieuw opgestart in de normale modus.

U kunt ook gewoon afsluiten en Thunderbird normaal opstarten.