Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 56032
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

De menuknop De afbeelding ‘new fx menu’ bestaat niet. biedt makkelijke toegang tot uw favoriete Firefox-functies. Staat de standaardindeling u niet aan? Dan kunt u deze eenvoudig aanpassen. Is er iets wat u altijd gebruikt? Probeer dit dan aan de hoofdwerkbalk toe te voegen. Hier wordt uitgelegd hoe u dit doet.

Het menu of de werkbalk aanpassen

U kunt de items die in het menu of in uw werkbalk verschijnen wijzigen.

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘new fx menu’ bestaat niet. en kies Aanpassen.
    • Er wordt een speciaal tabblad geopend, waarmee u items van en naar het menu en de werkbalk kunt slepen. Experimenteer gerust met wat voor u het beste werkt. U kunt altijd opnieuw beginnen door op de knop Standaardinstelling terugzetten onder in het scherm te klikken.
    Customize Fx 29 Win8
  2. Klik zodra u klaar bent op op de groene knop Aanpassen afsluiten.
Noot: veel add-ons bevatten knoppen die u aan het menu of de werkbalk kunt toevoegen. Voor meer info, zie Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen.

De titelbalk, menubalk of bladwijzerwerkbalk aanzetten

Om de titelbalk aan te zetten:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘new fx menu’ bestaat niet. en kies Aanpassen.
  2. Klik op de knop Titelbalk linksonder.
  3. Klik op de groene knop Aanpassen afsluiten.

Om de menubalk of bladwijzerwerkbalk aan te zetten:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘new fx menu’ bestaat niet. en kies Aanpassen.
  2. Klik onder in het scherm op het vervolgkeuzemenu Werkbalken tonen/verbergen en kies de items die u wilt weergeven.
  3. Klik op de groene knop Aanpassen afsluiten.

De titelbalk of bladwijzerwerkbalk aanzetten

Om de titelbalk aan te zetten:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘new fx menu’ bestaat niet. en kies Aanpassen.
  2. Klik op de knop Titelbalk linksonder.
  3. Klik op de groene knop Aanpassen afsluiten.

Om de bladwijzerwerkbalk aan te zetten:

• Klik boven in het scherm op het menu Beeld, ga omlaag naar Werkbalken en selecteer Bladwijzerwerkbalk.

De menubalk of bladwijzerwerkbalk aanzetten

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘new fx menu’ bestaat niet. en kies Aanpassen.
  2. Klik onder in het scherm op het vervolgkeuzemenu Werkbalken tonen/verbergen en kies de items die u wilt weergeven.
  3. Klik op de groene knop Aanpassen afsluiten.

Hebt u problemen?

Probeer de standaardgroep met knoppen en werkbalken terug te zetten door in de aanpassingsmodus op de knop Standaardinstelling terugzetten te klikken. Als dat het probleem niet verhelpt, probeer dan het volgende:

De werkbalken van Firefox bieden eenvoudige toegang tot veelgebruikte functies. Dit artikel legt uit hoe u werkbalken zo kunt aanpassen dat Firefox net zo gaat werken als u.

Hoe kan ik de verschillende werkbalken tonen en verbergen?

De meeste werkbalken kunnen naar wens worden verborgen of zichtbaar gemaakt: Klik met de rechtermuisknopHoud de control-toets ingedrukt, klik op een leeg gedeelte van de tabbladenstrook en vink in het pop-upmenu de naam van de werkbalk aan of uit om deze te tonen of te verbergen.

• Menubalk: deze werkbalk boven in het Firefox-venster bevat de menu’s van de browser (Bestand, Bewerken, Help, etc.). In Windows Vista en 7 is de menubalk standaard verborgen, en zijn de functies ervan opgenomen in de knop Firefox. Als de menubalk is verborgen, kunt u deze tijdelijk zichtbaar maken door op de Alt-toets te drukken.
  • Menubalk: deze werkbalk boven in het Firefox-venster bevat de menu’s van de browser (Bestand, Bewerken, Help, etc.). Het verbergen van de menubalk zorgt ervoor dat de knop Firefox verschijnt, die een vereenvoudigd menu bevat.
  • Tabbladenstrook: hierin worden uw tabbladen weergegeven. U kunt deze niet verbergen.
  • Navigatiewerkbalk: deze werkbalk bevat uw knoppen voor websitenavigatie, de locatiebalk, de zoekbalk, de knop Startpagina en de knop Bladwijzers.
  • Bladwijzerwerkbalk: deze werkbalk bevat uw bladwijzers uit de map Bladwijzerwerkbalk. Voor meer info, zie Bladwijzerwerkbalk - Uw favoriete websites boven in het Firefox-venster weergeven. Bij nieuwe installaties van Firefox is de bladwijzerwerkbalk standaard verborgen.
  • Add-onbalk: deze werkbalk onder in het Firefox-venster bevat knoppen die met uw extensies zijn verbonden (als ze door de ontwikkelaar van de add-on beschikbaar zijn gemaakt). Zie De add-onbalk geeft snelle toegang tot add-onfuncties voor meer informatie.

Toolbars - win1Toolbars - mac1Toolbars - lin1

Hoe kan ik items op de werkbalk aanpassen of herschikken?

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op een leeg gedeelte van de tabbladenstrook en selecteer Aanpassen…. Het venster Werkbalk aanpassen wordt geopend.
  2. Wijzig de werkbalkitems naar wens. Voor een uitleg over wat elk item doet, zie Navigatieknoppen zoals Terug, Startpagina, Bladwijzers en Vernieuwen aanpassen.
    • Om een item toe te voegen, sleept u het vanuit het venster Werkbalk aanpassen naar de werkbalk waarin u het wilt zien verschijnen.
    • Om een item te verwijderen, sleept u het naar het venster Werkbalk aanpassen.
    • Om een item te verplaatsen, sleept u het naar de gewenste positie.
  3. Klik op Klaar zodra u klaar bent.

Toolbars - win2Toolbars - mac2Toolbars - lin2

Probeer het uit: experimenteer eens met verschillende volgordes. U kunt altijd de standaard werkbalkinstelling terugzetten door op Standaardinstelling terugzetten in het venster Werkbalk aanpassen te klikken.

Opties voor pictogramvormgeving

Aan de onderzijde van het venster Werkbalk aanpassen vindt u extra opties voor het wijzigen van de vormgeving van uw werkbalkpictogrammen:

• Tonen: in het vervolgkeuzemenu Tonen: kunt u kiezen wat er in de werkbalken moet worden weergegeven: pictogrammen, tekst, of zowel pictogrammen als tekst. Standaard toont Firefox alleen pictogrammen.
  • Kleine pictogrammen: selecteer deze optie om de werkbalk kleiner te maken.

Hoe kan ik extra werkbalken toevoegen?

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op een leeg gedeelte van de tabbladenstrook en selecteer Aanpassen…. Het venster Werkbalk aanpassen wordt geopend.
  2. Klik onder in het venster Werkbalk aanpassen op Nieuwe werkbalk. Het venster Nieuwe werkbalk wordt geopend.
  3. Voer in het venster Nieuwe werkbalk een naam in voor uw werkbalk en klik op OK.
  4. Voeg items toe aan de werkbalk zoals hierboven beschreven. Als u geen items aan de werkbalk toevoegt, maakt Firefox uw werkbalk niet aan.
  5. Klik op Klaar zodra het toevoegen van items is voltooid.

Uw nieuwe werkbalk verschijnt onder de navigatiewerkbalk.

Probeer het uit: maak eens een nieuwe werkbalk aan. Extra werkbalken kunt u altijd verwijderen door op Standaardinstelling terugzetten in het venster Werkbalk aanpassen te klikken.

Mijn werkbalken ontbreken, zijn ongewenst of worden opnieuw ingesteld

Zie de volgende artikelen voor hulp bij het oplossen van problemen met werkbalken: