De add-onbalk geeft snelle toegang tot add-onfuncties

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

De nieuwste Firefox verwijdert de add-onbalk en plaatst nu een knop van een add-on in de hoofdwerkbalk.

Add-ons in the toolbar - Win8

De add-onbalk is een werkbalk die snelkoppelingen naar al uw add-ons bevat en snelle en eenvoudige toegang tot de functies hiervan geeft. Dit artikel laat zien hoe u de add-onbalk kunt gebruiken en aanpassen.

Wat doet de add-onbalk?

De add-onbalk bevindt zich onder in het Firefox-venster en geeft de add-ons ruimte om snelkoppelingen en andere widgets te plaatsen.
Add-on Bar

Hoe toon of verberg ik de add-onbalk?

Als u geen add-ons hebt die de add-onbalk gebruiken, wordt deze standaard niet getoond, maar u kunt de balk naar wens eenvoudig tonen of verbergen.

• Klik met de rechtermuisknopHoud de control-toets ingedrukt, klik op een leeg gedeelte van de tabbladenstrook en vink Add-onbalk in het pop-upmenu aan of uit om deze te tonen of te verbergen.
    • Als de add-onbalk al is geopend, kunt u deze sluiten door op het sluitpictogram op de balk zelf te klikken.
    • U kunt ook de sneltoets Ctrl + /Command + / gebruiken.

Hoe pas ik de add-onbalk aan?

U kunt de add-onbalk op dezelfde manier aanpassen als alle andere Firefox-werkbalken:

1. Klik met de rechtermuisknopHoud de control-toets ingedrukt, klik op een leeg gedeelte van de tabbladenstrook en selecteer Aanpassen…. Het venster Werkbalk aanpassen wordt nu geopend.
  2. Versleep de gewenste items naar de add-onbalk.
    • Sleep een item vanuit het venster Werkbalk aanpassen naar de gewenste positie op de add-onbalk om dit toe te voegen.
    • Sleep een item eenvoudig naar het venster Werkbalk aanpassen om het van de add-onbalk te verwijderen.
    • Sleep items naar de gewenste volgorde om deze te herschikken.
  3. Als u klaar bent met het maken van wijzigingen, klikt u op Klaar om het venster Werkbalk aanpassen te sluiten en uw selecties op te slaan.
U kunt dezelfde stappen gebruiken voor het aanpassen van andere werkbalken. Zie Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen voor details.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn Firefox ‘rockt’?

Een van de beste eigenschappen van Firefox is dat u het volledig kunt aanpassen naar de manier waarop u werkt. Rock Your Firefox is een geweldige plek om meer over add-ons te weten te komen, en op addons.mozilla.org kunt u duizenden add-ons doorzoeken. Om meer over add-ons te lezen, zie Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen.

Probeer het uit: als u nog geen add-ons gebruikt, download er dan een paar die voor u interessant lijken en probeer ze een tijdje uit. Als u er niet tevreden over bent, laat Add-ons uitschakelen of verwijderen zien hoe u ze kunt verwijderen.

Wat is er met de statusbalk gebeurd?

Hoewel de add-onbalk er hetzelfde uitziet als de oude statusbalk, bevat deze geen van zijn functies. De statusbalk onder in het Firefox-venster is in Firefox 4 gewijzigd, en sommige functies ervan zijn naar andere plekken verplaatst. Zie Wat is er met de statusbalk gebeurd? voor meer details.