Navigatieknoppen zoals Terug, Startpagina, Bladwijzers en Vernieuwen aanpassen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

De navigatiewerkbalk bevat zowel de knoppen om naar websites te navigeren als de locatiebalk en de zoekbalk.

• Als u merkt dat één van de onderstaande items in uw werkbalk ontbreekt, zie dan het artikel Werkbalkitems ontbreken om deze te herstellen.

Navigation Toolbar - Win1Navigation Toolbar - Mac1

Nav Items 10 - Win Nav Items 10 - Mac Nav Items 10 - Lin

Firefox in Linux gebruikt pictogrammen van uw systeemthema. De onderstaande pictogrammen zien er waarschijnlijk anders uit dan wat u ziet wanneer u Firefox op Linux-systemen gebruikt.

Standaard navigatiewerkbalk

Wanneer u Firefox voor het eerst start, bevat de navigatiewerkbalk de volgende items:

Pictogram Beschrijving
Back & Forward WinBack & Forward Mac Terug naar de vorige pagina, of vooruit naar de volgende pagina in geschiedenis (knop Vooruit is verborgen wanneer niet actief)
Navigation Toolbar - Win3Navigation Toolbar - Mac3 De huidige pagina vernieuwen als deze niet wordt geladen
Navigation Toolbar - Win4 Het laden van de huidige pagina stoppen tijdens het laden
Navigation Toolbar - Win5Navigation Toolbar - Mac5 Uw startpagina(’s) openen
Navigation Toolbar - Win6Navigation Toolbar - Mac6 Al uw bladwijzers tonen
Pictogram Beschrijving
Back Linback_icon_linux.png Terug naar de vorige pagina in geschiedenis
Forward Linforward_icon_linux.png Vooruit naar de volgende pagina in geschiedenis (knop is verborgen wanneer niet actief)
Navigation Toolbar - Mac3reload_icon_linux.png De huidige pagina vernieuwen als deze niet wordt geladen
Navigation Toolbar - Win4stop_icon_linux.png Het laden van de huidige pagina stoppen tijdens het laden
Navigation Toolbar - Lin5|home_icon_linux.png Uw startpagina(’s) openen

Windows 7 en Vista

Pictogram Beschrijving
back_forward_vista.png Teruggaan naar de vorige pagina, of één pagina vooruit in de geschiedenis
reload_vista.png De huidige pagina vernieuwen
stop_vista.png Het laden van de huidige pagina stoppen
home_vista.png Uw startpagina(’s) openen

Windows XP

Pictogram Beschrijving
back_forward_xp.png Teruggaan naar de vorige pagina, of één pagina vooruit in de geschiedenis
reload_xp.png De huidige pagina vernieuwen
stop_xp.png Het laden van de huidige pagina stoppen
home_xp.png Uw startpagina(’s) openen
Pictogram Beschrijving
back_forward_icon_mac.png Teruggaan naar de vorige pagina, of één pagina vooruit in de geschiedenis
reload_icon_mac.png De huidige pagina vernieuwen
stop_icon_mac.png Het laden van de huidige pagina stoppen
home_icon_mac.png Uw startpagina(’s) openen

Locatie- en zoekhulpmiddelen

Weergave Beschrijving
Navigation Toolbar - Win7Navigation Toolbar - Mac7De afbeelding ‘location_bar_xp.PNG’ bestaat niet.fx3-mac-locationbar.pnglocation_bar_linux.png In de locatiebalk wordt de locatie van de huidige webpagina weergegeven. Voer een URL in en druk op EnterReturn om naar een nieuwe webpagina te gaan.
Navigation Toolbar - Win8Navigation Toolbar - Mac8Navigation Toolbar - Lin8De afbeelding ‘search_bar_xp.PNG’ bestaat niet.fx3-mac-searchbar-item.pngsearch_bar_linux.png In de zoekbalk kunt u het web doorzoeken via de zoekmachine van uw keuze. Voer uw tekst in de zoekbalk in en druk op EnterReturn om naar een nieuwe term te zoeken.

De werkbalk aanpassen

U kunt de navigatiewerkbalk aanpassen en een of meerdere van de volgende items toevoegen (voor meer informatie, zie Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen):

Pictogram Beschrijving
Navigation Toolbar - Win9print_icon_mac.pngprint_icon_linux.png De huidige pagina afdrukken
Navigation Toolbar - Win10Navigation Toolbar - Mac10 Geeft de status van het laden van de huidige pagina weer
Navigation Toolbar - Win11Navigation Toolbar - Mac11downloads_icon_linux.png Weergave van de voortgang van actieve downloads via de downloadbeheerder
Navigation Toolbar - Win12Navigation Toolbar - Mac12history_icon_linux.png De pagina’s die u onlangs hebt bekeken in de zijbalk Geschiedenis weergeven
Navigation Toolbar - Win13Navigation Toolbar - Mac13bookmarks_icon_linux.png Uw bladwijzers in de zijbalk Bladwijzers weergeven
Navigation Toolbar - Win14Navigation Toolbar - Mac14new_window_icon_linux.png Een nieuw navigatievenster openen
Navigation Toolbar - Win15Navigation Toolbar - Mac15cut_icon_linux.png Knippen
Navigation Toolbar - Win16Navigation Toolbar - Mac16copy_icon_linux.png Kopiëren
Navigation Toolbar - Win17Navigation Toolbar - Mac17paste_icon_linux.png Plakken
Navigation Toolbar - Win18Navigation Toolbar - Mac18Navigation Toolbar - Lin18 Het Firefox-venster in volledig scherm tonen
Navigation Toolbar - Win19Navigation Toolbar - Mac19Navigation Toolbar - Lin19 De huidige pagina in- of uitzoomen
Navigation Toolbar - Win20Navigation Toolbar - Mac20Navigation Toolbar - Lin20 Sync instellen of nu synchroniseren, afhankelijk van uw Sync-verbindingsstatus
Navigation Toolbar - Win21Navigation Toolbar - Mac21Navigation Toolbar - Lin21 Abonneren op een RSS-feed in de huidige pagina
Navigation Toolbar - Win22Navigation Toolbar - Mac22Navigation Toolbar - Lin22 De tabbladgroepenweergave inschakelen

Windows 7 en Vista

Pictogram Beschrijving
print_vista.png De huidige pagina afdrukken
downloads_vista.png Weergave van de voortgang van actieve downloads via de downloadbeheerder
history_vista.png De onlangs bekeken pagina’s in de geschiedeniszijbalk weergeven
bookmarks_vista.png Uw bladwijzers in de bladwijzerzijbalk weergeven
new_tab_vista.png Een nieuw navigatietabblad openen
new_window_vista.png Een nieuw navigatievenster openen
cut_vista.png Knippen
copy_vista.png Kopiëren
paste_vista.png Plakken
1ac02852251f68821c5828d6ae805417-1258684309-723-1.png Het Firefox-venster in volledig scherm tonen

Windows XP

Pictogram Beschrijving
print_xp.png De huidige pagina afdrukken
downloads_xp.png Weergave van de voortgang van actieve downloads via de downloadbeheerder
history_xp.png De onlangs bekeken pagina’s in de geschiedeniszijbalk weergeven
bookmarks_xp.png Uw bladwijzers in de bladwijzerzijbalk weergeven
new_tab_xp.png Een nieuw navigatietabblad openen
new_window_xp.png Een nieuw navigatievenster openen
cut_xp.png Knippen
copy_xp.png Kopiëren
paste_xp.png Plakken
1ac02852251f68821c5828d6ae805417-1258684309-723-2.png Het Firefox-venster in volledig scherm tonen
Pictogram Beschrijving
print_icon_mac.png De huidige pagina afdrukken
downloads_icon_mac.png Weergave van de voortgang van actieve downloads via de downloadbeheerder
history_icon_mac.png De onlangs bekeken pagina’s in de geschiedeniszijbalk weergeven
bookmarks_icon_mac.png Uw bladwijzers in de bladwijzerzijbalk weergeven
new_tab_icon_mac.png Een nieuw navigatietabblad openen
new_window_icon_mac.png Een nieuw navigatievenster openen
cut_icon_mac.png Knippen
copy_icon_mac.png Kopiëren
paste_icon_mac.png Plakken
1ac02852251f68821c5828d6ae805417-1258684309-723-3.png Het Firefox-venster in volledig scherm tonen
Pictogram Beschrijving
print_icon_linux.png De huidige pagina afdrukken
downloads_icon_linux.png Weergave van de voortgang van actieve downloads via de downloadbeheerder
history_icon_linux.png De onlangs bekeken pagina’s in de geschiedeniszijbalk weergeven
bookmarks_icon_linux.png Uw bladwijzers in de bladwijzerzijbalk weergeven
new_tab_icon_linux.png Een nieuw navigatietabblad openen
new_window_icon_linux.png Een nieuw navigatievenster openen
cut_icon_linux.png Knippen
copy_icon_linux.png Kopiëren
paste_icon_linux.png Plakken
1ac02852251f68821c5828d6ae805417-1258685498-848-1.png Het Firefox-venster in volledig scherm tonen

Scheidingstekens of ruimte tussen de werkbalkpictogrammen toevoegen

U kunt ook scheidingstekens of ruimte tussen de werkbalkpictogrammen toevoegen, indien gewenst.

Pictogram Beschrijving
Toolbar_separator.png Een scheidingsteken om een visuele scheiding tussen een groep pictogrammen toe te voegen
Navigation Toolbar - Win23firefox-toolbar-flexiblespace.png Dit hulpmiddel voor het creëren van ruimte past zich in de breedte aan, afhankelijk van de items op uw navigatiewerkbalk.
Navigation Toolbar - Win24firefox-toolbar-space.png U kunt een ruimte met een voorgedefinieerde breedte opgeven.