Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Browser opens, but can't click anything and doesn't show bookmarks

  • 17 replies
  • 2 have this problem
  • 2 views
  • Last reply by FredMcD

more options

Hey folks,

As of about 3 days ago, when I opened my Firefox browser, I was unable to click anything and the browser wasn't displaying my bookmarks. The only responsive bit is the menu button. I can click on it and after some lag, it will display the menu, but it hangs after that. I tried reinstalling and other troubleshooting tips I could find, but nothing seems to be working. Any help would be helpful! Thanks in advance.

Hey folks, As of about 3 days ago, when I opened my Firefox browser, I was unable to click anything and the browser wasn't displaying my bookmarks. The only responsive bit is the menu button. I can click on it and after some lag, it will display the menu, but it hangs after that. I tried reinstalling and other troubleshooting tips I could find, but nothing seems to be working. Any help would be helpful! Thanks in advance.
Attached screenshots

All Replies (17)

more options

Start Firefox in Safe Mode {web link}

A small dialog should appear. Click Start In Safe Mode (not Refresh). Is the problem still there?

more options

tried but cant click on anything so was unable to open in safe mode :(

more options

Hi, hold down the Option key when you start Firefox to start in Safe Mode. More - Diagnose Firefox issues using Troubleshoot Mode.

If it works in Safe Mode, disable any theme or extensions you have - 3-bar menu > Add-ons > Themes/Extensions and restart Firefox; now if it's OK, re-enable them one by one until you find the culprit. You may need to restart Firefox after enabling some extensions.

Note: If you use userChrome.css - you don't have it if you don't know what it is, this is also disabled in Safe Mode, so should be regarded as an additional suspect, and can be disabled to test by placing /* before, and */ after the file in the chrome folder, then restarting Firefox.


If that doesn't help, try setting your Plug-in adblocker https to Never Activate, then restart Firefox.

Modified by Scribe

more options

the safe mode does work, thanks for the option key trick, but when i restart, it still hangs there and im not able to click on anything, including a new tab or the address bar...

more options

Good day!, Sorry for interruption, I have close to the same problem, but even in the safe mode it doesn't working at all. Doesn't open any site, doesn't open any of the property from the "Open Menu" button. Was trying to write "about:preferences" in address line or other thing to get the properties, but ... pffff! ... gust no reaction - the same blank grey screen! Installed 73 version, exit from account, tried reinstall flash player, checked viruses and switched off the antivius, etc.

more options

KS Disable everything while in Safe Mode. After restart.

If you have no problem, re-enable one thing at a time (restarting Firefox) until the problem returns.

more options

@dkonoplev: same! so frustrating..

@FredMcD: yup, disabled everything in safe mode, but right back to the same problem after a restart

more options

Dear @FredMcD,

What should I do as a first step if I haven't ability to disable anything even in the Safe mode (and in the standard mode as well, as you can understand). Could you give me your professional advice, please!

Thanks,

Modified by dkonoplev

more options

Start Firefox in Safe Mode {web link}

A small dialog should appear. Click Start In Safe Mode (not Refresh).

It could be Hardware Acceleration. How to disable Hardware Acceleration {web link}

Is the problem still there?

more options
more options

Thank you, I do not know you are replying me or @KS, but i'll also try to do all you wrote about (but the profile by itself is not necessary for me to save, I've downloaded (made backup) all of the bookmarks two weeks ago or so).

The most interesting thing is that when i was previous time tried to do all the things in the address bar or using the Menu ||| button, screen is remained blank and not responded somehow on my actions. This is what I see - print screen attached.

https://ibb.co/5xwWcgR or here https://pasteboard.co/IUZtgAS.png

But I'll try nevertheless, thank you.

Modified by dkonoplev

more options

@dkonoplev Have you tried clicking Help->Troubleshooting Information on the menu? And will Firefox load pages as normal if you boot Windows in Safe Mode? Because it seems you have a similar problem to mine.

more options

CNCC said

@dkonoplev Have you tried clicking Help->Troubleshooting Information on the menu? And will Firefox load pages as normal if you boot Windows in Safe Mode? Because it seems you have a similar problem to mine.

@CNCC, hi, yes, your story sounds exhactly like mine. Have you resolved your problem? Or FF still working just in the Windows Safe mode?

(I'm not near with the wrong working computer right now, but will try to do this ASAP. On my PC Windows 10 installed, not 7 or 8)

more options

FredMcD said

If the problem continues, Use these links to create a new profile. Use this new profile as is. Is the problem still there? https://support.mozilla.org/en-US/kb/how-run-firefox-when-profile-missing-inaccessible http://kb.mozillazine.org/Profile_folder_-_Firefox#Navigating_to_the_profile_folder https://support.mozilla.org/en-US/kb/profile-manager-create-and-remove-firefox-profiles https://support.mozilla.org/en-US/kb/back-and-restore-information-firefox-profiles Type about:profiles<enter> in the address bar.

yup still not working... :( FredMcD said

Start Firefox in Safe Mode {web link} A small dialog should appear. Click Start In Safe Mode (not Refresh). It could be Hardware Acceleration. How to disable Hardware Acceleration {web link} Is the problem still there?

i've tried everything you all have very kindly recommended but it still appears to be the same problem where things work in safe mode, but everything is as is when i open the browser regularly.

more options

KS said

. . . things work in safe mode

It could be the work of one of your add-ons, or it could be Hardware Acceleration. How to disable Hardware Acceleration {web link}

Type about:addons<enter> in the address bar to open your Add-ons Manager. Hot key; <Control> (Mac=<Command>) <Shift> A)

In the Add-ons Manager, on the left, select Extensions. Disable a few add-ons, then Restart Firefox.

Some added toolbar and anti-virus add-ons are known to cause Firefox issues. Disable All Of them.

If the problem continues, disable some more (restarting FF). Continue until the problem is gone. After, you know what group is causing the issue. Re-enable the last group ONE AT A TIME (restarting FF) until the problem returns.

Once you think you found the problem, disable that and re-enable all the others, then restart again. Let us know who the suspect is, detective.

more options

After the updates applied my problem has gone.. thank for the help all of yours.

more options

That was very good work. Well Done. Please flag your last post as Solved Problem as this can help others with similar problems.