Mozilla サポートの検索

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

このスレッドはアーカイブに保管されました。 必要であれば新たに質問してください。

Hladanie na stranke bez diakritiky

  • 6 件の返信
  • 1 人がこの問題に困っています
  • 1 回表示
  • 最後の返信者: poljos

more options

Toto mi vo Firefox velmi chyba, spomaluje ma to, casto mam nastavenu anglicku klavesnicu a tak musim pri hladani este prepnut klavesnicu a nasledne ju prepnut spat, na co niekedy zabudnem a zacnem pisat nespravne znaky.

Vyhladavanie bez diakritiky, resp. ignorovanie diakritiky pri vyhladavani na stranke.

Priklad: stlacim Ctrl+F a zacnem pisat "forum", najde sa slovo "forum" ale aj slovo "fórum".

Chrome to dokaze uz davno, Firefox nie, preco? Existuje rozsirenie ktore by to dokazalo?

Nasiel som tuto temu:

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=202251

Ak to nie je chyba, je 17 rokov stara!? Takze to za 17 rokov Mozilla nedokazala vyriesit?

Ja som rovnaku funkciu, hladanie bez diakritiky, navrhol vo fore pre program FreeCommander, ktory ma jedineho autora, ktory ma aj inu hlavnu pracu, dokazal to pridat za niekolko dni!

Takze to nebude zrejme tak narocne na pridanie, ale pre anglicky hovoriacich ludi to nie je dolezite, tak mozno nedokazu pochopit ani autori, ako dolezite to je.

Je paradox, ze prave Firefox ma aj kontrolu pravopisu bez diakritiky, Chrome nie, ale pri vyhladavani je to naopak.

Kde je mozne ziadat o tuto funkciu, oficialne forum, email (aj v anglictine)?

Dakujem.

Toto mi vo Firefox velmi chyba, spomaluje ma to, casto mam nastavenu anglicku klavesnicu a tak musim pri hladani este prepnut klavesnicu a nasledne ju prepnut spat, na co niekedy zabudnem a zacnem pisat nespravne znaky. Vyhladavanie bez diakritiky, resp. ignorovanie diakritiky pri vyhladavani na stranke. Priklad: stlacim Ctrl+F a zacnem pisat "forum", najde sa slovo "forum" ale aj slovo "fórum". Chrome to dokaze uz davno, Firefox nie, preco? Existuje rozsirenie ktore by to dokazalo? Nasiel som tuto temu: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=202251 Ak to nie je chyba, je 17 rokov stara!? Takze to za 17 rokov Mozilla nedokazala vyriesit? Ja som rovnaku funkciu, hladanie bez diakritiky, navrhol vo fore pre program FreeCommander, ktory ma jedineho autora, ktory ma aj inu hlavnu pracu, dokazal to pridat za niekolko dni! Takze to nebude zrejme tak narocne na pridanie, ale pre anglicky hovoriacich ludi to nie je dolezite, tak mozno nedokazu pochopit ani autori, ako dolezite to je. Je paradox, ze prave Firefox ma aj kontrolu pravopisu bez diakritiky, Chrome nie, ale pri vyhladavani je to naopak. Kde je mozne ziadat o tuto funkciu, oficialne forum, email (aj v anglictine)? Dakujem.

すべての返信 (6)

more options

Možná by se na to našlo nějaké rozšíření: https://addons.mozilla.org/cs/firefox/ Autoři Firefoxu sídlí někde tady: https://bugzilla.mozilla.org

more options

Dik za tip, hladal som slovenske, ceske aj anglicke slova, ale nic som nenasiel, myslim rozsirenia.

Dakujem aj za odkaz na autorov, ale neviem ci sam nieco zmozem, ked je tam ta tema 17 rokov. Skor som hladal nejaky napad, ako prezentovat tento problem autorom, kedze ti diakritiku riesit nemusia a nevedia to teda pochopit.

Mozno skusim este reddit, nechodia aj tam autori FF?

more options

Já netuším, kam chodí autoři tohoto prohlížeče. V poslední době to jde od desíti k pěti, nějakou diakritikou ve vyhledávání v regionálním měřítku se asi nezabývají. Z kdysi nejpopulárnějšího a nejschopnějšího prohlížeče dělají - podle mě úmyslně - ruinu. Je hodně zvláštní, když Mozillu "sponzoruje" konkurenční Google.

more options

Uz som tam napisal, je to sila, ten problem je otvoreny 17 rokov a vo FreeCommander to dokazal jediny autor pridat za par dni, skoda, ale ak ma nieco pomoct, tak treba zrejme pisat do ten 17-rocnej temy, mozno ak uvidia kolkym ludom to chyba, tak by s tym aj nieco spravili.

more options

Tak dnes mi prisiel mail k tej 17-rocnej teme, znamena to, ze v novej verzii to uz pojde?!

"Closed 2018-01-11 09:02:04 2019-12-10 05:04:58 Resolution --- FIXED Status NEW RESOLVED status-firefox73 --- fixed Target Milestone --- mozilla73 "

more options

Ta "nová" verze má vyjít začátkem Února 2020. Jestli to bude opravdu fungovat, to tady teď nikdo nemůže vědět.