X
Tocca qui per la versione per piattaforma mobile del sito.

Forum di supporto

Youtube videos stuttering after updating to firefox 72

Inserita

After updating to firefox 72 (maybe it was after 72.0.1 - I did not have time to check so fast) videos on youtube started stuttering. When I start video everything seems fine but after a while it starts microstuttering - image is twitching, movement of camera is not fluent.

It looks like it is related to all videos on youtube. I watch mostly 1080p 60fps and these most often cause this issue. Example video: https://youtu.be/1La4QzGeaaQ It is easy to observe it at 1:27 with camera movement and terrain being fluent or not. If I pause video and resume play after few minutes it seems fine for minute but then it starts being choppy again. It does not seem to be related to video quality. I had 0 dropped frames in yt stats. I found workaround - if I set media.wmf.vp9.enabled to false and restart browser with this setting set to false everything is fine. But when I set it to true (like it always was for me) problem starts to occur. However no matter what I set youtube still shows "codecs: vp09". I do not have this problem on microsoft edge. I never had this problem on firefox 71 and I did not add any new extensions since few weeks. It must be new firefox fault, not my hardware or configuration.

After updating to firefox 72 (maybe it was after 72.0.1 - I did not have time to check so fast) videos on youtube started stuttering. When I start video everything seems fine but after a while it starts microstuttering - image is twitching, movement of camera is not fluent. It looks like it is related to all videos on youtube. I watch mostly 1080p 60fps and these most often cause this issue. Example video: https://youtu.be/1La4QzGeaaQ It is easy to observe it at 1:27 with camera movement and terrain being fluent or not. If I pause video and resume play after few minutes it seems fine for minute but then it starts being choppy again. It does not seem to be related to video quality. I had 0 dropped frames in yt stats. I found workaround - if I set media.wmf.vp9.enabled to false and restart browser with this setting set to false everything is fine. But when I set it to true (like it always was for me) problem starts to occur. However no matter what I set youtube still shows "codecs: vp09". I do not have this problem on microsoft edge. I never had this problem on firefox 71 and I did not add any new extensions since few weeks. It must be new firefox fault, not my hardware or configuration.

Modificato da Piterk il

Soluzione scelta

as I post this (Jan 20, 2020) , Firefox 72.0.2 will be available sometime today should fix this video problem.

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/72.0.2/releasenotes/

Leggere questa risposta nel contesto 1
Citazione

Dettagli aggiuntivi sul sistema

Plugin installati

  • Shockwave Flash 32.0 r0

Applicazione

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:72.0) Gecko/20100101 Firefox/72.0

Ulteriori informazioni

Just_Golem 1 soluzioni 2 risposte

I upvoted your post. I also did all the steps and tests you detailed above. I post this now just to confirm that I have the same bug. Seems to have started at 72.0.1. On my system, not all Youtube videos are affected , but all from the same users when it does. Netflix, Twitch, TWiTtv, PrimeVideo, Tubi and NOT afffected. Just Youtube.

I upvoted your post. I also did all the steps and tests you detailed above. I post this now just to confirm that I have the same bug. Seems to have started at 72.0.1. On my system, not all Youtube videos are affected , but all from the same users when it does. Netflix, Twitch, TWiTtv, PrimeVideo, Tubi and NOT afffected. Just Youtube.

Modificato da Just_Golem il

È stato utile questo messaggio?
Citazione
Just_Golem 1 soluzioni 2 risposte

Soluzione scelta

as I post this (Jan 20, 2020) , Firefox 72.0.2 will be available sometime today should fix this video problem.

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/72.0.2/releasenotes/

as I post this (Jan 20, 2020) , Firefox 72.0.2 will be available sometime today should fix this video problem. https://www.mozilla.org/en-US/firefox/72.0.2/releasenotes/
È stato utile questo messaggio? 1
Citazione

Risposta utile

Problem seems to be fixed for me. I can enable vp9 again.

Problem seems to be fixed for me. I can enable vp9 again.
È stato utile questo messaggio? 1
Citazione
Moustik 0 soluzioni 1 risposte

I have a similar problem... I have been using Firefox since I can't remember and the computer I was using broke. So I started using my surface Go instead. The thing is, I can't remember which version of Firefox I had on the Surface Go, but on the computer I am pretty sure it was the last one because iirc it was set on automatic update. Since I am using the Surface, I can't watch a video using Firefox. Though if I use anything else to do it, like IE, or VLC (for a common mp4 or DVD) it will work perfectly. So if anyone have a clue on how to fix it, I would really appreciate it :-)

I have a similar problem... I have been using Firefox since I can't remember and the computer I was using broke. So I started using my surface Go instead. The thing is, I can't remember which version of Firefox I had on the Surface Go, but on the computer I am pretty sure it was the last one because iirc it was set on automatic update. Since I am using the Surface, I can't watch a video using Firefox. Though if I use anything else to do it, like IE, or VLC (for a common mp4 or DVD) it will work perfectly. So if anyone have a clue on how to fix it, I would really appreciate it :-)
È stato utile questo messaggio?
Citazione
NoAdO 0 soluzioni 1 risposte

Same problem with 73.0 x64 and eGPU with external display. Do not use internal so can't tell exactly does the problem exist there or not. Edge and Chromium Edge act fine. Sometimes reloading page or restarting browser helps. Can see it at list from end of December or near that. Also, Synology video is affected too.

Same problem with 73.0 x64 and eGPU with external display. Do not use internal so can't tell exactly does the problem exist there or not. Edge and Chromium Edge act fine. Sometimes reloading page or restarting browser helps. Can see it at list from end of December or near that. Also, Synology video is affected too.
È stato utile questo messaggio?
Citazione
Richiedi supporto

Bisogna accedere al proprio account per rispondere nelle discussioni. Se non si possiede ancora un account, inserire una nuova richiesta.