Waarschuwing Plug-in reageert niet - Wat het betekent en hoe dit te verhelpen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Noot: dit artikel is niet van toepassing op Mac.
Noot: dit artikel is niet van toepassing op Linux.

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste releaseversie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/firefox.

Als Firefox een keuzevenster ‘Waarschuwing: plug-in reageert niet’ weergeeft, betekent dit dat een plug-in, zoals Flash, er langer over doet dan verwacht om te doen wat ervan werd gevraagd. Dit artikel beschrijft enkele oplossingen en workarounds.

Firefox Plugin Hang UI

Welke actie moet ik ondernemen?

Als u de waarschuwing maar eenmaal ontvangt, kunt u op proberen op Doorgaan te klikken en de plug-in meer tijd geven om uw aanvraag te voltooien. Dit heeft niet altijd succes. Als u deze waarschuwing een tweede keer ontvangt, kunt u waarschijnlijk beter op Plug-in stoppen klikken om de plug-in meteen te laten stoppen (crashen).

Voorkomen dat plug-ins hangen

Dit kunt u doen als u de waarschuwing vaak ontvangt:

Noot: als u deze waarschuwing alleen op een bepaalde website ziet, kan uw internetbeveiligingssoftware de inhoud blokkeren. Bekijk de logbestanden van uw internetbeveiligingssoftware of neem contact op met de softwareleverancier om te zien of inhoud van de website wordt geblokkeerd.

Deze waarschuwing uitschakelen

Als u niet gewaarschuwd wilt worden als een plug-in hangt, kunt u deze waarschuwing uitschakelen door het vakje ‘Dit niet meer vragen’ aan te vinken. Als u dat doet, zal Firefox de plug-in tot 45 seconden de kans geven om te hangen voordat deze crasht.

Als u van gedachten verandert en de waarschuwing weer wilt inschakelen, doet u het volgende:

  1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.

    • De about:config-waarschuwingspagina ‘Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!’ kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!Ik aanvaard het risico! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Zoek in de pagina about:config naar de voorkeur dom.ipc.plugins.hangUITimeoutSecs.
  3. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt en kies Herinitialiseren.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen: Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.