Crashrapporten van plug-ins verzenden om Mozilla Firefox te helpen verbeteren

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Einde van ondersteuning voor Flash: net als andere browsers en Adobe heeft Firefox aan het einde van 2020 de ondersteuning voor Flash beëindigd. Lees Einde ondersteuning voor Adobe Flash voor meer informatie.

Deze fout betekent dat een plug-in (zoals Adobe Flash) is gecrasht. Het eenvoudig opnieuw laden van de pagina zal de plug-in opnieuw starten, en uw video (of andere inhoud) zal weer verschijnen. Voordat u de pagina opnieuw laadt, kunt u een opmerking toevoegen om uit te leggen wat er gebeurde, en een crashrapport naar Mozilla verzenden door op Crashrapport verzenden te klikken. Deze crashrapporten helpen ons bij het aanbrengen van verbeteringen in Firefox.

Plugin crash notification Fx21

Wat is een plug-in?

Een plug-in is een stukje software dat internetinhoud weergeeft die Firefox standaard niet kan weergeven. Hieronder vallen doorgaans video, audio, onlinespellen en presentaties die in een gepatenteerd formaat zijn gemaakt. Plug-ins worden gemaakt en verspreid door de bedrijven die deze gepatenteerde formaten maken. Enkele bekende plug-ins zijn Adobe Flash en Microsoft Silverlight.

Wat is een crash?

Een crash treedt op wanneer een stukje software ineens niet meer werkt. Plug-ins crashen soms om diverse redenen en kunnen ervoor zorgen dat Firefox ook crasht. Voor meer informatie over crashes, zie Problemen met Firefox-crashes (onverwacht afsluiten) oplossen. Sommige plug-ins worden apart van Firefox geladen, waardoor Firefox geopend blijft als de plug-in crasht.

Welke informatie wordt er in een crashrapport verzonden?

Crashrapporten bevatten alleen technische informatie die ontwikkelaars van Firefox helpt vast te stellen wat er misging, en hoe dit kan worden verholpen. Deze rapporten bevatten geen persoonlijke gegevens. De in een rapport verzonden informatie omvat:

• op welke webpagina u zich bevond
  • de versie van Firefox die u gebruikte
  • uw besturingssysteem
  • geïnstalleerde plug-ins
  • geïnstalleerde extensies
  • en meer technische informatie.

Deze informatie valt onder het privacybeleid van Firefox.

Hoe voorkom ik dat plug-ins crashen?

Veel problemen met plug-ins kunnen worden opgelost door de plug-in bij te werken naar de meest recente versie. De naam van de plug-in die is gecrasht, is te vinden in de foutmelding.

Plugin name crash notification Fx21

Waar vind ik meer info over crashes van Adobe Flash?

Zie hiervoor De Adobe Flash-plug-in is gecrasht - Voorkomen dat dit nogmaals gebeurt.

Ontwikkelt u voor Flash met Flex?

Breakpoints kunnen de bescherming tegen vastlopen van Firefox in werking laten treden. U kunt de bescherming tegen vastlopen uitschakelen door de voorkeur dom.ipc.plugins.timeoutSecs in te stellen op -1. Zie de Mozilla Developer Network-documentatie voor details.