Firefox in een andere taal gebruiken

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

In Firefox kunt u menu’s, meldingen, berichten en andere delen van de interface laten tonen in andere talen.

Tip: lees Weergavetalen voor webpagina’s in meerdere talen kiezen om een taal voor de weergave van webpagina’s te kiezen.

Firefox omzetten naar een andere taal

U kunt op elk gewenst moment talen wisselen om menu’s, meldingen en berichten in een andere taal te laten tonen.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Kies in de sectie Taal van het paneel Algemeen een taal in het vervolgkeuzemenu.
  3. Herstart Firefox.
Noot: als u Firefox Developer Edition of Firefox Nightly gebruikt, dient u hier een nieuw exemplaar in de gewenste taal te downloaden.

Talen aan de interface van Firefox toevoegen

Volg deze stappen om meer talen aan Firefox toe te voegen.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik in de sectie Taal van het paneel Algemeen in het vervolgkeuzemenu op Meer talen zoeken.

Klik op Selecteer een taal om toe te voegen en kies de talen die u wilt toevoegen; klik vervolgens op de knop Toevoegen.

1. Gebruik de knoppen Omhoog verplaatsen en Omlaag verplaatsen om de volgorde te wijzigen, of de knop Verwijderen om een taal uit de lijst te verwijderen.
  2. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.
Firefox toont de eerste taal als uw standaard en toont indien nodig alternatieve talen in de volgorde in de lijst.

Een voorkeursvolgorde voor talen instellen

Als een functie in Firefox niet beschikbaar is in uw voorkeurstaal, dan wordt deze getoond in de volgende taal van uw voorkeur.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik in de sectie Taal van het paneel Algemeen op Alternatieven instellen om het venster Firefox-taalinstellingen te openen.
  3. Selecteer een taal en gebruik de knoppen Omhoog verplaatsen en Omlaag verplaatsen om de volgorde te wijzigen, of de knop Verwijderen om een taal uit de lijst te verwijderen.